-
-
Re: USA Październik 2012
adziszkowa > 23-07-2012, 14:48
kochani ja wypelnilam wszystkie dokumenty i roomy. Jeszcze tylko zdjęcia muszę dodać i wysłać wszystko do gawo i rodzinki będą mogły mnie przeglądać. Dużo osób z tych co chcą lecieć w październiku mu juz rodzinę? bo przyznam szczerze, że trochę ostatnio zaniedbałam forum i nie jestem na bierząco. pozdrawiam) -
braxii000 > 23-07-2012, 19:27
adziszkowa, ja też czekam na otwarcie roomu, i także planuje wyjazd na październik -
Piotr > 24-07-2012, 23:35
Ja i rodzina powiedzielismy sobie tak 8 czerwca.Wylatuje 8 Pazdziernika,ale znajdziecie rodzine na pazdziernik,oni mnie chcieli na lipca,ale postawilem na pazdziernik,zaczekaja na mnie te trzy miesiace,teraz sa bez au-pair,obecnie maja nianie i wyczekuje mnie.Powodzenia w znalezieniu rodziny na czas i jak najmniej stresu z tym wszystkim,poniewaz czasami nie jest latwo biernie czekac i byc bezsilnym z tym poszukiwaniem rodziny.Teraz czeka mnie papierkowa praca z wiza itp. -
Baskah > 25-07-2012, 9:11
Ja obecnie też czekam na otwarcie roomu. mam date początkową na 20 wrzesnia ustawiona. ALe być może wyjade w październiku -
braxii000 > 29-07-2012, 12:50
w piątek otwarli mi room w IE, i dzisiaj mam pierwszy match.
Rodzinka z okolic Seattle, dwoje dzieci 5 i 2 lata, niestety oboje rodzice są polakami, nie mam nic do polaków mieszkających za granicą, ale wolałabym prawdziwa amerykańską rodzinkę, gdyby chociaż jeden rodzic był Amerykaninem byłoby ok. Chyba od razu im podziękuję. A wy co uważacie? -
Baskah > 29-07-2012, 13:46
Ja też bym wolała rodzinę amerykańską. Ja uważam że jak jechać do innego tak odległego kraju to przede wszystkim aby zwiedzić, poznać ich kulturę, udoskonalić język itp.
Zależy ile oni tam są. jak od urodzenia to też inaczej, bo są chowani jak Amerykanie... Wybór należy do Ciebie. Pogadaj z nimi a może okażą się super rodziną. -
nana > 29-07-2012, 13:50
Ja planowałam wyjechać w drugiej połowie września, ale coraz bardziej mi się wydaje, że to będzie jednak październik, więc na bieżąco śledzę również ten wątek
braxii000 ja również wolałabym amerykańską rodzinę albo żeby chociaż jeden rodzic był Amerykaninem, bo przecież lecimy tam m.in po to żeby poznać ich kulturę, zwyczaje i język. Trudna decyzja, najlepiej porozmawiaj z nimi i powiedz o swoich wątpliwościach. -
Baskah > 29-07-2012, 13:54
nana być może razem wylecimyZawsze raźniej! Chyba zacznę się modlić o room... -
nana > 29-07-2012, 13:56
Baskah byłoby super!!Trzymam mocno kciuki za jak najszybsze otwarcie Twojego roomu!! -
braxii000 > 29-07-2012, 14:00
oni są tam jakieś 6 lat. Na ich profilu nie ma nic poza listem, niestety to moja pierwsza rodzinka i nie wiem czy to normalne.
miejscówka byłaby fajna, może i będą fajni, ale podziękuje im. kurde ciężko się odrzuca rodzinę, bo nie wiadomo kiedy i jaka trafi się następna.