-
-
Re: PROWORK
dominikan@ > 05-07-2009, 11:36
No to bardzo nieładnie się zachowali skoro już z nimi bądź tylko ich au pair rozmawiałaś bo powinni Ci napisac jakiegoś maila a nie tak po prostu zniknac. -
cailet > 05-07-2009, 11:45
Też tak właśnie myślę, że dziwnie, że ani maila nie dostałam ani nic. No ale... życie. Czekam co dalej i jak to wszystko się potoczy
A na razie to powinnam się pouczyć, bo już za dużo czasu tak sobie nic nie robiłam.
Miłej niedzieli -
Klaudia_1990 > 10-07-2009, 13:04
Ja już po prostu nie mam siły do tej baby !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trzymajcie mnie bo ocipieje ! A mam na myśli niejaką Panią A.C. z proworku, ktora zajmuje sie wyjazdami do usa ! :
1. Moj au pair room czekal az uzupelnie w nim informacje miesiac czasu, zanim pani AC mi o tym powiedziala. Skwitowala ze bardzo przeprasza ale widocznie zapomniala , aczkolwiek jest pewna ze dawno mi to mowila iz mam to zrobic. (ta,jasne).
2. Co chwile przypomina jej sie ze " jeszcze jedna ankieta ", "jeszcze jeden formulazyk" , zaden problem prosze doslac. A wlasnie ***** ze jest problem !!! Nie mam drukarki ani skanera, a nie bede latac codziennie na poczte i wysylac im poleconego za 5 zl bo zapominaja o czyms co chwila !!!!
3. Pierwsza rate zaplacila moja mama przelewem. Otrzymalam telefon od Pani AC ze dziekuje bardzo za wplate. Kilka dni pozniej dzwoni ponownie i pyta czy niejaka pani to ktos z mojej rodziny bo to samo nazwisko ... nie , pewnie ze nie, przypadkowo ktos obcy o takim nazwisku zaplacil wam 300 zl !
4. Ostatni papierek, wreszcie, uf ! wyslalam poleconym razem z formulazem medycznym iz mimo wady serca jestem gotowa do pracy. Ale Szanowna Pani AC go zgubila !!! I ma czelnosc mowic mi ze go nie ma ! czy ja jestem uposledzona i nie wiem co wysylam ???? wyslalam !!!!!!!!!!! ona zgubila to jej problem niech teraz szuka , czy z powodu ich burdelu w firmie ja mam latac po milion razy do lekarza ???!!!!!!!!!!!
jestem wsciekla bo nie sa oni jedyna firma w Polsce, za co ja im place prawie ten 1000 zl, za takie traktowanie ????? rece opadaja. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: -
89dzoana89 > 10-07-2009, 13:37
Oj Klaudia wspolczuje!!
Ale powiem ci ze i ja z Gawo mialam problemy;/
Wyslaly mi papiery do uzupelnienia mailem to pytam czy jak je wydrukuje, uzupelnie, zeskanuje i wysle mailam to bedzie okto mowia ze oczywiscie bo bedzie szybciej 8)
2 tygodnie pozniej pytam ile czasu jeszcze bede czekala na aktywacje au pair roomu a babki do mnie ze nie dostaly orginalow dokumentow poczta i nie nie robily!!!!
W koncu wkurzylam sie i napisalam do wlascicielki!! Szybko to wszystko zalatwila :mrgreen: !!!!
No ale z wyjazdu i tak nic nie wyszlo
Teraz nie musza sie mna zajmowac ale za rok im o sobie przypomne :lol: 8) !!!!!!! -
Klaudia_1990 > 10-07-2009, 13:45
Zastanawiam sie , czy moja mama nie powinna zadzwonic do niej, ale teraz jak przeczytalam to co napisalas dzoana, to moze lepiej od razu do wlasciciela ? Kierownika czy kogo tam, kto wszystkim rzadzi. Bo te baby sie tam tylko obijaja i w dupie maja to ze ktos przez nie czeka miesiac dluzej !! Dla nich ? To co to jest, nic. A dla mnie miesiac dluzej w Polsce !
Malo tego, jak wiecie mialam chwilowe zalamanie i wachania. I powiedzialam AC ze zastanawiam sie nad UK zamiast USA. Wiadomo, ze do USA chca leciec wszyscy, a PROWORK ma bardzo duze zapotrzebowanie na au pairki do UK. Chyba z tydzien porbowaly mnie we dwie przekabacic na wyjazd do UK, mowily ze w stanach wcale nie jest tak fajnie a do UK wyjade duzo szybciej. Ja im oswiadczylam ze chce jednak do USA, to z 10 razy AC pytala czy na pewno.
Aha, zapomnialam dodac, ze jak mialam to szkolenie w szkole rodzenia , to Pani AC z wielkimi pretensjami do mnie CYTUJE : "JAKIM PRAWEM miala Pani szkolenie w szkole rodzenia skoro to jest dla przyszlych matek ???"
Wyobrazacie sobie ? JAKIM PRAWEM ! heh. -
dominikan@ > 10-07-2009, 16:46
Strasznie nie kompetentna jest ta Pani to fakt. Ja mimo iż jade z tej własnie agencji to i tak nie jestem z nich zadowolona. Po wpłaceniu kasy przestali się mną wogóle interesować a jak napisałam do nich maila odnośnie wniosku wizowego to odpowiedź na niego dostałam na godzine przed wizytą w ambasadzie!!!. Chodziło o to że nie byłam pewna co wpisac w jednym z pkt któregoś z DSów. PORAŻKA dosłownie!! Prowork ma taką zasadę że dzwonią do ciebie po 1500 razy zupełnie nie potrzebnie aż do momentu wpłacenia opłaty programowej po jej otrzymaniu na wszystkich wnioskach które następnie dostajesz jest napisane że np:
po ustaleniu wizyty w konsulacie nalezy jak najszybciej skontaktowac się z agencją i poinformowac ją o dniu i godzinie wizyty w konsulacie
albo
po wizycie w konsulacie proszę natychmiast skontaktowac sie z agencją!!!
Czyli potem to my już musimy do nich dwonić i narażać się na koszta!!!
Klaudia chyba sobie jaja robisz że tak ci powiedziała JAKIM PRAWEM!!! Przeciez do szkoły rodzenia może chodzić każdy pod warunkiem że za nią zapłaci!!! Wcale nie musisz spodziewać się dziecka!!
A tak na marginesie to dużo musiałaś za nią zapłacić? Bo moja koleżanka która spodziewa się dziecka bardzo chciała się zapisać własnie do szkoły rodzienia ale kosztowało by ja to ok 600 zł więc stwierdziła że lepiej już dołożyć to 600 zł do wózka dla dziecka! -
Klaudia_1990 > 10-07-2009, 18:21
No właśnie nie żartuję, mi już ręce opadająKompletna załamka i tragedia po prostu, właśnie jestem chora więc byłam dzisiaj u lekarza i wysłałam jej jeszcze raz to zaświadczenie, tym razem już skan. Nie będę co chwila latać na pocztę, tak samo jak do lekarza ! Mam nadzieję, że teraz już tego nie zgubi ! Moja mama zadzwoniła do niej i z nią porozmawiała , to AC tłumaczyła się, że ma teraz strasznie dużo chętnych osób, które chcą lecieć do USA i to bez prawa jazdy, więc nie jej wina ale ma mnóstwo pracy. A co mnie obchodzi jej burdel na biurku !! Płacę to wymagam !!
Dokładnie tak, do szkoły rodzenia może chodzić każdy, kto za nią zapłaci. Ja nie wiem ile mnie to wyniosło bo zafundowała mi to mama , ale z pewnością nie 600 zł. Trzeba wziąć pod uwagę, że przyszłe mamy mają zupełnie więcej zajęć a także gimnastyki , pływanie etc.
Jestem wściekła, poza tym jak ona mogla poinformowac mnie o istnieniu mojego au pair roomu !!! Powiedziała mi po miesiącu ! brak słów. -
cailet > 10-07-2009, 21:40
Klaudia ----> jeśli jest tyle osób bez prawa jazdy... no nie wiem, bo ja bez prawka, a dopiero jedną ofertę dostałam, choć mam doświadczenie z dzieciakami w każdym praktycznie wieku. Ja nie wiem o co chodzi, bo w sumie też się zdenerwowałam, bo jeśli nie ma ofert, to po co przyjmują ludzi bez prawka?? Ja generalnie to nie wiem już o co chodzi. Miałam dziś dostać rano odpowiedź na maila i nic, do tej pory cisza. Teraz to kredki, bo weekend i muszę czekać dwa dni, co mnie jeszcze bardziej wścieka. -
Klaudia_1990 > 10-07-2009, 23:33
Ah, to Ty masz tą samą sytuację co ja ! I co nie zdecydowałaś się na tą pierwszą ofertę ? -
cailet > 11-07-2009, 0:14
Powiedzmy, że pewnego dnia zniknęli z mojego profilu