• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

marzenia - aupair rowniez moze spelniac

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• marzenia - aupair rowniez moze spelniac

• marzenia - aupair rowniez moze spelniac
  • Re: marzenia - aupair rowniez moze spelniac

shante > 13-07-2009, 19:06

Noo posty Kierlajn za każdym razem miały w sobie coś tak uroczego i przyciągającego, że ich czytanie było czystą przyjemnością Bardzo się cieszę, że Twój pobyt skończył się bez żadnych większych komplikacji, rodzina okazała się miła i serdeczna i raczej zapewniła Ci miłe wspomnienia, co?

Życie lubi nam płatać figle, więc kto wie, czy to 'nigdy więcej' nie zamieni się za jakiś czas w 'ja chcę jeszcze raz!' :wink: :lol:

Kierlajn > 17-09-2009, 14:39

U mnie wszystko wporządku. Wróciłam własnie ze Szwecji, byłam z moją biologiczną rodziną i chłopakiem(którego poznałam będąc poraz 1wszy au pair - w Heiligenhafen, z tymże to dłuższa historia, o której chyba pisalam)na ślubie Emi... Stockholm jest prześliczny... dlatego wciąż trudno jest mi powiedzieć, gdzie zacumuje ze swoją kotwicą.

Jak narazie zatęskniłam za byciem au pair... - najtańsza forma podróżowania, wspaniała przygoda i szkoła życia.

Lipiec - sierpień pracowałam dorywczo w Warszawie. Nianiowalam 8 - 9miesięczną Karolinkę i 7letniego Szymona, sprzątałam babci mieszkanie, przez 2 tyg opiekowałam się pieskiem Sabą oraz ponad 3tygodnie psiurem Cyganem... Na wrzesień wróciłam do mego rodzinnego miasta, lecz na tydzień wybyliśmy do Szwecji. Teraz wróciliśmy i w poniedziałek wyruszam znów do Wawki, by ustalić sobie pracę, skontaktować się z byłymy pracodawcami. Tylko kurcze planu jeszcze nie mam...a no i 1wszego października zaczynam studiować. Dostałam się na UKSW na edukacje medialną i dziennikarstwo, więc może kiedyś, mam nadzieje, gdzieś poczytacie, to co będę pisać, albo (gdzie mam jeszcze większą nadzieję) zobaczycie jakiś mój program hehe. o naiwności moja.

Na facebooku znalazłam Rabea'e - miała 16lat, kiedy ją poznałam, dziewczyna z pierwszej rodziny z Heiligenhafen. NA youtube możecie znaleźć jej siostrę Silje - pianistkę, miala 14lat jak się nią zajmowałam( a ja 17;P chyba kazdy sie z tego bedzie smial hehe )

Z moją drugą rodziną mam najlepszy kontakt, byli u mnie w święta wielkanocne i prawdopodobnie jeszcze zawitają. Piszemy maile, wiadomosci na facebooku i jest ok.

Z moja ostatnia rodziną - z UK napisalismy tylko po dwóch wiadomosciach i kontaktu nie ma... ale chcą przyjechac do Polski jakos jesienia.. Tylko raczej po to, by Polske zobaczyc, niz zeby poznac moja rodzine(Moja druga rodzina z Alteny z Niemiec, przyjechala po to, by poznac moja rodzine a przy okazji Polske...)

I może jeszcze będę au pair...

Pozdrawiam.

Kierlajn > 30-10-2009, 13:19

tęsknię.

A przecież już nieraz mówiłam, że NO MORE

masochistka.

Ewelina88 > 30-10-2009, 18:06

Kierlajn widzę, że jesteś z moich okolic :mrgreen:

Kierlajn > 09-11-2009, 14:37

a skąd jestes ;>

Kierlajn > 27-05-2010, 17:41

30 czerwca lecę do Dortmund. Znów ta sama rodzina, co 2 lata temu. Będę tam przez miesiąc. Cieszę się bardzo, że znów ich zobaczę, jednoczesnie mam nadzieje, ze dziecko, które było potworem jest już mądrzejsze i nie stało się większym potworem. Zobaczymy.

To mój 4. raz bycia summeraupair...

Choć chciałam do innej rodziny, kraju/miasta itp, by zwiedzić i poznać więcej, niestety na lipiec cięzko jest kogoś znalezc (mnostwo rodzin chcialo juz od np1 czerwca, a ja mam sesje i niestety jechac nie moge), ale i tak cieszę się, że zobaczę się z moją druga rodziną... Bo oni są dla mnie jak rodzina już,

Yoanna > 29-05-2010, 20:00

no to fajnie karola, chociaz lepiej by bylo gdybys znowu byla pod londynem

Kierlajn > 31-05-2010, 22:18

hehe, ja chcialam jeszcze inny kraj... mialam propozycje do Luksemburga ale kurcze od 1 czerwca No ale spotkam sie z "ma" rodzina, ktora jest juz jak moja rodzina :p Zastanawiam sie tylko, ile mi beda placic, a glupio mi pytac ;P hehe

A Ty Yoanna jak tam zyjesz?

Yoanna > 31-05-2010, 22:33

ja po staremu. stiw mnie zwolnil rok temu ale dalej z nimi siedze haha nie pozbeda sie mnie tak latwo ;P

a poza tym to skonczylam wlasnie studia znaczy na wyniki jeszcze czekam ale i tak sie ciesze, ze juz koniec tej meczarni

Kierlajn > 28-06-2010, 23:15

No to gratuluję

Lecę już w środę... A póki co znów mam ogromną chęć emigracji z Polski, bo mam jej serdecznie dość - znaczy ludzi - rządzących, mentalności itp... Mam nadzieję, że ten miesiąc w Niemczech mi jakoś pomoże poukładać myśli
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia