-
-
Re: Au Pair 2013!
ScarletVine > 20-06-2012, 1:00
[quote name="kapsi"]no wiadomo, ale przecież dziewczyny bez referencji z przedszkola czy innego źródła też znalazły rodzin i też były szczęśliwe w USA; nie dajmy się zwariować [/quote]
nie chcesz nie musisz. mi na tym zależy jak na niczym innym. wiele robić nie trzeba, a jeśli to ma zwiększyć moje szansę to czemu nie?potem latać po znajomych, prosić o wymyślanie referencji... Napisałam, jeśli któraś dziewczyna będzie chciała skorzystać z rady, super, jeśli nie.. -
emka88 > 20-06-2012, 1:10
[quote name="ScarletVine"]
[quote name="kapsi"]no wiadomo, ale przecież dziewczyny bez referencji z przedszkola czy innego źródła też znalazły rodzin i też były szczęśliwe w USA; nie dajmy się zwariować [/quote]
nie chcesz nie musisz. mi na tym zależy jak na niczym innym. wiele robić nie trzeba, a jeśli to ma zwiększyć moje szansę to czemu nie?potem latać po znajomych, prosić o wymyślanie referencji... Napisałam, jeśli któraś dziewczyna będzie chciała skorzystać z rady, super, jeśli nie.. [/quote]
ScarletVine dla mnie referencje z przedszkola i biblioteki to super sprawa. Zawsze coś innego, ciekawego. Widać, że Ci zależy na zdobyciu różnorodnego doświadczenia i to się chwali. Skoro sama się interesujesz taką pracą to znaczy, że lubisz pracę z dziećmi i to jest najważniejsze -
Shanon > 20-06-2012, 8:08
Ja też będę miała referencje z przedszkola,jakaś różnorodność musi być
Cytat: Ej, dziewczyny, nie wiecie jak to jest z tą premią za przedłużenie programu? Bo czytałam, że jakaś jest i ciekawa jestem ile wynosi
No właśnie też jestem tego ciekawa.Czytałam kiedyś o tym na stronce którejś agencji.ALE albo ta opcja jest już nieaktualna,bo nigdzie nie mogę tego znaleźć albo nie umiem szukać :< -
paulaw > 20-06-2012, 17:08
Widzę, że nie tylko ja nie mam prawdziwego doświadczenia. Gdybym mogła z pewnością podjęłabym gdzieś pracę z dziećmi, ale nie mam pojęcia gdzie, są tylko pizzerie itd. Nic w przedszkolach czy w bibliotece. Wiadomo, każda z nas wie jak się obchodzić z dziećmi, ale własne dzieci, a obce dzieci to dwie różne rzeczy. Z obcymi to się boję że im coś zrobię i dlatego teraz nie wiem co zrobić... nie chcę wymyślać referencji, nawet jeżeli jako takie doświadczenie mam. -
kapsi > 20-06-2012, 19:41
[quote name="ScarletVine"]
nie chcesz nie musisz. mi na tym zależy jak na niczym innym. wiele robić nie trzeba, a jeśli to ma zwiększyć moje szansę to czemu nie?potem latać po znajomych, prosić o wymyślanie referencji... Napisałam, jeśli któraś dziewczyna będzie chciała skorzystać z rady, super, jeśli nie.. [/quote]
po pierwsze ja nie napisałam, że to jest coś złego mieć referencje z przedszkola, ja zwyczajnie nie mam na to czasu, poza tym dziećmi zajmować się umiem, lubię to i uwielbiam dzieci, i nie sprawia mi to większych problemów; doświadczenie mam, a że tylko z rodziną no to już inna bajka, więc nie będę nikogo prosić o WYMYŚLANIE referencji, tylko napisze mi je rodzina o innym nazwisku... bez stresu!
[quote name="paulaw"]Wiadomo, każda z nas wie jak się obchodzić z dziećmi, ale własne dzieci, a obce dzieci to dwie różne rzeczy. Z obcymi to się boję że im coś zrobię i dlatego teraz nie wiem co zrobić...[/quote]
mam dokładnie tak samo! bo jak załóżmy 'dam po łapach' jakieś młodszej kuzynce, jak będzie pchała rączki gdzie nie trzeba to się raczej nic nie stanie lub jak na nią głośniej krzyknę, ale tak z obcymi dziećmi to różnie może być... pewnie będę potulna jak baranek i będą mnie miały owiniętą wokół palca, ale trudno haha :mrgreen: -
paulaw > 20-06-2012, 23:57
DokładnieBędzie mega stres z obcymi dzieciakami, a poza tym tam dzieci wychowuje się inaczej, więc trzeba będzie się "przestawić", zresztą nie chodzi tylko o kulturę, ale każda rodzina inaczej podchodzi do wychowania. Ale po kilku tygodniach ten stres minie... a przynajmniej powinien. -
merti > 21-06-2012, 0:31
Ja niestety nie mam czasu na opiekowanie sie dzieciakami w przedszkolu czy cos. Mam swoje rodzinne i takie referencje musza wystarczyc.
Cholera, musze Wam sie wyzalic - zaczelam juz odkladac kase na wyjazd [polowe tego co zarabiam albo dostaje itp] i w ciagu tygodnia mialam juz 100 zl. No ale komputer mi sie zepsul i okazalo sie, ze nie oplaca sie go naprawiac... wiec informatyk zaproponowal mi swoj jakis stary superdobry. no to sie zgodzilam, ale brzydki. Chce zwrocic a on do mnie, ze spoko ale 100 za to ze wgral windowsa od nowa. NO CHYBA GO POJ.... I teraz siedze taka oszukana, bo to jednak "tylko" 700 zl a on 100 chce. I znow nie mam pieniedzy na wyjazdA to juz w sumie 1/5 kasy za wize albo program. Wiec calkiem niezle. A Wam cos odkladacie? -
effy > 21-06-2012, 13:17
Ja póki co nic nie odłożyłam, za wyjazd zapłacą mi rodzice (mam nadzieję), ja ewentualnie uzbieram sobie pieniądze, które będę mogła wydać na miejscutrochę Cię oszukał z tym komputerem, bo skoro chcesz go oddać to nie powinnaś płacić za coś, czego nie użyjesz.. ale jak będziesz co tydzień odkładać 100zł to szybko zbierzesz, mnie się niestety pieniądze nie trzymają :/
Prawdopodobnie udało mi się załatwić pracę przy dzieciach z kolonii i dodatkowym plusem jest to, że jest płatna 8zł za godzine. Wiem, że to niewiele, ale będą referencje i zawsze jakaś kasa dla siebie -
paulaw > 21-06-2012, 15:41
Ja sobie zbieram trochę, ale zawsze znajdzie się jakiś wydatek, jakaś rzecz, którą muszę kupić, więc nic teraz nie mam (: Ale na święta i urodziny zawsze się coś uzbiera, więc co mi zostanie, to sobie zachowam na kieszonkowe, a na opłaty dadzą mi rodzice. Więc problemu nie ma. -
agnieszka89 > 21-06-2012, 16:03
Ja staram sobie coś odkładać na koncie, ale rodzice i tak pomogą mi to wszystko opłacić. Mam nadzieje że nie będę musiała płacić za program tylko za samo ubezpieczenie rozszerzone.