• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

Justi > 16-02-2011, 12:45

nie martw się o wizę. ja też się stresowałam. od mojego powrotu z Camp America minęło zaledwie 5 misięcy a już za 3 tyg wyjeżdżam znowu, tym razem jako au pair. bałam się, że to może się okazac podejrzane dla konsula, bo nigdy niewiadomo, co mu siedzi w głowie. studia też już mam prawie skończone więc.. a okzalo się, że w ogole nie zapytał o mój poprzedni pobyt. także głowa do góry! na pewno będzie dobrze!!

trzymamy kciuki.!

awmygod > 16-02-2011, 15:27

Cześć wszystkim, jestem Ania, mam 18 lat i chcę wyjechać na wakacje do Londynu jako au pair jestem uzależniona uzależniona od muzyki, gitarzystka, uwielbiam podróże, imprezy i ogólnie fun nie wim co jeszcze dodać haha ;p

mona_lisa > 16-02-2011, 22:11

Witam witam wszystkie opery i operów

Jam już prawie ćwierćwieczna znad morza. Byłam summer au pair w Monachium (dzieci sztuk dwa). Rodzinkę miałam ze strony http://www.aupair-world.net. Teraz na wiosnę planuję wyprawę do San Francisco. Będę jechać do rodziny, w której była moja koleżanka. Chciałabym pojechać z Gawo/InterExchange.Dobrze, że jest tak obszerne forum, bo znalazłam tu mnóstwoooo odpowiedzi na swoje pytania dot. wyjazdu do stanów. I na te mądre,i na te głupie Największą moją bolączką przedwyjazdową jest prawo jazdy :] Ehhhh nie będę mówić ile razy już zdawałam, bo wstyd aż do San Fran i z powrotem Po prostu się spinam na egzaminie i a to światełek nie włączę, a to za blisko zaparkowałam itd. itp. Zawsze pierdółki takie. Teraz prędziutko po 5 letniej przerwie znowu się zapisałam i w piątek zdaję teorię, a potem się umawiam na praktyczny. Tym razem liczę, że zdam W razie czego mam przygotowany łzawy tekst z dramatyczną puentą o wyjedzie do opieki nad staruszkami do domu starców, i że bardzo na mnie liczą :twisted: :twisted: No to tyle o mnie

California! I'm coming!

anko > 18-02-2011, 17:03

Cześć Wam Jestem Ania, lat 19. Staram się być au pair już rok czasu. Wcześniej w CC, teraz w P. ze względu na długi okres czekania za normalną rodziną

kakarola15 > 19-02-2011, 20:38

Hej

mam na imię Karolina, 2 klasa LO. Po maturze chcę wyjechać do USA, interesuje mnie California, najbardziej San Francisco. W zasadzie to tylko SAN FRANCISCO! :wink:

Myślę, żeby spróbować z Cultural Care. Jako pierwsi wpadli mi w oko. Tylko, że odrobinę już czytałam, i z tego co rozumiem to niektórzy bardzo długo czekali na swoją rodzinę.

Anyway, chcę zdać maturę, wyjechać na rok (jeśli mi się spodoba, to pewnie dłużej) wrócić i wybrać się na studia.

Uwielbiam muzykę i książki, gram na gitarze, kocham język angielski i USA.

Jestem z okolic Ostrowa Wielkopolskiego i miło by było poznać kogoś kto był/chce być au pair. Chętnie z taką osobą pogadam

sikorkaxx > 20-02-2011, 3:19

[quote name="chorągiewka"]Hej

Pisałam tu już wcześniej kilka postów ale postanowiłam wreszcie się przedstawić. Jestem Anka, od 6 lat mieszkam w Poznaniu i mam 25 lat i w kwietniu teraz lecę najprawdopodobniej do Stanów (30km od NYC). Mój profil w firmie jest aktywny od tygodnia i pierwsza rodzina, która się do mnie odezwała własnie napisała mi, że mnie chce. Szybko mi to poszło, mam nadzieję, że nie będzie źle. Dzieci dwójka, 9 i 11 lat, jak dla mnie to ok. Będzie to mój pierwszy wyjazd. Boję się tylko, że nie dadzą mi w Wawie wizy, z tego co tu czytałam, tak może się zdarzyć...

Jutro rodzina chce zgłosić agencji, że mnie wybrała...

Zaczynam się stresować [/quote]

'

ludzie moi drodzy, skonczcie sie przejmowac tym ze nie dostaniecie wizy jadac jako au pair, au pair na 99 % dostaje wiza w polsce ( to 1 % to nieszczesniki ktore nie wiedza gdzie jada, w jakim wieku sa dzieci itd ) od tak! Znam wiele przypadkow dziewczyn ktore sie baly jak cholera bo a to studia skonczone a to niedawno byly w usa a to ridzne tam maja a wize jakos dostawaly po 4 min rozmowy. ja tez sie stresowalam od co. powiem ze nie wierzylam moim poprzedniczkom na forum ze "nie ma sie czym martwic"

marwtilabym sie na waszym miejscu jak bym byla z ameryki poludniowej tu w agencji 90 % lasek wlasnie jest stamtad. i u nich to sie nalezy jednak juz martwic bo niewiadomo czy sie dostanie au pairowska wize czy nie. Cala ameryka poludniowa jest ogolnie biedna i dziewcyzny urywaja sie jako au pair z zamiarem pozostanai tu, poslubienia amerykanina. Rowniez znam przypadek au pait krota z swojego kieszonkowego wysyalal kase rodzinie bo az bida u nich piszczy. p

ms.lovett > 26-02-2011, 2:02

Hej wszystkim!

Jestem Patrycja, mam 18 lat i zamierzam wyjechać w czewcu jako au pair do Stanów z CC. Jestem dziś strasznie szczęśliwa bo we wtorek wysłałam info do aktywacji profilu, sprawdzałam codziennie i dziś po 16 info o mnie ukazało się na available au pair a o 22 miałam match i to całkiem genialny- rodzinak z nadoceanicznej miejscowości -30 min od Los Angeles. Dwóch chłopców w wieku 2,5 i 5 lat. Mama Rosjanka (malarka), tata miejscowy(finanse) pracuje po 11 h dziennie. Mama pracuję 4 dni w tygodniu poza domem a 5 dnia maluje w domu.

Mój max pracy to 45 h więc chyba na 4 dniach się skończy? Jak to jest, rodziny trzymają się tych godzin czy nie za bardzo. Bo jeśli ona miją tak dużo pracowac to mi to pasuję -bo trzymając się umowy wychodzi na to że 4 dni w tyg pracuje na maksa a 3 mam wolne.

Nooo i tak naprawde to nie mam co się jeszcze nastawiać na nie wiadomo co ale czuję, że zadzwonią.

Wczoraj skończyłam nagrywanie filmiku i kolega pomaga mi go zmontować- szkoda jeśli się nie przyda, choć pokaże go rodzinię na pewno, bo chybafajnie wyszedł.

sikorkaxx > 26-02-2011, 2:37

nie nie...wierz mi 11 godzin dziennie moze wykonczyc, mam tu kolezanki ktore tyle pracuja (aha...a codziennie mozna pracowac chyba max 10 godzin?) no ale jednej to placa dodatkowo 10 za godz. ale czesto moga wykorzystac, mozna sie zgodzic ale.....wszystko bedzie dla cb meczace ;/

karolinka > 26-02-2011, 15:28

45h to jest 'standard' dla operek w USA.. moga tyle max. pracowac.. dowiedz sie wszystkiego jak sie odezwa do Ciebie zapytaj tez o plan, czy bedziesz musiala pracowac w weekend, jak wygladac bedzie twoj schedule

Sikorka to 11h tyczylo sie chyba hosta, ze on tyle pracuje chyba

ms.lovett > 26-02-2011, 16:00

Tak, chodziło o Hosta, mama jest 4 dni w tygodniu poza domem przez 10 h dziennie a piątego maluje w domu. Czekam aż się odezwą- mam jakby motylki w brzuchu. Znalzałam ich dokładny adres i wpisałam w Google Maps, mają ocean 1,5 km od domu, a latem przyjeżdża tam ogromna ilość turystów, są festiwale itp, to jest królestwo serferów, a te nadoceaniczne miejscowości są tak położone, że granicę są tylko umowne.

Wiem, że nie powinnam się zbytnio nastawiać, bo nic jeszcze nie wiadomo, ale już chyba za późno- ten match jest bliski moich marzeń- rozmowa pokaże czy idaelny.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia