• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

rosario > 05-04-2012, 23:44

ja wyjechałam do UK na summer au pair dzień przed 17 urodzinami

kapsi > 05-04-2012, 23:52

[quote name="rosario"]ja wyjechałam do UK na summer au pair dzień przed 17 urodzinami [/quote]

na jakim poziomie był wtedy Twój angielski? długo szukałaś?

Aisling > 06-04-2012, 12:37

Oooooo Ros :*:*:*:* Wez spotkajmy się na skype, czy coś?

kapsi - przecież mozesz sobie napisac, że masz juz te 18 (kalendarzowo). A później w rozmowie z hostami możesz wspomnieć, aby ich nie oszukiwać że kończysz je w lipcu i tyle. Wydaje mi się, że nie będzie problemu z tego powodu.

blackcar > 06-04-2012, 13:31

Gadam z pewna wloaska rodzinką z Sycyli. 3 dzieciaczków, 2 dziewczyny 8, 10 lat, chlopczyk 4 wiec spoko.. Miesiac mam byc znimi w palermo, mieszkaja w centrum miasta wiec super, wieczory wszystkie wolne itd, Jakis mega obowiazkow nie ma.ale!!:

2 miesiace bylabym gdzies tam w jakims miasteczku/wiosce nad morzem, gdzie mialabym poprostu z nimi chodzic na plaze ( tam całe dnie spedzac), relaksowac sie na plazy itd. "nothing interesting". Jak zapytalam się cos tam o czas wolny, to mi powiedziała: " to jest b. małe miasteczko, 4km od centrum, co ty byś chciała robic sama? bys była cały czas z nami , po morzu kolacja i spać, w miedzy czasie jakies wycieczki itd" No i 60 euro weekly.

No i ja juz sama nie wiem to jest jakies kompletne bezludzie, czy co?? Bedac rok temu w Recco, tez nie za wielkim miasteczku, jakos wychodziłąm na plaze, zawsze sie kogos poznało, to to , to tamto.

Sycylia brzmi fajnie, no ale 2 miesiace non stop tylko z rodzinką, bez znajomych, nawet na cudnowniejszej plaży, no jakoś mi się nie widzi.

Anjaa > 06-04-2012, 14:19

W Hiszpanii bardziej jako opiekunka przez 2 tygodnie byłam (16 lat). Teraz Finlandia (17 skończone) jak już wspomniałam wcześniej

rosario > 06-04-2012, 14:41

[quote name="kapsi"]
    [quote name="rosario"]ja wyjechałam do UK na summer au pair dzień przed 17 urodzinami [/quote]

na jakim poziomie był wtedy Twój angielski? długo szukałaś?[/quote]

komunikatywny.

rodzinę znalazłam umieszczając ogłoszenie na gumtree. nie była ciekawa delikatnie mówiąc, ale miałam wtedy też kontakt z innymi rodzinami, więc generalnie jak się chce to można

kapsi > 07-04-2012, 1:18

[quote name="Aisling"]kapsi - przecież mozesz sobie napisac, że masz juz te 18 (kalendarzowo). A później w rozmowie z hostami możesz wspomnieć, aby ich nie oszukiwać że kończysz je w lipcu i tyle. Wydaje mi się, że nie będzie problemu z tego powodu. [/quote]

też tak sądzę

Znalazłam rodzinkę. Jedno dziecko, bobasek. Mama Polka, ojciec z Nigerii. Szukają au pair od 17 roku życia, ale jednocześnie wymagają prawa jazdy (którego nie mam, bo nie mam 18 lat, ale nigdzie na profilu nie mają nic o tym napisane, więc może nie jest aż tak ważne...). Mieszkają w małym miasteczku niedaleko od Londynu. Napisali, że 'Start date: 05 /2012 - 06 / 2012' i tutaj jest największy problem, no bo szkoła... Generalnie: co myślicie o tej rodzince? + Wiecie może, czy da się dogadać z dyrekcją o skończeniu roku szkolnego na początku czerwca?

rosario > 07-04-2012, 11:01

Po co chcesz się dogadywać z dyrekcją o skończeniu wcześniej roku szkolnego?

Jeśli nie będziesz zagrożona z żadnego przedmiotu, to nauczyciele wystawią ci normalnie oceny na podstawie całego roku. I również jeśli frekwencję masz OK (tzn. nie ma obaw, że mogłabyś mieć z jakiegoś przedmiotu/ów mniej niż 50% obecności na lekcjach w skali roku), to możesz po prostu wyjechać. Świadectwo możesz odebrać na początku roku szkolnego 2012/13 lub poprzez rodziców...

kapsi > 07-04-2012, 12:35

Tutaj jest właśnie problem, bo muszę być na każdym wf do końca roku, bo inaczej będę nieklasyfikowana... Dlatego potrzebna mi dyrekcja.

Aisling > 07-04-2012, 13:01

ale kapsi, ta rodzinka powiedziala, że Cie chce, że mówisz "znalazlam"? Czy to jakis potencjalny typ? Po jesli to drugie, to takich mozesz miec jeszcze z 30 zanim znajdziesz wlasciwa hf. Dopytaj ich o szczegoly, wszystkie. I sama zobaczysz czy Ci to pasuje i kiedy dla nich jest ostateczny termin Twojego przyjazdu. W razie czego, napisz nam tutaj warunki to moze cos doradzimy.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia