-
-
Re: PROWORK
dominikan@ > 16-06-2009, 20:14
o WOWW -
nina15 > 17-06-2009, 11:45
marlenao to trochę się zeszło!!! u mnie nadal cisza ale sama juz nie wiem moze to dobrze, jak się wezme w garsc to bym skonczyla studia do grudnia,ale znajac siebie i swoja motywacje to bedzie ciezko , ale jak się to tak przedluza to mozliwe ze i tak wylece w grudiu albo styczniu.zreszta rodzice naciskają zebym najpierw skonczyla studia.ale ja tak juz bym chciala leciec.nie wiecie czy jak cos to mozna na jakis czas np. na miesiac zawiesic aplikacje?? -
dominikan@ > 19-06-2009, 16:34
Dziewczyny a co myślicie o wspólnym wypadzie np na Floryde za powiedzmy 6 miesięcy? Ugadały byśmy się z hostami ze potrzebujemy kilka dni wolnego (z góry powiedziały byśmy im to na kilka mies przed) zarezerwowały byśmy bilety na jakieś 3 mies przed wylotem? -
agulka > 19-06-2009, 16:37
super pomysl. ja swoj grafil urlopowy mniej wiecej znam. 2 tyg w okresie bozego narodzenia.1 tydzien w okresie wielkanocy, potem 2 tyg w czerwcu, ale lece wtedy do polski bo przyjaciolka wychodzi za maz.
mi sie marzy orlando , dokladniej dinsey world -
dominikan@ > 19-06-2009, 16:42
Mi wszystko jedno może byc i Orlando! Byle by było gorącoAga a jak to jest gdybym np chciała się wybrac gdzies do Ameryki Srodkowej powiedzmy na Karaiby. Czy może się zdażyć tak że mnie nie będa chcieli wpuścić albo wypuścić potem czy na wizie J1 mozna sobie spokojnie podróżowac w tą i tamtą? -
agulka > 19-06-2009, 16:50
nie chce wprowadzac w blad - nie jestem pewna. na moje mozna. wiza J1 jest wiza wielokrotnego przekraczania granicy w trakcie rocznego pobytu.
pamietam tylko, ze mowiono o problemach w trakcie 2 roku - po przedluzeniu wizy. -
p.zgodka > 20-06-2009, 16:03
Ja się też piszę na wspólny wypad na Floryde czy tam gdzieś!!! Lecę już w poniedziałek,hurrra!! -
marlenao > 24-06-2009, 17:20
Poza formularzem DS-2019 do wniosku wizowego należy dołączyć:
1. 1 zdjęcie wizowe (szczegóły poniżej)
2. invitation letter (dokument ten dostarcza agencja Prowork)
3. paszport (ważny min. 6 m-cy po planowanym powrocie). W przypadku nowego paszportu należy przedłożyć kserokopie poprzedniego dokumentu.
4. potwierdzenie opłaty wizowej (szczegóły poniżej)
5. wypełniony wniosek wizowy DS.-156 oraz formularze DS.-158,
6. Kserokopia dyplomu, świadectwa maturalnego, (jeśli dotyczy) zaświadczenie o urlopie dziekańskim, indeks, legitymacja studencka, zaświadczenie z pracy itp.
2. invitation letter (dokument ten dostarcza agencja Prowork) -co to jest? albo inaczej, jak to wygląda? ja dostalam te papiery z proworku ale za chiny nie wiem jak to ma wyglądać -
dominikan@ > 01-07-2009, 18:29
Dorotak i jak tam twoj bilet dostałas go już? Ja dostałam info z agencji ze lece sama do USA a hostka mi napisała ostatnio maila ze dowiedziała się ze ze szkolenia leci ze mna 6 innych osób. Szkoda ze lece sama. Jest jeszcze w sumie szansa ze bedzie ktoś leciał z CC bo o ile dobrze pamietam to CC ma te same terminy lotów. -
marlenao > 01-07-2009, 18:32
Dominikana, a Ty drukowałaś swój bilet z aupair room? Bo ja juz mam wszystko załatwione tylko musze ten bilet wydrukować...