• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

zlosnica > 14-01-2011, 0:56

aa no widzisz, wiedziałam, że tam jakiś myk jest dzięki :lol:

rosario > 14-01-2011, 1:13

nie ma sprawy : )

Coco > 14-01-2011, 4:43

O proszę, pięknie. I nawet się tu dokształcamy nawzajem ]:-> :D

rosario > 14-01-2011, 14:58

funkcja edukacyjna forum ^^

Schmetterling > 28-01-2011, 20:37

Czesc !

Mam na imie Natalia (22 l) i niedawno odkrylam to forum Lubie czytac ksiazki oparte na faktach. Podziwiam wszystkich, ktorzy z zapalem przeczytali "Mistrza i Malgorzate". Ktorys rok z kolei probuje dojsc do jej konca, a tu konca nie widac Jestem au pair w Niemczech, w malym miasteczku w Bawarii. Oddalabym wszystko, zeby moja obecna rodzina goszczaca mieszkala w Monachium, a nie tu, gdzie jestesmy... Zrobilam licencjata z germanistyki i po powrocie zamierzam dokonczyc studia. Chetnie bym poznala inne au pair z Salzburga, bo mam blisko. Gdyby ktos byl chetny, to prosze o wiadomosc

Madziaks > 30-01-2011, 1:22

Witam wszystkich serdecznie.

Mam na imię Magda(18 lat) jestem tegoroczną maturzystką . Jestem z Lbn.

Au pair zainteresowałam się całkiem niedawno(kilka miesięcy temu) ale ta myśl trzyma się mnie uparcie i wyruszę :mrgreen: . Lubię czytać książki, kocham sport-szczególnie siatkówkę, ręczną i lekką atletykę , zwierzęta i dzieci . Myślę, że taki roczny wyjazd(jaki planuje)będzie ciekawym doświadczeniem i wspaniałą okazją do usamodzielnienia się no ioczywiście poznania innych kultur, zachowań, zwyczajów...

Zobaczymy, czy uda mi się znaleźć jakąś rodzinkę . Zarejestrowałam się na aupairworld, ale jakieś problemy mi robią z e-mailem, więc nie wiem, czy coś z tego będzie...W każdym razie, jak ktoś miałby do "oddania" sprawdzoną rodzinkę od czerwca na rok gdzieś na obszarze Anglii, to byłabym wielce rada . To mój pierwszy samodzielny wyjazd będzie, pierwszy lot i pierwsze takie doświadczenia, więc przynajmniej jakieś bezpieczne lądowanie bym mieć chciała . Pozdrawiam wszystkich ciepło .

spinka > 31-01-2011, 21:49

zapraszam na mojego bloga http://spinka123.pinger.pl/

anitaaa > 31-01-2011, 22:54

No to i ja się przedstawię. Jestem Anita i w maju piszę maturę :| . Plan wyjazdu siedzi w mojej głowie jakoś od września. Część dokumentów mam już wysłane. Planuję oczywiście wyjechać do USA. Najlepszy termin to lipiec lub sierpień. Jestem z zachodniopomorskiego. Jakby co jestem chętna na spotkanie . Zawsze raźniej z kimś wylecieć, lub chociaż mieć jakiś kontakt.

anika1992 > 05-02-2011, 23:03

Hej, Au pair!

Przesledziłam kilka stron i pomyślałam, że też coś napisze od siebie. Nazywam sie Ania i jestem z Krasnika (ok 30 km od Lublina). W maju pisze mature i zamierzam studiowac finanse (celuje w SGH, UW, UMCS i UJ), a ponieważ będę miała po maturze 4 dłuuugie miesiące wolnego, to pomyślałam, ze trochę popracuje. Operkowanie to coś idealnego dla mnie, bo uwielbiam podrozować, poznawać nowych ludzi, bawić się z dziecmi i nie zalezy mi az tak na kasie (na razie).

Zarejestrowałam się na 5 czy 6 stronach i szukam rodzinki. Dostałam 5 propozycji i jak na razie wszystko sie klaruje. Jeszcze nie zdecydowałąm, gdzie chce jechać, ale marzy mi się któreś z tych państw: UK, Irlandia, Szwajcaria, Hiszpania, Włochy, Niemcy, Portugalia. Jesli ktos zna jakieś fajne rodziny, przy którcyh podszlifowałabym język, i które chętnie by mnie przyjęły to contact me

"Mistrza i Małgorzatę" przeczytałam jednym tchem Uwielbiam. Lubie też inne rzeczy: dwa razy w tygodniu pływam na treningach, od czasu do czasu biegam wieczorami, czytam romanse no i oglądam fajne filmy z przystojnymi aktorami Ostatnio mam faze na Paula Newmana.

chorągiewka > 15-02-2011, 23:25

Hej

Pisałam tu już wcześniej kilka postów ale postanowiłam wreszcie się przedstawić. Jestem Anka, od 6 lat mieszkam w Poznaniu i mam 25 lat i w kwietniu teraz lecę najprawdopodobniej do Stanów (30km od NYC). Mój profil w firmie jest aktywny od tygodnia i pierwsza rodzina, która się do mnie odezwała własnie napisała mi, że mnie chce. Szybko mi to poszło, mam nadzieję, że nie będzie źle. Dzieci dwójka, 9 i 11 lat, jak dla mnie to ok. Będzie to mój pierwszy wyjazd. Boję się tylko, że nie dadzą mi w Wawie wizy, z tego co tu czytałam, tak może się zdarzyć...

Jutro rodzina chce zgłosić agencji, że mnie wybrała...

Zaczynam się stresować
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia