• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

nutella > 02-08-2014, 18:51

Witamy

Nie martw się, ja tuż przed otworzeniem roomu myślałam tak samo. A jeszcze jak się naczytałam w wątku 'oczekiwanie na rodzinkę', to straciłam jakąkolwiek nadzieję na wyjazd pod koniec września. jednak nie ma co panikować. Są też rodziny, które szukając kogoś na 'za chwilę'.

Wiem,że spamuję tu jak wariatka ale muszę się wyżalić, bo już mnie skręca :wacko:
    Wczoraj miałam telefon z biura, że host mom przedwczoraj się zameldowała telefonicznie w Bostonie, że powróciła z wakacji i będzie kontynuować proces szukania au pair. 
    Do mnie jednak się nie odezwała. Oczywiście przed wyjazdem mówiła,że po powrocie chce jeszcze porozmawiać z młodą przed podjęciem decyzji i wtedy się odezwie, mi też chce dać czas na przemyślenie wszystkiego (nie mam pojęcia kiedy szanowna host daughter wraca ze swojego 5-tyg. obozu ). Milion razy się oczywiście pytała czy mogę tyle czekać. W między czasie rozmawiałam z ich aktualną au pair, nasz match jest już przedłużony (trwa od 16 lipca!).
    Znając powalającą szczerość hostki powiedziałaby mi gdyby gadali jeszcze z jakąś au pair, więc raczej to wykluczam (ich aktualna też nic nie wspominała). Chętnych raczej też dużo nie ma (aplikacja w ktorej można przeczytać o ex au pair, ktora uciekła, bo młoda ją kopnęła i uderzyła, czy wspomnienie o traumie z przed lat i  praca w weekendy przypuszczam,że nie zachęcają). Z rozmów wynika, że są na mnie zdecydowane, więc czemu muszę być trzymana w takiej  niepewności? 
    Wiem, wiem. Sama się zgodziłam na ten układ ale w czekaniu dobra nie jestem   

mishika > 02-08-2014, 20:38

Też mam nadzieję na październik, póki co mam otwarty room dwa dni w IE i czekam ;-)

zuza21_01 > 02-08-2014, 22:11

Hej! A ja się pochwalę. Mam perfect match. Wyjeżdżam w połowie listopada. Moja rodzina jest z Seattle jedno dziecko 8 lat dziewczynka

mishika > 02-08-2014, 23:47

Super! Długo czekałaś ? Jakie obowiązki itp ?

patig > 03-08-2014, 0:10

To i ja się pochwalę! Houston, Texas! W KOŃCU!

nutella > 03-08-2014, 0:44

Gratulacje dziewczyny! Ile dzieci będziesz mieć?
    Zuza- idealnie. Jedynaczka!

patig- naucz się i zaśpiewaj hostom   dwójka moich nauczycieli była z Texasu i byłam tym katowana. sama często nucę

<URL url="https://www.youtube.com/watch?v=VGF4ibgcHQE"><s></s>https://www.youtube.com/watch?v=VGF4ibgcHQE<e></e></URL>

zuza21_01 > 03-08-2014, 20:17

Czekałam trochę room miałam otwarty w maju ale ja tez trochę pozniej olalam sprawę i ignorowalam niektóre rodzinki bo ńie mam teraz zupelńie czasu na szukanie i rozmawiańie na skype. Zrobiłam wyjątek dla tej rodzinki i ona okazała sie być ta rodzina ale przez cały maj rozmawiałam z każda rodzina jaka sie do mnie odezwała

yamisouls > 11-08-2014, 20:55

i co Nutella? jest PM?

mishika > 12-08-2014, 20:34

Dziewczyny, chciałam Was zapytać czy jak miałyście już otwarty room, ale bez filmiku to była cisza u Was ? Bo ja jeszcze nie mam, a póki co tylko jedna rodzina zajrzała i zastanawiam się czy może coś ze mną nie tak ;D 

nutella > 13-08-2014, 0:30

yamisouls napisał(a):i co Nutella? jest PM?
    czeka mnie jeszcze w najbliższych dniach dla formalności rozmowa z moją przyszłą 12-letnią podopieczną :lol:  na roomie wskoczyła mi już data wylotu na 28 września, więc wszystko jest na dobrej drodze. mam nadzieję zamknąć formalnie match i wszystkie formalności w tym tygodniu, bo to już ponad miesiąc zawieszenia...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia