• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

agnieszka89 > 18-06-2012, 23:00

Sama nosiłam aparat więc znam ten ból, tylko to było w gimnazjum. Fajnie mieć takie małe rodzeństwo. Też dużo się nauczysz w tym czasie.

kapsi > 18-06-2012, 23:17

ja mieszkam teraz z moją kuzynką, która jutro kończy miesiąc i przyznam, że to rzeczywiście dobra opcja mieć w domu takie małe dzieciątko, bo wiele można się nauczyć :mrgreen:

ja prawko zacznę robić po wakacjach, teraz nie mam na to czasu.

effy > 18-06-2012, 23:52

Ja zaczynam prawko pod koniec lipca, najgorsze jest to, że czuję dużą presję że strony rodzinki. Wszyscy zdali za pierwszym razem i ciągle powtarzają mi, że muszę podtrzymać tradycję rodziny u mnie w rodzinie jest dużo małych dzieci w różnym wieku, więc doświadczenie mam tylko te referencje mnie martwią, bo takowych nie posiadam..

kapsi > 18-06-2012, 23:59

[quote name="effy"]czuję dużą presję że strony rodzinki. Wszyscy zdali za pierwszym razem i ciągle powtarzają mi, że muszę podtrzymać tradycję rodziny [/quote]

ja czuję presję ze strony znajomych, bo niemal każdy zdał za pierwszym razem...

[quote name="effy"]u mnie w rodzinie jest dużo małych dzieci w różnym wieku, więc doświadczenie mam tylko te referencje mnie martwią, bo takowych nie posiadam..[/quote]

no ja generalnie mam styczność z miesięcznym, dwuletnim, siedmioletnim, jedenastoletnim i dwunastoletnim dzieckiem, więc raczej wiem o co chodzi w tych sprawach, ale no właśnie: referencji brak :c

effy > 19-06-2012, 0:05

zastanawiam się czy referencje od cioci z innym nazwiskiem mogłyby być i ewentualnie coś z domu dzecka jak znajdę czas.. moi znajomi najczęściej zdają za 2, rekordzistka za 5, więc o to się nie martwię ;d

agnieszka89 > 19-06-2012, 9:00

Jeżeli faktycznie masz doswiadczenie z małymi dzicmi ale tylko w twojej rodzinie to oni i tak moga ci wypisac referencje, tylko nie beda sie one liczyly jako te pierwsze ktore musisz miec. A co do nich to nie masz moze sasiadow z dziecmi albo znajomych? Może mogli by ci wypisać.

Nie popieram osób które mają fałszywe referencje i nigdy nie opiekowały się dziećmi, ale jeśli ty tak na prawde wiesz o co chodzi tylko to doswiadczenie jest w rodzine to mysle ze mozna tak zrobic.

merti > 19-06-2012, 12:56

Ja to mam superdaleką rodzinę, z którą moja mama się dobrze trzyma ( dzieci dzieci siostry prababci), więc one mi na pewno podpiszą referencje. Poza tym już się opiekowałam tymi grzeczniutkimi dzieczynkami więc powinno być ok

effy > 19-06-2012, 16:46

zdarza mi się zajmować dziećmi sąsiada, ale bardzo rzadko, więc nie wiem czy to się nadaje do referencji i byłam kilka razy na wolontariacie w hospicjum dla dzieci, ale nie wiem czy dzieci niepełnosprawne też się liczą?

kapsi > 19-06-2012, 16:49

[quote name="effy"]nie wiem czy dzieci niepełnosprawne też się liczą?[/quote]

skoro potrafisz zajmować się niepełnosprawnymi, to chyba z pełnosprawnymi nie miałabyś problemu, co?

agnieszka89 > 19-06-2012, 16:56

Też się liczą referencje z dziećmi niepełnosprawnymi. Nawet bywają rodziny które szukają au pair dla takich dzieci.

Jak pewnie też wiecie co roku jest wybierana w USA au pair of the year i podobno najczęściej wygrywają ten plebiscyt au pair które zajmują się dziećmi niepełnosprawnymi
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia