-
-
Re: Summer au pair
KajaWroc > 04-04-2012, 13:18
dziewczyny ja szukalam rodziny włoskiej z rzymu(ale zaznaczam ze bylam juz na miejscu w rzymie wiec spotkali mnie osobiscie,inaczej pewnie po rozmowie na skype- by mnie nie wzieli - ja tam wole konfrontacje face to face niz jakies zabawy z kamerkami itd)
a wiec oczywiscie chcieli bym gadala po angielsku do dzieci- moj poziom angielskiego to tak FCE,ale mowie tez (na ich nieszczescie a czasem szczescie b.dobrze po wlosku)
tak gadanie jedynie po angielsku do 4letniego chlopca ,ktory niby przez pierwsze 2 lata mial amerykanska au-pair , ale jak to host mum stwierdzila "potem juz wszystko zapomnial,bo szwedzka au pair "wpadła przed nim" ze rozumie po wlosku i mowil juz do niej tylko po wlosku" ...wwooowww no kurwa wielki mi deal jechac do rzymu i udawac przez ok 12 godzin ze nie kumam po wlosku CO ZA ZJEBY ... teraz za to jak mlodszy jest chory,musze z nim siedziec po 11 godzin,robic inhalacje, dawac antybiotyk i czyscic nos oraz chodzic do lekarza to jak cos zle zrozumiem to jest oczywiscie lekki niesmak ze strony pana domu i mina pt "ja pierd*** co za idiotka nie kuma po wlosku"
tym południowym skenrom wydaje sie ze ratuja nam zycie bo my z zimnej polski jestesmy a w dodatku chca miec pomoc domowa na 12 godzin i to do chorego dziecka wlacznie oraz tutora z angielskiego za MAX.400 EURO na miesiac gdzie nianie live in dostaja 600-900 euro
ZAZNACZAM ze w moim przypadku i w przypadku kilku inncyh dziewczyn nie idzie najeść sie z włoskiej lodowki bo to sknery.. no chyba ze potrafisz jesc przez caly rok makaron z maslem i pieprzem lub krakersy i zyc bez chleba co rano a tylko o jednym herbatniku ....
hmm zastanawiam sie czy by tu nie napisac przed wakacjami jakiegos poradnika o aupairowaniu we wloszech i zamiescic tu swoje spostrzezenia i kolezanek z polski oraz innych krajow-jakies porady itd, tylko nie wiemc zy to ktos przeczyta i czy ktos sie przebije przez moja góre narzekan - siedze tu od czerwca 2011 i duzo rzeczy sie dzialo , gdyby nie to ze uciekam w na caly weekend z domu( - doslownie wychodze w piatek wieczorem lub sobote rano i wracam w poniedzialek rano bo spie u swojego chlopaka ) to bym sie juz dawno pociela... :lol: -
Aisling > 04-04-2012, 16:45
Kaja, to czemu ich zwyczajnie nie zostawisz?
blackcar -- nie chodzi o to, aby udawac, ze jest sie z UK. Po prostu wyszukujesz sobie w bazie rodzinki ktore chca angielsko mowiaca au pair i aplikujesz do nich. Piszą, że niby chcą z konkretnego kraju, ale kazdy moze do nich napisac i z mojego doświadczenia, mimo tego co zaznaczyli, są bardzo otwarci tez na inne narodowosci (chyba, ze mowa o tych, ktore dzieci sa od zawsze wychowywane z amerykanskimi au pair to nie ma sensu, bo wiadomo, wymagaja tego, abys rzeczywiscie byla nativem). -
blackcar > 04-04-2012, 18:44
nie wiesz jak to jest jak polak (i to jeszcze laska)narzeka jak cos opowiadaZałoże sie ze nie jest zle tylko same zle motywy ujełas;p
tak samo jak ja kiedys tez opowiadałąm, wyszło na to ze psychotyczna rodzinka i w ogole;p a była naprawde spoko -
KajaWroc > 04-04-2012, 23:27
powiem wam ze rok jako au pair to jest poprostu zdecydowanie zadlugo..to nie jest normalne mieszkac z obcymi ludzmi z byc matka dla obcych dzieci , z kim by sie nie mieszkalo kiedy rodzice sa zbyt pochlonieci praca aupairowanie jest zbyt obciazajace..
:/ -
KajaWroc > 04-04-2012, 23:29
a z pobytu tutaj nie zrezygnuje bo chce zdac miedzynarodowy certyfikat -a egzamin jest tylko dwa razy w roku - czekam do czerwca i zdaje hehe ,trzymac kciuki dziewczyny -
marvellous > 05-04-2012, 23:12
[quote name="KajaWroc"]a z pobytu tutaj nie zrezygnuje bo chce zdac miedzynarodowy certyfikat -a egzamin jest tylko dwa razy w roku - czekam do czerwca i zdaje hehe ,trzymac kciuki dziewczyny[/quote]
certyfikat z jakiego jezyka zdajesz?
zyczem powodzeniaja tez mam zamiar sie wybrac po ukonczeniu programu au pair na jakis certyfikat -
kapsi > 05-04-2012, 23:22
CześćSzczerze, to nie chce mi się przeglądać 27 stron, więc myślę, że znajdzie się ktoś tak miły i odpowie mi na pytanie
Czy jest możliwość, że jeśli kończę osiemnastkę pod koniec lipca, to mogę pojechać sobie do UK jako summer au pair jeszcze przed staniem się pełnoletnią na własną rękę? -
Astrid > 05-04-2012, 23:33
JestPrzeglądałam oferty rodzin na au pair world i były takie, które poszukiwały od 17. Na pewno będzie trudnej ale możliwość jest. Jeśli zaczniesz intensywnie szukać i będziesz zdecydowana - możliwe, że dasz radę. Ktoś gdzieś na forum pisał, że był Au Pair w Hiszpanii w wieku 17 lat. -
kapsi > 05-04-2012, 23:38
Wielkie dzięki! W takim razie zaczynam szukać, a nóż widelec się coś znajdzie :mrgreen: -
KajaWroc > 05-04-2012, 23:43
ja robie certyfikat z wloskiego , 3mam kciuki za wszystkie poliglotkyyyyyyyyyyy