• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

Piotrek1990 > 13-01-2011, 14:27

Cześć, jestem Piotrek i mimo że jestem facetem postanowilem sprobowac swoich sil w au-pair jako ze w polsce za duzych mozliwosci nie mam, mam 20 lat i dopiero zaczynam sie interesować "operkowaniem" w zwiazku z checia podszlifowania jezyka i oswojeniu sie zyciem za granica

karolinka > 13-01-2011, 15:58

witamy na forum masz juz jakies konkretne panstwo, do ktorego chcesz sie wybrac?

Piotrek1990 > 13-01-2011, 18:25

[quote name="karolinka"]witamy na forum masz juz jakies konkretne panstwo, do ktorego chcesz sie wybrac?[/quote]

Owszem, celuję w Irlandię bądź UK, jednak bardziej mnie ciągnie do IRL - byłem tam 2 lata na świętach w Dublinie i byłem zachwycony jednak z tego co się orientuję w US jest minimalnie lepsza płaca i więcej rodzin

Coco > 13-01-2011, 19:29

Witam :) To nic, że facet - ja właśnie jestem na szkoleniu au pair w NJ i jest kilku chłopaków :)

Rozważając US, pamiętaj, że to są totalnie inne warunki od europejskich ;-) Tu wszystko jest prawnie uregulowane - w Europie bardziej na zasadzie dogadania :)

karolinka > 13-01-2011, 21:45

hmmm czyja wiem czy w USA jest wiecej rodzin, ktore chca faceta.. wiesz w USA ma okreslona stawke, a w UK/IRL to zalezy od rodziny..

zlosnica > 13-01-2011, 23:17

że się tak wtrącę... a czy Irlandia to przypadkiem nie należy do UK?

brightening > 13-01-2011, 23:28

hej! jestem Aśka, jestem u rodzinki polsko-niemieckiej pod Hamburgiem. Niestety, a może i stety większość z was pisze o Stanach bądź UK. Niewiele osób pisze z Niemiec...

Jestem tu już 4 miesiące, za chwilę jadę na tygodniowy urlop do domku, a umowa jest na rok.. Jak na razie jest ok, mam więcej obowiązków i więcej pracuję niż 'zwykła operka'. Mam jedynie 1 dzień wolny, ale za to kasa większa.. Co jest dla mnie ogromnym plusem.

Wiek dzieci: chłopcy : 2 x 2 latka dziewczynka 4,5. W domu mówimy po polsku. Moim celem nie była nauka języka (skończone studia licencjackie - germanistyka), a raczej zarobienie trochę kasy

Pozdrawiam serdecznie, Aśka

karolinka > 13-01-2011, 23:34

[quote name="zlosnica"]że się tak wtrącę... a czy Irlandia to przypadkiem nie należy do UK? [/quote]

Irlandia Pn Irlandia i UK to dwa rozne kraje

zlosnica > 13-01-2011, 23:40

[quote name="karolinka"]
    [quote name="zlosnica"]że się tak wtrącę... a czy Irlandia to przypadkiem nie należy do UK? [/quote]

Irlandia Pn Irlandia i UK to dwa rozne kraje[/quote]

Dobra, wiem, że wyjdę na głupią teraz, ale kurde, przecież uk to nie kraj do uk zalicza się irlandia, szkocja, walia i anglia... chyba?

rosario > 14-01-2011, 0:46

[quote name="zlosnica"]
    [quote name="karolinka"]

Irlandia Pn Irlandia i UK to dwa rozne kraje[/quote]

Dobra, wiem, że wyjdę na głupią teraz, ale kurde, przecież uk to nie kraj do uk zalicza się irlandia, szkocja, walia i anglia... chyba? [/quote]

zalicza się anglia, walia, szkocja i IRLANDIA PÓŁNOCNA :p

a IRLANDIA (st. Dublin) to oddzielne państwo ;P
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia