-
-
Re: troche z zycia marty
martamaua > 20-03-2006, 23:09
. -
xMala__Mi > 21-03-2006, 0:50
az milo sie czyta, ze ktos sie tymi dzieciakami martwi. ja nie wiem jak to jest, ale chyba na zachodzie jest troche inny model rodziny. to mi sie bardzo nie podoba i pod tym wzgledem nasz "wschod" jest naprawde super. wlasnie dzis jak mowilam mojej mamusce, jaki bede miala plan dnia, zadala mi pytanie, kiedy z dziecmi przebywa matka. no i zaczelysmy sie zastanawiac, jak to jest, przedszkole, potem nianka, a kiedy rodzice? przeciez z dziecmi powinno sie budowac wiezi, bo taka niania przyjedzie na rok i znika, wiadomo, ze matki nikt nie jest w stanie zastapic. poprostu nie jestem w stanie tego zrozumiec... oczywiscie nie generalizuje, bo i kazda rodzina jest inna, a jednak wydaje mi sie, ze kazdy powinien miec robiony jakis test psychologiczny, zanim pozwoli mu sie miec dziecko :roll: eh, ale nie filozofuje juz ;> dobrze, ze ci sie nastroj poprawil :] -
martamaua > 21-03-2006, 2:08
. -
Edi > 21-03-2006, 15:51
Matra,ja wiem cos o przywiazaniu do tych dzieciakow.Dzisiaj bylam z mala przez trzy godz w play group.No i bachory jak bachory,bija sie itd.jak jeden gowniarz Carrie zabral zabawke,a ta do mnie z zalem,to myslalam ,ze gnoja w beret trzasne.Troche jak taka mala siostra jest.No i jak patrze na nia a na inne srule,to mysle"matko,jakie wy wszystkioe oblesne jestescie,a Carrie taka ladniusia".Tak sie jakos porobilo przez te siedem miechow. -
monica07 > 21-03-2006, 19:23
ja mam w ogole chore jedzeniowe akcje od jakiegos czasu w tych Stanach :/
albo jestem wiecznie glodna, nic mi przewaznie nie smakuje, niczym sie nie moge najesc, wszystko wydaje mi sie jakies takie blaah...
a jak znajde cos co mi smakuje, (chociaz przez kilka dni) to wpieprzam od rana do wieczora. ostatni week tak mialam z macaroni and cheese. o 11 wieczorem sobie gotowalam, sol, pieprz do smaku i dalej jedziesz.
juz mi przeszlo i teraz znow poszukuje czegos smacznego.
bezskutecznie. :\
po prostu chore. na maxa sie czuje uposledzona na tym punkcie. -
martamaua > 21-03-2006, 21:25
. -
xMala__Mi > 21-03-2006, 23:24
w ogole wiekszosci obcokrajowcow strasznie smakuje polskie jedzenie
mi dzis moja poprzedniczka powiedziala, a raczje mnie ostrzegla, ze bede duzo $ wydawac na jedzenie, bo hostka jest zwolenniczka "bio", poza tym w domu nie jedza za czesto, wiec jest tylko makaron i sos pomidorowy;P tylko, ze m ina szczescie cale to bio nawet odpowiada, wole to niz tuczenie sie tradycyjnym niemieckim jedzeniem;P -
monica07 > 22-03-2006, 17:22
dokladnie! chce cos a nie wiem co.
psychicznie mnie to wymecza po prostu.
albo jem wszystkiego po trochu po kolei, albo na nic patrzec nie moge, albo probuje sie napchac.
musze zaczac inwestowac w te poslkie jedzenie, tylko ze jak polece do pl sklepu to od razu pol tygodniowki wydam bo ceny duzo wyzsze. :/ ogolnie lipa. -
martamaua > 22-03-2006, 17:35
. -
MONIKA > 22-03-2006, 21:00
Monika mam tak samo z jedzeniem.
Doklanie. Identycznie.
Mozna sie pochlastac:/