-
-
Re: Au Pair 2013!
ScarletVine > 18-06-2012, 17:06
[quote name="Shanon"]Tak,to prawda - Echelon jest wszędzie ! <3
Kapsi,ScarletVine - byłyście na koncercie w Łodzi?[/quote]
Ty też? ;p ale fajnie ;D Masz twittera? tam będzie lepiej pogadac, niż tu zaśmiecac. mam taką sama nazwę jbc.
Tak, bylam, ale tylko 8.11 ;x
Ja też chciałabym GAWO. Albo Prowork. Wczoraj się logowałam w prowork a dzisiaj na historii dzowniła do mnie pani z biura ;d ale niestety nie mogłam rozmawiać >.< mam nadzieje, że będzie jeszcze dzwoniła -
kapsi > 18-06-2012, 17:13
[quote name="Shanon"]Kapsi,ScarletVine - byłyście na koncercie w Łodzi?[/quote]
7.11 to był najpiękniejszy dzień mojego życia :roll: -
ScarletVine > 18-06-2012, 17:18
Dzwoniła do mnie przed chwilą pani z Proworku! ;D Mówiła, że w styczniu/lutym zacząć wszystko ogarniać, teraz można sie zarejestrować u nich na stronie, żeby po prostu mieli już w bazie danych. Mówiła też, że najważniejsze są referencję, teraz mamy rok, trzeba zbierać ;D -
paulaw > 18-06-2012, 19:44
A ja nawet prawka nie zaczęłam robić ): Nie mogę się za to zabrać, straaasznie mi się nie chce. Miałam urodziny już w styczniu i nawet ci, którzy są o kilka tygodni i miesięcy ode mnie młodsi już mają prawka. A ja oczywiście nie. Weźcie mnie zmuście :mrgreen: -
agnieszka89 > 18-06-2012, 21:21
Na prawdę z prawkiem nie można zwlekać. Po pierwsze nie wiadomo jakie będą terminy egzaminów i ile razy trzeba będzie zdawać. Oczywiście może być tak, że zdanie za pierwszym razem, ale trzeba się też liczyć z tym że może to zająć więcej czasu. Nie można się demotywować pierwszymi niepowodzeniami. Ja zdałam za 3 razem a na pierwszych 2 miałam na prawdę głupie błędy.
Wydaje mi się również, że im dłużej będziecie mieć prawo jazdy tym rodziny bardziej będą wam ufać za kółkiem.
Teraz to już za późno, ale gdybyś od razu po urodzinach robiła prawko to może nie musiałabyś pisać driving letter, bo z tego co pamiętam w CC np chyba piszą go osoby które mają prawo jazdy krócej niż rok. -
paulaw > 18-06-2012, 22:02
Z tym, że ja chyba jeszcze PO wakacjach 2013 wyjadę więc rok będzie, albo zima 2013, jeszcze nie wiem. Chcę się nacieszyć byciem świeżo upieczoną siostrą (: -
agnieszka89 > 18-06-2012, 22:04
zima 2013? czy miala byc 2014? No to faktycznie, ale na wszelki wypadek i tak dobrze robic jak najwczesniej. To kiedy zostaniesz siostra? -
fly > 18-06-2012, 22:11
Ktoś tu jeszcze zagląda?Zastanawiam się właśnie nad wyjazdem jako Au Pair w 2013, mam 18 lat. Nie mam prawa jazdy i nie jestem pewna, czy będę je wyrabiać - czy jest możliwość znalezienia host family bez niego, właśnie w USA?
Zastanawiam się też nad UK - będzie to mój pierwszy wyjazd jako au pair, który chcę potraktować jako naukę języka przed studiami, a nie sposób na dalszą egzystencję ;p
No i tam nie konieczne jest prawo jazdyPoza tym, w UK mam rodzinę, więc zawsze prościej, w razie jakich kolwiek problemów z rodzinką.
Chcę też wyjechać ze znajomą. Tzn, znaleźć oddzielne, dwie host family, znajdujące się blisko siebie - zawsze raźniej! Myślicie, że dałoby radę?
Jakie agencje polecacie? Ile miesięcy wcześniej zapisać się do takiej? -
agnieszka89 > 18-06-2012, 22:19
Do USA nie można wyjechać bez prawa jazdy. -
paulaw > 18-06-2012, 22:30
[quote name="agnieszka89"]zima 2013? czy miala byc 2014? No to faktycznie, ale na wszelki wypadek i tak dobrze robic jak najwczesniej. To kiedy zostaniesz siostra?[/quote]
Zacznę aplikować tak, jakbym miała wyjechać zaraz po maturze 2013, ale jeżeli nie znajdę tej perfekcyjnej rodziny, to będę szukała, aż znajdę, więc jeżeli będę musiała poczekać kilka miesięcy to nie szkodzi (: Jasne, że nie mogę się doczekać i kiedyś byłoby nie do pomyślenia, żeby to opóźnić, ale moja mama rodzi za dwa tygodnie i pierwsze lata są najfajniejsze, a chcę opuścić jak najmniej. A po drugie jakiś miesiąc temu założyłam aparat na dół i muszę go jeszcze nosić, dlatego nie wiem jak mi się przedłuży.