-
-
Re: Summer au pair
isubisou > 02-04-2012, 23:18
yyy... to jednak trochę chamskie. Chcemy byc traktowane poważnie i w porządku, więc same też musimy takie byc. eh.... -
angelaa > 03-04-2012, 0:21
mamy prawo wcześniejszej rezygnacji, jeśli umawiasz się z rodzina na kilka miesięcy (nie umówię tu o wyjazdach rocznych) i chcesz zrezygnować wcześniej, bo np chcesz wrócić na studia, to ja nie widzę nic przeciwko. -
Ashley > 03-04-2012, 2:21
Jak na mój gust to trochę nie fair, to tak jakby rodzina wzięła operkę na ileśtam ustalonych miesięcy, a potem nagle mówi jej do widzenia.
Co do samego szukania rodzinki na wakacje, to wydaje mi się, że może po prostu jest jeszcze za wcześnie. Ja w tamtym roku najwięcej ofert na au-pair world dostawałam bodajże w maju, podczas gdy już w czerwcu chciałam wyjeżdżać. Dlatego w tym roku jeszcze nawet nie zakładam konta. -
angelaa > 03-04-2012, 10:44
[quote name="Ashley"]Jak na mój gust to trochę nie fair, to tak jakby rodzina wzięła operkę na ileśtam ustalonych miesięcy, a potem nagle mówi jej do widzenia.
Co do samego szukania rodzinki na wakacje, to wydaje mi się, że może po prostu jest jeszcze za wcześnie. Ja w tamtym roku najwięcej ofert na au-pair world dostawałam bodajże w maju, podczas gdy już w czerwcu chciałam wyjeżdżać. Dlatego w tym roku jeszcze nawet nie zakładam konta.[/quote]
Co roku zakładasz nowe konto? -
blackcar > 03-04-2012, 18:04
No ja też uważam ze to nie fair i ja osobiscie tak nie zrobie, ale to juz zalezy od dziewczyny i jej podejsciaChcemy być traktowani jak członkowie rodziny , a z góy bedziemy ich oszukiwac? No ja tak nie umiem;p
Poza tym wierze w Karme i ze to by się ode mnie odwrociło:p -
Aisling > 03-04-2012, 23:22
Nie wiem kto powiedział, że dużo jest rodzinek z UK, ale to kompletna bzdura. Z UK moim zdaniem jest własnie beznadziejnie mało, zwłaszcza jesli mówimy o wakacjach. Ale jak ktoś chce poszerzyć swoje pole poszukiwań, może popatrzyć na gumtree itd, bo w takich miejscach czasem też się ludzie ogłaszają.
Zostawianie rodzinki w polowie powiedzmy, jest zdecydowanie chamskie i nie w porządku. Co innego jak wypadnie coś nagłego, albo hości okażą się złymi ludźmi, warunki nie takie i będzie trzeba uciekać, a co innego jeśli planuje się to z góry.
Ale wiadomo, że zawsze można do ludzi napisać, wymienic kilka mejli, nawet jesli zakładają, że chcą au pair np na pol roku, i zapytać wprost, czy nie przeszkadzałoby im, gdybyś przyjechała tylko na trzy, bo PRZECIEŻ JESTEŚ TAKA ZAJEBISTA, ŻE BĄDZIESZ NAJLEPSZĄ AU PAIR DLA ICH DZIECI. :p Przede wszystkim, nie zapominajcie o pewności siebie.
Ah no i nie wiem, ile dziewczyn stosuje tez tą metodę (możliwe, że te, które dopiero zaczynają jeszcze o tym nie wiedzą, a więc rzucę dobrą radą, jeśli szukacie rodzinki w kraju w ktorym jezykiem ojczystym jest inny niż angielski, a wasz angielski nie jest zły, to w wyszukiwarki rodzinek zaznaczajcie sobie, że jesteście nie z Polski ale z UK. Wtedy powiekszacie o milion swoje mozliwości, bo prawda jest taka, na przykładzie Hiszpanii, że rodzinki zaznaczają sobie, że chcą laskę z UK, USA, itd, a na prawdę zalezy im po prostu na tym, aby mówiła i uczyła dzieci angielskiego, przy czym, sami ledwo znaja kilka słów. Wtedy wiadomo, że jesli wszystko inne wam spasuje, to nie będzie dla nich miało róznicy skąd tak naprawdę jesteś. -
Anjaa > 03-04-2012, 23:34
Przepraszam, że tak oderwę od tego wątku, ale napisałam już w dziale "Finlandia".
KOCHANE, UDAŁO SIĄ! LECE JAKO SUMMER AU PAIR DO FINLANDII! -
isubisou > 03-04-2012, 23:45
Wow Finlandia! Brawo! Czekamy na sprawozdania!
O i tak Aisling masz całkowitą rację. Ta metoda sprawdza się szczególnie jeśli chodzi o Hiszpanie! Bo bez takiego małego przekrętu to nie ma co liczyc na ciekawą ofertę wyjazdu tam. -
Aisling > 04-04-2012, 0:01
Nooooo gratuluje! Finlandia brzmi nieźle. Raczej rzadko jest podbijana przez polskie au pairki, prawda? Oh, ja to bym sobie pojechała WSZĄDZIE!
isubisou - niestety! Ale przynajmniej takie rodzinki, mają duzo mniej ofert, niż jesliby zaznaczyły sobie: wszystkie kraje (gdzieś o jakieś 100-200, haha). Więc może i nawet lepiej dla nas, jak już wiemy jak to się robi.) -
blackcar > 04-04-2012, 12:11
ale potem przeciezx wychodzi na jaw ze nie jestescie z uk , wiec jak to jest?:p bo chyba nie kumam haha