• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

yamisouls > 18-07-2014, 0:41

Ja już 18 sierpnia więc Ty pewnie tydzień póżniej?

ewelinagr88 > 18-07-2014, 8:46

super a kiedy masz spotkanie w ambasadzie????moze dasz fb????planuje wybrac sie do LA pod koniec mojego pierwszego miesiaca, fajnie  bedzie jak sie tam spotkamy

nutella > 18-07-2014, 16:52

Za 10 minut pierwsza w moim życiu rozmowa z host family. Absolutnie umieram ze stresu!

ewelinagr88 > 18-07-2014, 19:52

3mamy kciuki nutella daj znac jak poszlo

nutella > 19-07-2014, 12:39

Więc jestem absolutnie mile zaskoczona. Szczerze mówiąc, na początku jak otworzyłam ich aplikację we wtorek, to trochę się przestraszyłam ale z każdym kolejnym mailem się przekonywałam. Teraz uważam,że trudno będzie znaleźć coś lepszego. Absolutnie doceniam szczerość pani pastor, która nie ukrywa,że może chwilami być ciężko ale też zgadzam się,że różnica wieku między jej córką a mną nie jest aż taka duża i z pewnością możemy się zakumplować. 
    Rozmowa była przemiła. Ku mojemu zaskoczeniu zrozumiałam wszystko, choć jak sama zaczęłam mówić, to ze stresu wyszedł jeden wielki bełkot  Więc co chwile pytałam czy rozumie co mam na myśli. Raz pomyliłam imię jej córki ale chyba mi wybaczy,mogła nie zauważyć (mam nadzieję), bo przekręciłam na bardzo podobne ( a to i tak dlatego, bo jak sama je mówiła, to byłam święcie przekonana,że usłyszałam Miranda :lol: ). 
    Gadałyśmy trochę o transporcie miejskim w Nowym Jorku, różnicy metro w Warszawie a metro w NYC  (trochę to 'mamy jedną linię" brzmiało smutno), o jedzeniu. Starała mi się wytłumaczyć czemu potrzebuję au pair do 13-latki, że teraz M. będzie zaczynała dużo rzeczy robić samodzielnie etc. Cieszę się,że załapała point tego, o czym jej pisałam, gdy mailowałyśmy o sytuacjach konfliktowych. Myślę,że jakoś się zgadzamy w wielu kwestiach. 
    Trochę uważam,że mogło wyjść lepiej, bo było dużo 'I dont know what to say', bo stres wyłączył mi mózg. Trochę głupio z mojej strony, bo pytania mi wysłała dzień wcześniej. Sądzę jednak,że się polubiłyśmy. W niedziele jedzie na 10 dni na wakacje (nie będzie mieć internetu), więc powiedziała,że w tym czasie wyśle mi kontakt do ich aktualnej au pair, żebym z nią porozmawiała o wadach i zaletach pracy w ich rodzinie i dopiero wtedy zdecydowała. Młoda wraca też niedługo z obozu, więc za jakieś 2 tygodnie się znowu skontaktujemy, bo chce mi dać czas do namysłu i sama wszytstko przedyskutować z córką. Więc uważam,że bardzo okej. Tylko nadal mi głupio z tym moim 'I dont know what to say'. Mogłam jej powiedzieć, że to moja pierwsza rozmowa przez skypa. Chyba jej jeszcze napiszę w mailu, bo czuję,że wyszłam jakby mi to wisiało.

yamisouls > 19-07-2014, 13:39

To super! Jak tak czujesz to napisz im tego maila, że się trochę zestresowałaś i tak dalej i że Ci się podobali, na pewno zrozumie Powodzenia z nimi!

nutella > 22-07-2014, 15:43

Odezwała się do mnie ich aktualna Au Pair. Jakieś pomysły o co pytać? Umawiamy się na skypa. Wiadomo,że przede wszystkim będzie o dziewczynie. Jak wyglądał jej poczatek bycia u nich Au Pair, jak długo M. zajęło zaakceptowanie nowej opiekunki. Co robi z młodą w wolnym czasie. A co dalej? Z jednej strony mam okazję się duzo dowiedzieć a z drugiej nie chce wyjść na jakaś strasznie wścibską czy podejrzliwą wobec rodziny.

yamisouls > 22-07-2014, 22:17

na poczatku delikatnie a potem o wszystko co cie zastanawia. Jakie ma relacje z nimi, czy miala jakies probelmy, czy zadowolona jest, co jej sie nie podoba.... wszystko!

mafcik > 22-07-2014, 23:35

Ja na pewno zapytałabym czy wybrałaby ich po raz drugi : )

nutella > 23-07-2014, 0:15

Chyba sobie jakąś listę przygotuję. Jesteśmy umówione na czwartek na 23.

Kolejna rodzinka na moim koncie. Tym razem Philadelphia. Chyba mam szczęście do dużych miast
    4 dzieci: chłopcy (8, 4 i 2) i dziewczynka (6 lat). Wydają się sympatyczni ale chwilowo zawieszam poszukiwania, bo coś czuję,że jednak wyląduję u pani pastor
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia