-
-
Re: Summer au pair
moya > 20-03-2012, 16:20
mam nadzieje, ze hości nie kupia mi od razu powrotnego, bo gadalam z nimi ze do konca wrzesnia, ale 1 paździenrika zacyznam studia, wiec fajnie by bylo wrocic z conajmniej 5 dni wczesniej...
Ja bede kolo Rzymu od 29 czerwca, przez 2 tyg., wiec jakbys była w okolicy, to mogłybyśmy sie sptokac, chociaz wiem, że do Rzymu bedziesz miec spory kawałek.. -
isubisou > 21-03-2012, 0:56
[quote name="moya"]a kiedy dokładnie?[/quote]
W sumie nie wiem kiedy dokładnie. pewnie jakoś 9-15 lipca.
Ja też dziś dostałam bilety! -
moya > 21-03-2012, 1:48
Akurat w tych dniach będe z hostami we Włoszech. Chociaż możliwe, że wrócę jakos 2 dni przed twoim odjazdem.
Sprawdzałam, to miasto jest troche daleko ode mnie, ale jeśli miałabys wolne i ja też to mogłybyśmy w jakimś wiekszym meiscie, w połowie się spotkac -
angelaa > 21-03-2012, 1:50
[quote name="isubisou"]
[quote name="moya"]a kiedy dokładnie?[/quote]
W sumie nie wiem kiedy dokładnie. pewnie jakoś 9-15 lipca.
Ja też dziś dostałam bilety![/quote]
jaa też!
lecę 19 maja! -
KajaWroc > 22-03-2012, 20:17
dziewczyny ja w rzymie jestem non stop w lipcu bede pod rzymem nad morzem wiec jak cos to smialo odzywajcie sie- najlepiej odrazu na facebooku -
moya > 22-03-2012, 22:05
ja bede tez kolo Rzymu z hostami od 29 czerwca, ale nie wiem dokladnie w jakiej miejscowosci, wiec jak cos to mozemy -
Ullalala > 26-03-2012, 23:21
[quote name="Saiisuke"]
o bilet trzeba od razu na początku pytać. Sporo rodzin jak słyszy, że chce się też bilet to rezygnują, przynajmniej ja tak miałam. Z kolei nie pojechałabym na własną rękę do rodziny, która nie chce dać kasy na samolot. Za duże ryzyko, że kupię, a oni się później rozmyślą.
[/quote]
A to znaczy, że z reguły kupują bilety dla summer au pair?
Bo w sumie ja byłabym w stanie zaryzykować i sama kupić. Zresztą właśnie mi się zdawało, że niewiele rodzin chce płacić za bilet dla au-pair, bo mimo to jest dużo chętnych. Ale chętnie bym się dowiedziała, jak to naprawdę wygląda... -
isubisou > 26-03-2012, 23:33
Rodzina nie musi płacic za bilet. Jest to tylko i wyłącznie ich dobra wola. Ja w zeszłym roku np. dostałam bilet w jedną stronę, w tym roku udało mi się załatwic w dwie, ale zdecydowana większośc rodzin w ogóle nie proponuje biletów. -
Saiisuke > 27-03-2012, 1:32
Ja mam bilet w obie strony od rodziny. Te, które nie chciały kupić choćby w jedną stronę od razu odrzucałam. Uważam, że jak żałują tych 100-150e to na wszystkim innym też będą skąpić. Pewnie mogę się mylić i rodzina, która kupi bilet może nam później żałować wszystkiego innego, ale trudno. Z wyjazdami na własną rękę tak już jest, nic nie jest pewne. -
marvellous > 27-03-2012, 13:09
Saiisuke a gdzie Ty sie wybriasz w tym roku na summer au pair?? widzialam notke na blogu ale nie umialam znalesc miejsca pobytu