• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

yamisouls > 15-07-2014, 20:48

no miałam ostatnio wysyp z CA i w sumie z jedną jestem umówiona wstępnie na match więc tylko kwestia potwierdzenia ale mamy jeszcze raz gadać. Pod SF też więc jak Ty z tą Twoją się zmatchujesz to się widzimy! 

jazztina > 15-07-2014, 21:42

kazetka napisał(a):Nie, ja lece na początku września. Ale moja koleżanka leci 28 lipca z Wawy! Już 5 dziewczyn leci wtedy Ty jesteś na facebookowej grupie? mogłybyście nawiązać kontakt
    No wlasnie nie wiem gdzie jest ta FB grupa :/ dajcie linka

nutella > 15-07-2014, 22:56

Ewelina, no I miałaś racje) Dziś pojawił się kolejny match. Upper West Side, więc samo centrum Manhattanu. Dom miedzy Broadwayem a Cental Parkiem. Nawet jak na mnie, ktora nigdy nie była chętna na NYC, to zrobiło niezłe wrażenie. Matka samotna, pani pastor i jej 13 letnia córka adoptowana przed 4 laty z Etiopii. Babka nie ukrywa, ze dziewczyna nie jest łatwa w wychowaniu. Domyslalam sie z powodu mojego "arcy silnego charakteru uwielbiającego wyzwania" (test psychogiczny CC tak stwierdził) może mi się trafić taki kwiatek, ale jakos nie jestem przekonana. Poczekam na rozmowę.

yamisouls > 16-07-2014, 0:00

wow nutella bardzo orginalna rodzina!

jazztina tu masz link do grupy <URL url="https://www.facebook.com/groups/450692768391576/"><s></s>https://www.facebook.com/groups/450692768391576/<e></e></URL>

ewelinagr88 > 16-07-2014, 0:08

yamisouls a gdzie konkretnie masz ile dzieci???

nutella > 17-07-2014, 11:55

Właśnie umówiłyśmy się na skypa. Jestem bardzo ciekawa. Dostałam od host mum wielgachnego maila i rozwiała trochę moich wątpliwości.

Co sądzicie o tej rodzinie? Bo chyba jak większość nastawiałam się na podmiejski klimat, wolnostojące domki i rodzina z 2-3 małych dzieciaków.

ewelinagr88 > 17-07-2014, 12:19

nutella masz na mysli pani pastor??? wszystko zalezy czy oczekuja od ciebie zebys uczestniczyla ich w zyciu religijnym i czy ci to odpowiada, czy masz curfew, jaki masz schedule, mialam rodzinke z samego Manhatanu ale grafik byl taki ze nawet w soboty wieczorem nie moge nigdzie wychodzic a jak juz wyjde w moj jedyny wolny weekend to mam zrobic tak zeby nie obudzic dzieci ktore spaly blisko wejscia przy drzwiach, tez musisz zdecydowac w jakim wieku dzieci najlepiej sie czujesz i dogadujesz, mialam tez rodzine co chciala zebym z nimi chodzila do kosciola z cala rodzina co wogule mi to nie odpowiada, same musimy zdecydowac tez mysle nad rodzinka z SF dzis ostatnia rozmowa i decyzja padnie

nutella > 17-07-2014, 13:25

No właśnie pani pastor mówi,że absolutnie nie muszę uczestniczyć w ich życiu religijnym, wszystko zależy ode mnie. Oczywiście fajnie byłoby gdybym np na Boże Narodzenie się z nimi wybrała ale nic nie wymaga. W mailu pisała nawet czy nie byłby to dla mnie problem skoro sama nie chodzę do kościoła. Jakoś pozytywnie na to patrzę, szczególnie,że uważam, że życie z taką rodziną  może być ciekawe i rozwijające.

Schedule- w większości do 16 mam wolne, bo dziewczyna jest w szkole. W większości jednak wszystko flexible, bo ona ma niestały grafik pracy a w niedziele siedzi w kościele. Mi to jakoś też nie przeszkadza. Curfew brak. Tak żebym była w stanie wstać rano i odwieźć młodą do szkoły  Więc w gruncie rzeczy pani pastor jest bardzo liberalna i daje dużo swobody. 
    Bardzo podoba mi się,że chce zrobić overlap z ex au pair, tak żeby przez 2-3 tygodnie mnie we wszystko wprowadziła. 

Jak się tak zastanawiam, to w porównaniu z poprzednią ofertą (3 letni dzieciak, trzeba z nim siedzieć cały dzień i się zajmować) wolę nastolatkę. Mam doświadczenie z takimi dzieciakami, sama łatwa nie bylam, więc myślę, że jakoś się dogadamy. Wszystko oczywiście zależy od rozmowy przez skypa. Wstępnie umówiłyśmy się na piątek. Zobaczymy.

ps.
    ewelinagr88 fajny blog :wub: właśnie sobie podczytuję

yamisouls > 17-07-2014, 20:54

Nutella, myślę, że może być okay, wyczujesz na skype Dawaj znać!

Ewelina, mam match! A Ty? Więc są z miejscowości Moraga pod SF i dzieci maluszki 2,5 i 5 lat ale chodzą do przedszkola więc fajnie

ewelinagr88 > 17-07-2014, 22:59

i w końcu ja mam perfect match yamisouls spotykamy sie w SF !!!kiedy lecisz???, ja mam wylot pod koniec sierpnia jeszcze nie mam dokladnej daty, po kilku miesiącach czekania 33 rodzinkach moja perfect to 34. Nutella dzieki twoj blog tez jest super wlasnie go zamierzam dodac do moich czytanych blogow i mam nadzieje ze w miare szybko znajdziesz swoja perfect rodzinke
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia