-
-
Re: Summer au pair
moya > 19-03-2012, 0:46
Tzn, ja sama zaproponowalam umowę. Nie jest to nic formalnego, ale wlasnie cos w takim stylu jak Twoje.
Ze swoimi bede ejszcze gadac na skype (sama zaproponowalam, na co oni odp- oo, świetny pomysl).
Kurcze, mimo, że 4 dzieci to już je pokochałam, bo wydają się świetni. Ich mama napisała mi, że jeden z nich uczy się juz liczyc do 10 po ang, a drugi cwiczy "hello" zeby mi się pochwalic.(oni znaja tlyko holenderski, ale hosci chca zebym mowila do nich po ang). -
angelaa > 19-03-2012, 2:13
a więc i u mnie padło dziś pytanie 'Would you like to become our au pair?', yaaaaaaaydopóki nie zobaczę zerezerwowanego biletu to nie będę pewna, ale na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda tak, że od ok 20 maja będę zamieszkiwać nadmorską miejscowość Penarth! -
isubisou > 19-03-2012, 2:57
widzę że nie tylko ja jestem zadowolona
super, w końcu jakiś progres.
Tylko czemu nikt nie jedzie w okolice Lyonu? -
blackcar > 19-03-2012, 14:43
[quote name="Saiisuke"]O górach na razie wiem tylko tyle, że będą tam mieć małą chatkę i jak wolę to mogę ten tydzień zostać w Ravennie. Ale chyba bym się bała sama siedzieć, odpowiadać za cały dom itd. blackcar Z dzieciakami tak chodzili? Liczę, że mnie nie zamęczą łażeniem, w końcu dzieciaczki mają 5 i 3 latka.
[/quote]
tak z dzieciaCZKAMI, 6latkiem , 5 latka 2LATKA I 8MIES:d takze byl harkorja ci radze zostac tam;-) -
moniszka14 > 19-03-2012, 16:06
Hej. Monika z tej strony. Konto na forum założyłam już ponad rok temu, bo planowałam wyjazd , no ale niestety plany się zmieniły i w tym roku zabrałam się za to zdecydowanie szybciej i pewniej
Planuje wyjazd jako au pair na wakacje. Wybrałam biuro : Happy AuPair. Skompletowałam już wszystkie dokumenty, w odpowiedzi dostałam wstępną umowę do podpisania i co dalej. Hmm? . Wiem,że teraz powinnam konsultować się z nimi, im zadawać nurtujące mnie pytania i uzyskać interesujące mnie informację, ale wolę pogadać z Wami - zapewne bardziej niż ja doświadczonymi w tej kwestii.
Wszystko ładnie pięknie, ale troszkę się boję. Czego najbardziej ? - bariery językowej. Mój angielski nie jest perfekcyjny ( i taki chyba nigdy nie będzie ;p ) ale raczej na tyle komunikatywny, że od słowa do słowa jakoś na pewno się dogadamy, ale boje się czy to wystarczy.
- Czy rodziny oczekują tej znajomości na jakimś mega wysokim poziomie ?
- Jak wygląda dalsza procedura aplikacyjna w HAP ? - odeślę im podpisaną umowę i co dalej ? wyczekuję ofert z ich strony od rodziny zainteresowanych moją osobą ?
Jestem dopiero na początku w związku z czym, mam jeszcze wiele pytań i wątpliwości, dlatego też liczę na Was
Pozdrawiam -
moya > 19-03-2012, 21:11
jupi jee, dzisiaj mi napisali, że wczoraj juz skasowali konto na stronach au-pair, bo przeciez juz ja znaleźli^^ i poprosili o dane do kupna biletu.
Jutro jeszcze z nimi bede gadac na skype, ale skoro juz mi kupuja bilet to moge byc pewna, że do nich jade
Bedzie ktos w Holandii/Belgii, ewentualnie zachodniej czesci niemiec, lub wschodniej czesci francji? -
isubisou > 19-03-2012, 21:47
Ja będę jakieś dwa tygodnie w Metz -
moya > 20-03-2012, 2:02
a kiedy dokładnie? -
Magdaa. > 20-03-2012, 13:10
Szukałam długo dosyć rodziny w Europie , głównie w Hiszpani , a znalazłam w końcu w Nowej Zelandii ! -
Saiisuke > 20-03-2012, 13:33
Tak się cieszę, że aż muszę się pochwalić: Właśnie dostałam biletI to od razu w obie strony! Italio, przybywam! xD