• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

MoNiA (wampirek).MOJA HISTORIA.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• MoNiA (wampirek).MOJA HISTORIA.

• MoNiA (wampirek).MOJA HISTORIA.
  • Re: MoNiA (wampirek).MOJA HISTORIA.

Vorissa > 21-01-2008, 1:19

to ja w takim razie mam w okol siebie samych zlych ludzi :lol:

Yoanna > 21-01-2008, 1:52

[quote name="Ninka Jones"] bo mówi? że wszystko spływa po mnie jak po kaczce [/quote]

a co z poprawnoscia polityczna? :lol:

oj, powraca temat stary jak to forum.. nie wiem dlaczego ci ludzie w pl sa tacy ograniczeni umyslowo.. co to sie dzialo jak rzucilam moje dobre liceum w trakcie trzeciej klasy :lol: caly swiat przeciwko mnie. a co to sie dzialo jak rzucilam studia i wyjechalam do londynu w ciemno bez pracy i bez mieszkania hahah pare miesiecy mialam takie jazdy ze hej. no i oczywiscie ze rok w plecy, ze juz nigdy nie pojde na studia, bo jak ktos wyjezdza i poczuje smak pieniadza to juz na edukacje ochoty nie ma.. wszystkie teksty oczywiscie od osob ktore nigdy nie mieszkaly / nie pracowaly za granica. a teraz moi rodzice sa ze mnie baardzo dumni. co jednak nie zmienia faktu ze chca abym wrocila jak najszybciej :wink:

idril > 21-01-2008, 2:04

Yo zgadzam sie w 100%.

mentalnosc Polakow pod tym wzgledem jest dziwna. wkurza mnie ich zakompleksienie na tym punkcie...

Grizzly > 21-01-2008, 14:58

Mi sie wydaje, że to po czę?citak jak powiedziały?cie- ograniczenie, a czę?ciowo to zwykła zazdro?ć. "Żeby przypadkiem kto? kto wyjedzie nie miał lepiej niż ja".

Taka zwyczajna, polska mentalno?ć (zawi?ć) ;/

Ninka Jones > 21-01-2008, 15:28

dlatego Ninka Jones przejawia ZERO oznak patriotyzmu.

zwyczajnie nie utożsamiam się z tym krajem.

Vorissa > 21-01-2008, 17:50

ja tam sie jakos utozsamiam, co nie znaczy, ze jak ktos jest patriota to nie chce poznac innych krajow... patriotyzm to nie tylko siedzenie w Polsce na 4 literach i zasuwanie codziennie do harowy, bo trudno to nazwac praca... kazdy ma inny tok rozumowania i ja taki mam wlasnie :lol: :lol: :lol:

a wyjechac chce, bo czemu by nie :lol: :lol: :lol:

nie mam ochoty siedziec po prostu w jednym miejscu cale zycie i zamartwiac sie jutrem, jestem mloda i szalonaaa :lol: :lol: :lol: i chce z tego korzystac poki mam czas.

idril > 21-01-2008, 19:15

a ja wyjezdzam po to zeby Polska miala szanse na lepsze jutro (beze mnie )

poznije wroce, wyksztalcona i zaradna i bede pracowac na nowa Polske.

a jak bedzie w praktyce to sie okaze.

wiem ze to tak nie jest ze ktos jest patriota kiedy mu wygodnie, ale ja jestem zbym egoistyczna chyba zeby byc patryiotka.

ale na szczescie nie musze sie jeszcze deklarowac. i obym nigdy nie musiala.

Vorissa > 21-01-2008, 19:29

kiedys sie uwazalam za patriotyke, ale teraz sobie pomyslalam ze gdyby przyszla wojna i trzeba by sie bylo bic, strzelac etc to bym zwiewala gdzie pieprz rosnie, a w tym patriotyzmu to chyba nie ma :lol: :lol: :lol:

a moze teraz mi sie tak wydaje..

co do patriotyzmu ' Patriotyzm oznacza umilowanie tego, co ojczyste, umilowanie historii, tradycji, jezyka czy samego krajobrazu ojczystego. Jest to milosc, ktora obejmuje rowniez dziela rodakow i owoce ich geniuszu'. JP 2.

Przypomnialo mi sie, bo w 2 klasie mialam pisac o tym wypracowanie z wosu, a przy okazji ostatnio znalazlam to w moim vademecum do Wosu, wiec Ninka, Ty zdajesz wos, to naucz sie tego na pamiec, bos skoro antypatriotka to to bedzie na maturze :lol: :lol: :lol:

Ninka Jones > 21-01-2008, 19:44

ja niczego na pamięć nie zamierzam się uczyć

co najwyżej piosenek :lol:

Vorissa > 21-01-2008, 20:00

ale mature masz zdac ;p
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia