• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

moya > 17-03-2012, 14:33

wow, ja chyba tez już znalazłam. Nie wiem, juz w sumie z nimi wiekszosc rzeczy omówilam. Byłabym w Holandii, 4 dzieci;dd ale naprawde mam pozytywne nastawienie, bo wydają się całkiem spoko. Zapłacą za bilety, kurs niderlandzkiego, calkiem mozliwe, ze pojade z nimi na 2 tyg do Włoch, a dodatkowo kiesoznkowe ok 100e/tydzien.

Czekam jeszcze na opdowiedz w sprawie tych wakacji, i tez zaporponuje rozmowe na skype(chociaz sie obawiam troche) no i czas na bilety...

Mam tlyko nadzieje, ze nie pisza rownoczesnie z innymi dziecwyznami, tak jak ze mną.

Aisling > 18-03-2012, 14:40

[quote name="moya"]wow, ja chyba tez już znalazłam. Nie wiem, juz w sumie z nimi wiekszosc rzeczy omówilam. Byłabym w Holandii, 4 dzieci;dd ale naprawde mam pozytywne nastawienie, bo wydają się całkiem spoko. Zapłacą za bilety, kurs niderlandzkiego, calkiem mozliwe, ze pojade z nimi na 2 tyg do Włoch, a dodatkowo kiesoznkowe ok 100e/tydzien.

Czekam jeszcze na opdowiedz w sprawie tych wakacji, i tez zaporponuje rozmowe na skype(chociaz sie obawiam troche) no i czas na bilety...

Mam tlyko nadzieje, ze nie pisza rownoczesnie z innymi dziecwyznami, tak jak ze mną.[/quote]

Moya, dopóki nie napiszą Ci wprost, że Cię chcą (co zwykle następuje po rozmowie na skype), nie nastawiaj się za bardzo. To oczywiste, że rodziny rozmawiają na raz z kilkoma, kilkunastoma au pair, po to aby wybrać dla siebie najlepszą. Tak samo jak my robimy. Warunki wydają się być całkiem fajne i mam nadzieję, że Ci się z nimi uda (choć liczba dzieci napawa mnie niemałym lękiem ), ale na razie się nie nastawiaj na to za bardzo, żeby się nie rozczarować i nie być zdziwionym, że "nagle" przestali być zainteresowani, a przecież już wszystko omówiliście. Bo serio, nie warto, a z hostami nigdy nic nie wiadomo. W każdym bądź razie powodzenia i daj znać jak poszło.

moya > 18-03-2012, 15:44

Wiem, wiem, już nie raz tak mialam.

Jeśli załatwiacie na włąsną rękę, to spisujecie jakby razzem taką umowę, tzn oni napisza, podpiszą, tobie wysyłają i Ty tez podpisujesz i im odsyłasz?

W ogole dziwne, bo nie zaproponowali rozmowy przez skype,a piszemy już o biletach. W sumie nei wydają się byc oszustami, bo sprawdzalam i istnieją

angelaa > 18-03-2012, 15:46

ja już chyba też znalazłam rodzinkę Penarth koło Cardiff, 100Ł/tydzień, dwójka dzieci

wczoraj rozmawiałam z nimi na skype i wszystko poszło ok trzymam kciuki sama za siebie, żeby się udało

powinnam prosto z mostu zapytać się, czy mi zapłacą za bilet?

dosiunia > 18-03-2012, 16:27

czy tylko ja nie mam rodzinki jeszcze ;/ sugar!

Nimell > 18-03-2012, 16:38

Angela, prosto z mostu

Magdaa. > 18-03-2012, 17:39

Gratuluje Wam znalezienia już rodzin, ja jeszcze nie mam , jak Wam się udało ?

moya > 18-03-2012, 19:51

łoł, napisali mi, że wysla mi w tym tyg umowę wraz z kopiami dokumentów

Jak nam sie udało?

to chyba chodzi o szczęście czy przeznaczenie. Ja, pomimo wysłania ponad 100 aplikacji, akurat zostalam znaleziona przez nich sama.

blackcar > 18-03-2012, 22:01

[quote name="Saiisuke"]Na wakacjach rodzina powinna za Ciebie normalnie płacić i jeszcze powinnaś dostawać kieszonkowe. Ale lepiej to z nimi obgadaj, żeby potem nie było problemów.

Już na 99% mam znalezioną rodzinkę na wakacje!!!

Będę w Ravennie, Italia, kupią mi bilety na samolot, kieszonkowe 75e, będę zajmować się dwójką dzieci 4 i 6 lat, do 35-40h. Sprzątania raczej nie będę mieć, bo mają zatrudnioną na soboty panią do tego, Polkę z resztą. W lipcu pojedziemy do Toskanii na camping, a w sierpniu w góry. Gadałam przed chwilą z nimi na skype i rodzinka wydaje się pozytywna, będę ich pierwszą aupair.

Ogólnie mam dość dobre przeczucia po rozmowie

Natomiast moja hiszpańska rodzinka z zeszłego roku... no cóż, trochę ciężka sytuacja się z nimi zrobiła. Jak dostanę już bilet od tych z Ravenny to będę musiała im odmówić, nie będzie łatwo, ale sami sprawili, że cały czas miałam wątpliwości i szukałam innych hostów.[/quote]

Góry jakie miasto?? Zapytaj się o te góry, jak oni spedzaja tam czas. Oczywiscie jesli lubisz góry, to spoko, ale ja na przyklad nienawidze i rok temu spedzilam miesiac w gorach trekking'ujac i to naprawde niezlymi szlakami , to jeszcze to byly zazwyczaj całodzienne wycieczki!!Ja bylam tak zaslepiona ze miesiac bede nad morzem, ze nie myslalam o tych górach w ogole;p Byłam tam przez miesiac, i WSZYTSKIE wloskie rodzinki wlasnie tak spedzaja tam wakacje. Chodzac chodzac!! Ostrzegam tylko, bo ja tam sie wynudzilam ze masakra jedyny tam mialam plus ze schudlam i zaoszczedzilam kase na morze;-))

Saiisuke > 19-03-2012, 0:35

O górach na razie wiem tylko tyle, że będą tam mieć małą chatkę i jak wolę to mogę ten tydzień zostać w Ravennie. Ale chyba bym się bała sama siedzieć, odpowiadać za cały dom itd. blackcar Z dzieciakami tak chodzili? Liczę, że mnie nie zamęczą łażeniem, w końcu dzieciaczki mają 5 i 3 latka.

Wysłałam właśnie dane do biletu i napisałam na kiedy mogą mi kupić. Jak dostanę mail z biletem to dopiero odetchnę :]

moya, też czekam na umowę, ale ma być mniej formalna, raczej takie wypisanie warunków i przesłanie mailem. Trochę mnie dziwi, że nie zapytali o moje referencje i inne papiery.

angelaa o bilet trzeba od razu na początku pytać. Sporo rodzin jak słyszy, że chce się też bilet to rezygnują, przynajmniej ja tak miałam. Z kolei nie pojechałabym na własną rękę do rodziny, która nie chce dać kasy na samolot. Za duże ryzyko, że kupię, a oni się później rozmyślą.

dosiunia znajdziesz rodzinkę, trzymam kciuki!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia