-
-
Re: PROWORK
dominikan@ > 10-06-2009, 15:57
Kamysia połowa moich kolezanek juz pozakładała rodziny i ma dzieci. Z czego połowa z tej połowy jest już po rozwodzie. Wg mnie to była bardzo spontaniczna decyzja. Co można wiedziec o życiu mając 20 lat!. Ja bym się nie odważyla hajtać w takim wieku. A dzieci planuje tez miec (bynajmniej pierwsze) w wieku ok 30 lat. -
agulka > 10-06-2009, 16:24
bo u nas tak juz jest..jak masz 23 lata, nie masz meza i dzieci to cos z toba nie tak - wg moherowych beretow
wiele kolezanek wyszlo za maz pod presja otoczenia. mi zostalo doslownie kilka kol bez dzieci i mezow.
ja uwazam, ze posiadanie dziecka, meza itd, wcale nie oznacza szczescia. trzeba zyc po swojem tak, zeby byc happy.
dla jednych macierzynstwo w mlodym wieku to swietna sprawa. dla mnie niekoniecznie, bo pracujac widze, ze to ciezka sprawa.. mimo, ze dzieci kocham i kiedys chce je miec...to najpierw wole poukladac swoje zycie, zebym pozniej nie wypominala dziecku, ze przez nie nie zrobilam tego i tego.
poza tym na sile dzieci miec nie bede - nie spotkalam jeszcze mezczyzny, z ktorym chcialabym miec dziecko.. no moze obecny by sie nadawal..ale co..na odleglosc bedziemy dziecko wychowywac?
a presja otoczenie na mnie nie dziala. znajomi zawsze pytaja kiedy , kiedy, kiedy... to im mowie, ze mi nie pieluchy w glowie..bo utkne w pl tak jak oni i tyle mi z zycia zostaniewiem, zlosliwe..ale prawdziwe.. ile z tych kol mialo okazje wyjechac, zobaczyc swiat? niewiele...bo maz, bo dzieci, bo praca w pl itd.
nic na sile, na wszystko bedzie czas -
dominikan@ > 10-06-2009, 16:29
Na mnie tez presja otoczenie na działa. Połowa z tych moich koleżanek nie jest wogóle szczęśliwa. I po co im to było? Na dziecko i rodzine będzie czas. To tylko w Pl zaraz jakieś gupie stereotypy są że jak nie ma dziecka ani faceta to od razu stara panna! Masakra. Za granicą teraz wszyscy rodzą dzieci po 30. Najpierw kariera, dom potem dzieci. Co ja teraz temu dziecku dam? Nie mam ani własnego mieszkania ani nic! Mam się szlająć z dzieckiem po kawalerkach i być dumna z tego że założyłam rodzinę? Chore to jak dla mnie! -
agulka > 10-06-2009, 16:36
dokladnie..
dlatego moherowe berety w polsce powinny wyjechac w swiat i zobaczyc jak sie zyje w cywilizacji a nie wpychac na sile swoje staroswieckie poglady :twisted:
jak chodzilam do szkoly niepokalanek to nam zawsze wpajali do glowy , ze rodzina , dzieci itd. wiele poszlo tym sladem i cooo ? i duze nic, zero szczescia i przyjemnosci w zyciu.
jedna z siostr do mnie napisala w mailu i milion razy pytala dlaczego jeszcze nie wyszlam za maz. jako, ze nigdy jej nie lubilam, odpisalam pytajac dlaczego ona tego nie zrobila? i jakim prawem mi wytyka brak meza, skoro sama go nie ma... -
dominikan@ > 10-06-2009, 16:51
He he he Aga ale jej napisałaśZałoże się że usuneła już twojego maila Bardzo dobrze. A co jej do tego! -
agulka > 10-06-2009, 17:00
nie, to ja ja usunelam z NK -
dominikan@ > 10-06-2009, 17:23
He he he Aga nie mogeAle z Ciebie agentka!!!!!!!! -
agulka > 10-06-2009, 19:23
heh, ja sie tam zawsze w klopoty pakowalam przez ten moj niewyparzony jezykale ja wychodze z zalozenia, ze jesli ja jestem mila, a ktos dla mnie nie - to przestaje byc mila. jesli ktos mnie nie szanuje - ja nie szanuje jego - i nie wazne, czy jest to zakonnica, starsza osoba, ktos z rodziny itd. -
dominikan@ > 11-06-2009, 18:06
Dziewczyny dostałam potwierdzenie rezerwacji lotu!!
Lece na szczęście Lufthansą
Dorotka wejdz na au pair room i sprawdz czy czasem tez nie dostałas. -
agulka > 11-06-2009, 19:55
super. to jak dokladnie lecisz?