• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

Saiisuke > 15-03-2012, 0:10

isobisou nie zrezygnowałam, to działa tak, że jak znajdę lepszą ofertę to zrezygnuję, a jak nie to oni są moim pewnikiem. W ten weekend mam dwie rozmowy na skype, trzymajcie kciuki!

dosiunia na pewno znajdziesz a tylko irlandzkich rodzin szukasz? Kasa to dla mnie sprawa drugorzędna, rodzice i tak dają, stypendium mam, chodzi mi o to, żeby trzy miesiące w domu nie tkwić, szczególnie, że mieszkam na zad*piu Ale coś ekstra zawsze się przyda ^^

A jakie stawiacie warunki rodzinkom na summer?

Aisling > 15-03-2012, 0:39

Saiisuke, myślę, że to wcale nie musi być scam, ale obawiam sie, że będziesz miała niezłą harówę i nie nacieszysz się zbytnio swoim czasem we Włoszech. Ale próbować można.

No i kciuki trzymam za was wszystkie!

dosiunia > 15-03-2012, 12:02

Ja raczej nei mam jakichś warunków czy coś, ostatnio się targowałam o kasę właśnie, ale za to milam troche więcej pracy plus nie chce żeby mieszkali na wsi, ale to juz nie od nich zależy no i fajnie mieć swoją lazienkę, ale no nie dobudują mi raczej xd

Saiisuke: mam jeszcze wpisaną Polską, Luxemburg, Holandie i Belgię chyba, ale mega spodobał mi się Dublin, więc może, może coś znajdę

isubisou > 15-03-2012, 12:14

Ja w końcu znalazłam odpowiednią rodzinę na wakacje!

Rodzina jest z Francji, kokretnie spod Lyonu ale to i tak nie ma dużego znaczenia,

bo całe moje tegoroczne au pairowanie będzie polegało na podróżowaniu z nimi, albo

ewentualnie z samymi dziewczynkami do dziadków.

Będę więc w różnych regionach Francji, Grecji i w Barcelonie.

Zdaje sobie sprawę, że na dłuższą metę takie życie na walizkach może byc jeszcze bardziej męczące,

ale ja na razie myśle bardziej o jasnych stronach

Magdaa. > 15-03-2012, 14:25

Hej

Właśnie się zalogowałam na stronie world au pair i trochę dostałam ofert ale poki co nic konkretnego, a w jakim czasie Wam udało się znaleźć?

Aisling > 15-03-2012, 16:57

[quote name="isubisou"]Ja w końcu znalazłam odpowiednią rodzinę na wakacje!

Rodzina jest z Francji, kokretnie spod Lyonu ale to i tak nie ma dużego znaczenia,

bo całe moje tegoroczne au pairowanie będzie polegało na podróżowaniu z nimi, albo

Zdaje sobie sprawę, że na dłuższą metę takie życie na walizkach może byc jeszcze bardziej męczące,

ale ja na razie myśle bardziej o jasnych stronach [/quote]

Baaaaardzo się cieszę! Jestem pewna, że będzie to świetne doświadczenie. Poznasz trochę nowych miejsc i ludzi. Na pewno bedzie świetnie!

Słuchaj, moja koleżanka (mówi biegle po francusku i bardzo dobrze po ang), szuka rodzinki we Francji i jakoś na razie nie może znaleźć. Chciała do Paryża, bo tam będzie studiować od września, ale w tej chwili może być to juz każda inna część. Nie masz może jakiś namiarów na inne potencjalnie zainteresowane rodzinki? Jakby co, to bede wdzieczna w jej imieniu.

Aisling > 15-03-2012, 16:58

Baaaaardzo się cieszę! Jestem pewna, że będzie to świetne doświadczenie. Poznasz trochę nowych miejsc i ludzi. Na pewno bedzie świetnie!

Słuchaj, moja koleżanka (mówi biegle po francusku i bardzo dobrze po ang), szuka rodzinki we Francji i jakoś na razie nie może znaleźć. Chciała do Paryża, bo tam będzie studiować od września, ale w tej chwili może być to juz każda inna część. Nie masz może jakiś namiarów na inne potencjalnie zainteresowane rodzinki? Jakby co, to bede wdzieczna w jej imieniu.

marvellous > 15-03-2012, 20:16

swietnie! zwiedzisz kawal europy! moze i meczace ale ja bym sie nie zastanawiala

to nswietna perspektywa na wakacje!

moya > 17-03-2012, 11:36

też rozmawiam z jedną rodzinką, ale wlansie nie wiem jak wyglądałby wyjazd z nimi na "ich" wakacje.

Napisali mi:

Furthermore, we will be gong on vacation the end of june to italy if

you like you can come a long for the two weeks.

Jeśli np rodizna gdzies wyjezdza, to jedziesz z nią i oni pokrywaja koszty całej podrózy za Ciebie? np. hotel itd.?

Saiisuke > 17-03-2012, 13:38

Na wakacjach rodzina powinna za Ciebie normalnie płacić i jeszcze powinnaś dostawać kieszonkowe. Ale lepiej to z nimi obgadaj, żeby potem nie było problemów.

Już na 99% mam znalezioną rodzinkę na wakacje!!!

Będę w Ravennie, Italia, kupią mi bilety na samolot, kieszonkowe 75e, będę zajmować się dwójką dzieci 4 i 6 lat, do 35-40h. Sprzątania raczej nie będę mieć, bo mają zatrudnioną na soboty panią do tego, Polkę z resztą. W lipcu pojedziemy do Toskanii na camping, a w sierpniu w góry. Gadałam przed chwilą z nimi na skype i rodzinka wydaje się pozytywna, będę ich pierwszą aupair.

Ogólnie mam dość dobre przeczucia po rozmowie

Natomiast moja hiszpańska rodzinka z zeszłego roku... no cóż, trochę ciężka sytuacja się z nimi zrobiła. Jak dostanę już bilet od tych z Ravenny to będę musiała im odmówić, nie będzie łatwo, ale sami sprawili, że cały czas miałam wątpliwości i szukałam innych hostów.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia