-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
Nebula > 28-11-2010, 22:26
Witam wszystkich!
Zaglądam na to forum od kilku tygodni. Muszę przyznać, że bardzo mi się tu podobaDziś postanowiłam wreszcie wyjść z cienia i zarejestrować się. Kilka słów o mnie: poważnie myślę o wyjeździe w roli au pair. Wiem, odkrywcze. Właściwie jestem już zdecydowana. W następnym roku, po maturze zamierzam nawiedzić Wielką Brytanię na (mam nadzieję) dobry początek, tymczasem popsocę tu trochę :twisted: A teraz możecie wręczyć mi prezent powitalny -
sikorkaxx > 28-11-2010, 23:26
[Obrazek: chocolate08.jpg]
heh, no fajnie fajnie ja tez uwazam ze te forum jest extra, idealne po poczytania pod wieczór
ja to tez kiedys czytywalam jak jeszcze mialam z 14 czy 15 lat, wtedy dowiedzialam sie o programie AU pair.
a teraz sama za 7 dni nią będę( lecę do USA ) -
Nebula > 28-11-2010, 23:46
Czekoladki!!!
Czytasz w moich myślach :lol: Dziękuję, za misia też. Życzę powodzenia...na nowej drodze życia -
sikorkaxx > 29-11-2010, 1:03
lol))))) -
Coco > 29-11-2010, 23:46
In nutshell:
20 lat (wciąż kłamię, że 18, ale Was zaszczycę prawdą :P). Matura w 2009, potem wyjazd do UK do rodziny (mieszka tu moja mama i młodsze rodzeństwo), myślałam, że może tu studia zacznę, ale nie ma tak dobrze, jak w Pl - studia to droooga inwestycja tutaj :) Lato w tym roku spędziłam w Pl i wymyśliłam dla siebie dwa scenariusze:
1. studia (więc złożyłam papiery i zostałam przyjęta na uczelnię), 2.wyjazd au pair (złożyłam papiery, ale na otwarcie roomu trzeba było poczekać), a we wrześniu wróciłam do UK... i zostałam :) znów zaczęłam pracować i tak sobie wisiałam w próżni, aż się rodzinki zaczęły odzywać i w końcu nastąpił match :) 6 grudnia lecę do Polski i jeżeli dostanę wizę, to witaj Ameryko w styczniu :P rodzinka polsko-amerykańska (tato Polak urodzony i wychowany w USA) z dwójką maluszków (3latka i bobasek), chcą żebym 3latka uczyła polskiego :) Mieszkają w NJ, jakieś 40min od Nowego Jorku :) -
sikorkaxx > 29-11-2010, 23:48
[quote name="Coco"]In nutshell:
20 lat (wciąż kłamię, że 18, ale Was zaszczycę prawdą). Matura w 2009, potem wyjazd do UK do rodziny (mieszka tu moja mama i młodsze rodzeństwo), myślałam, że może tu studia zacznę, ale nie ma tak dobrze, jak w Pl - studia to droooga inwestycja tutaj Lato w tym roku spędziłam w Pl i wymyśliłam dla siebie dwa scenariusze:
1. studia (więc złożyłam papiery i zostałam przyjęta na uczelnię), 2.wyjazd au pair (złożyłam papiery, ale na otwarcie roomu trzeba było poczekać), a we wrześniu wróciłam do UK... i zostałamznów zaczęłam pracować i tak sobie wisiałam w próżni, aż się rodzinki zaczęły odzywać i w końcu nastąpił match 6 grudnia lecę do Polski i jeżeli dostanę wizę, to witaj Ameryko w styczniu rodzinka polsko-amerykańska (tato Polak urodzony i wychowany w USA) z dwójką maluszków (3latka i bobasek), chcą żebym 3latka uczyła polskiego Mieszkają w NJ, jakieś 40min od Nowego Jorku [/quote]
aaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaa masz podobnie jak ja so cool dude -
Coco > 29-11-2010, 23:54
[quote name="sikorkaxx"]
aaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaa masz podobnie jak ja so cool dude :D[/quote]
Ahahahaha rozbroiłaś mnie tym jakoś Majka :D
A tak swoją drogą to rzeczywiście dość podobnie :P A jak się do mnie odezwali (moja host rodzinka) i mi powiedzielo o co kaman, to byłam nieźle zdziwiona, a tu proszę, jednak scenariusz się częściej powtarza :P -
sikorkaxx > 29-11-2010, 23:59
heh a no
a twoji mieli wczesniej au pair? tata mowi po polsku?
akurat moja hostka mowi, ale dlugo sie zastanawiadzieci ni w ząb nie umieja..no moze podstawowe zwroty, ale chca sie nauczyc wiecej
zawsze marzyly aby miec au pair z PL, a im sie trafialy same brazilijki lol -
Coco > 30-11-2010, 0:21
Nie, nigdy nie mieli. Tato mówi, ale... też się zastanawia i jakby to powiedzieć... z 'dużym' akcentem :D
O proszę, a tyle Polek-au pairek... Nie wiem, jak to jest, że nie jest im tak łatwo znaleźć... Moja rodzinka też coś wspomniała, że bardzo chcieli Polkę i że nie łatwo znaleźć... :) -
sikorkaxx > 30-11-2010, 0:31
moja hostka to samo mowila, ze w cholere trudno im bylo kogos z Polski znalezc