• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

ThEveline > 17-12-2011, 22:00

Też tak macie, że jednego dnia wam się wydaje że wszystko tak idealnie pójdzie a drugiego natomiast, że wam się nie uda?

Ja tak mam z ang jednego dnia mi się wydaje że się spokojnie dogadam.Innego dnia znowu, że powinnam zrezygnować bo nie dam rady. Przychodzą takie myśli chociaż jestem zdecydowana na wyjazd

BlackThumbnail > 17-12-2011, 22:56

Pewnie że tak! I myślę, że wraz z upływem czasu może być tych wątpliwości coraz więcej. Jednak z pewnością nie zwyciężą one z marzeniami i możliwością spełnienia ich!

paulaw > 20-12-2011, 20:37

Widzę, że nie tylko ja mam takie plany! Tylko że u mnie całkowita zgoda rodziców, którzy są raczej otwarci na wszelkiego rodzaju podróże i zwiedzanie świata. Nie mam problemów z językiem, bez problemu dogaduję się po angielsku. Jedyny mój problem to chyba prawo jazdy, bo nie bardzo lubię jeździć, a tym bardziej w końcu iść na kurs. Już od miesiąca wszyscy mnie namawiają, a ja tak odkładam i odkładam

Chcę jechać zaraz po maturze (jak najwcześniej), sama nie wiem gdzie chcę iść. Jestem na profilu w LO dziennikarskim z prawem i rozszerzonym angielskim i wciąż zmieniam decyzje. Raz amerykanistyka, raz filologia angielska, raz dziennikarstwo, public relations albo prawo. Dlatego chcę mieć jeszcze więcej czasu, żeby dorosnąć i w końcu wybrać to, co chcę robić.

Stan mi jest w zasadzie obojętny. Oby blisko do większego miasta i żeby stan nie był za ciepły - więc raczej wschodnie wybrzeże. Nie pogardziłabym NJ albo NY.

W zasadzie tak dużo czasu nie zostało. O au pair myślę od czasów gimnazjum, a więc już kilka ładnych lat, dopiero teraz staje się to bardziej realne. Chyba w końcu zrobię prawo jazdy. Zawsze robię wszystko na ostatnią chwilę, tym razem nie popełnię tego błędu (:

ThEveline > 21-12-2011, 0:55

zrób, zrób xd albo może we wakacje? jak nie chcesz teraz w zimę?

paulaw > 21-12-2011, 20:47

Właśnie się zastanawiam, chciałabym już teraz, ale kiedy spadnie śnieg będzie za ślisko. Chyba poczekam. Teraz żałuję, że nie zaczęłam w październiku, jak mi radzili.

lidda > 03-01-2012, 2:58

Cześć wszystkim!

To ja też dołączę do grona osób, którzy wyjadą w 2013 do USA, tylko że ja nie po maturze, ale po licencjacie Też miałam w planach wyjechać po mojej maturze, czyli w 2010, ale ostatecznie przyjeli mnie na oba wymarzone kierunki studiów i tak zostałam Teraz uważam, że dobrze zrobiłam, bo wtedy nie byłabym jeszcze tak przygotowana na to. Mimo że zawsze więcej mnie w domu nie było niż byłam, ale wtedy dopiero co skończyłam 18 lat (jak ktoś lubi matematyke, to zauważył pewnie rozbieżności w latach, więc jak co to tłumacze, że jestem rocznik 92, a po prostu w podstawówce przeskoczyłam jedną klase i skończyłam szybciej), z dopiero co zrobionym prawkiem i byłam mało samodzielna. A mieszkanie 300km od domu już troche nauczyło życia Teraz wezme gap year, postudiuje przez rok na jakiejś ładnie wyglądającej w CV uczelni i wróce na magisterke

- Zgoda rodziców- tak jak Daissyyy nie potrzebuje jej, ale akceptacja byłby mile widziana

- Miejsce- California!!! (tak oryginalnie ), ale jakbym dostała propozycje w centrum NY(ale tylko centrum) to bym nie odmówiła

- Agencja- APIA!!! (jedyna na temat której nie przeczytałam/ usłyszałam nigdy żadnej negatywnej opini) (ewentualnie CC). O Prowork słyszałam dużo negatywnych opini, CC- osoba albo była 100% zadowolona, albo 100% niezadowolona, więc nie wiem, czy to wina agencji, czy osoby...; GAWO- nie przekonuje mnie, ale większych skarg nie słyszałam.

Także ladies trzymam kciuki, żeby Wam marzenia nie umarły No i za rok już trzeba mieć ogarniętą całą aplikacje, żeby wybierać w rodzinkach, a nie brać "na szybko" to co się akurat napatoczy

elodie913 > 07-01-2012, 15:25

Witam Was Przyszłe Au Pairki!

Nie sądziłam, że znajdę temat dotyczący wyjazdu w 2013...a jednak!;D Nie ukrywam, że czuję się staro '' w Waszym towarzystwie'' bo podobnie jak moja przedmówczyni chce wyjechać po licencjacie.

Kiedyś program au pair był dla mnie jakiś szaleństwem- kiedy pierwszy raz o tym przeczytałam, myślałam sobie, że nigdy bym się nie odważyła na tego typu wyjazd. A jednak po maturze pojechałam do Londynu jako au pair na 2 miesiące, wspominam ten czas pozytywnie, natomiast było trudniej niż się spodziewałam. Mimo to, teraz chciałabym spróbować w USA, uwielbiam podróżować, poznawać nowe kultury. Zresztą myślę sobie, że warto jest zrobić coś dla siebie, póki jestem "młoda", być może okaże się, że tam jest moje miejsce na ziemi Póki co skupiam się na problemach finansowych, bo jak narazie nie stać mnie na ten wyjazd;D Liczę na to, że uda mi się w lutym może w marcu zapisać na prawko, a poźniej ogarnąć jakąś dobrze płatną pracę na wakację- bo bez tego mogę sobie pomarzyć o wyjezdzie. W każdym razie cały czas łudzę się, że jednak mi się uda.

Co do stanu, od zawsze chciałam mieszkać w NY. Tylko obawiam się, że tu może byc problem, bo to raczej kwestia szczęscia. Poza tym marzą mi się okolice centrum, żeby poczuć ten ''nowojorski klimat'':> No ale wybierać spośród innych stanów to już będę jak będą padały propozycje od rodzin.

Pozdrawiam i miło mi Was poznać!

magdzia1027 > 07-01-2012, 22:59

Hej dziewczyny! Ja też się wybieram w 2013 ale nie po maturze tylko po szkole policealnej kiedy zaczniecie składac papiery itp?

mia03 > 07-01-2012, 23:02

[quote name="magdzia1027"]Hej dziewczyny! Ja też się wybieram w 2013 ale nie po maturze tylko po szkole policealnej kiedy zaczniecie składac papiery itp? [/quote]

jest nas coraz więcej!

właśnie dziewczyny kiedy najlepiej się za to zabrać??

Ja już w tym roku w kwietniu na prawko ide, im wczesniej tym lepiej...

magdzia1027 > 08-01-2012, 0:01

Ja się za prawko zabieram w maju po maturze a potem jakiś kurs językowy i jakiś wolontariat
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia