• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA - przed czy po studiach?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA - przed czy po studiach?

• Au Pair USA - przed czy po studiach?
  • Re: Au Pair USA - przed czy po studiach?

merti > 21-03-2012, 17:43

Wybierz tańszą Ja to GAWO, bo można przed ukończeniem szkoły wszystko załatwiać

Tośka > 21-03-2012, 18:09

paulaw ja tez ci radze wybierz gawo sama tam jestem i nie narzekam jak narazie .. jest wszystko wporzadku

Astrid > 21-03-2012, 18:12

Jestem w Gawo i narazie jest spoko Dobry kontakt z agnecją i w ogóle. Są mili i pomocni, da się coś z nimi ugadać.

mamecia > 21-03-2012, 19:33

Rozmowy przeprowadzałam z róznymi agencjami w tym CC, Prowork i Gawo. Moim zdaniem wszyscy są mili, bo każda agencja chce żeby to właśnie przez ich agencję załatwić wyjazd. No cóż żyjemy w czasach materializmu. Obecnie jestem w CC, ale coś ciężko idzie z tym szukaniem hostów. Rodziny pojawiają się i znikają bez żadnego odzewu, więc daje im jeszcze tydzien, jak nie to zmieniam agencję na Prowork

natgreen > 21-03-2012, 20:00

no trzeba byc cierpliwym z agencjami. Są rózne i mozna znaleźć zawsze dobre i zle opowieści o danych agencjach. Mysle, ze to zalezy po prostu wszystko od rodziny, bo tak naprawde współpraca z każda agencją wydaje sie dobra i wszystkie dziewczyny chwala sobie swoje agencje... Trzeba zawsze przekonac sie na własnej skórze. Róznice pomiedzy agencjami to zazwyczaj tylko kwestia pięciedzy i kiedy wplaca się te pieniadze

paulaw > 21-03-2012, 20:05

A jak z GAWO jest z pieniędzmi? Kiedy się płaci - dopiero po wybraniu rodzinki i otrzymaniu wizy?

natgreen > 21-03-2012, 20:13

hmmm o GAWO to nie sie wypowiedza dziewczyny z GAWO, ja jestem z CC i tam pieniadze sie wpłaca dopiero po znalezieniu perfect family):

paulaw > 21-03-2012, 20:16

Wiem wiem z początku byłam tylko i wyłącznie za CC i chciałam bardzo lecieć z CC ale teraz czytam tyle złych rzeczy o CC że chyba jednak się nie zdecyduję... eh... sama nie wiem.

natgreen > 21-03-2012, 20:19

no wiesz to juz jest Twoja decyzja, ale to co piszą to może sie wydarzyc w każdej agencji, tak jak mowie nigdy nie znjadziemy takiej, ktora kazdy by wychwalal i tylko w samych superlatywach o niej mówil, a co słyszałas takiego, jesli mozna bo sama jestem ciekawa tez?

paulaw > 21-03-2012, 20:40

Słyszałam głównie o tych lokalnych koordynatorach, którzy są podobno beznadziejni i ciężko się z nimi skontaktować. Zerowe wsparcie, ciężko o rematch. Sama nie wiem, wszędzie są plusy i minusy, ale dużo minusów było właśnie w tematach o CC i prowork.

Sama już nie wiem, najbardziej pasuje mi CC nawet pomimo iż jest znacznie droższe. Albo PROWORK. Albo Au Pair in America. Chociaż jak na razie najlepszy kontakt mam z CC.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia