-
-
Re: Pytania jednorazowe
Insula > 14-09-2011, 19:45
w jakiej agencji jesteście? -
oczubek > 14-09-2011, 19:52
Ja Prowork - Interexchange. -
Insula > 14-09-2011, 19:57
to wrzuć na YT w ogóle czemu nie jesteś w AuPairCare Interexcahnge jest beznadziejną agencją. -
hellomaurice > 14-09-2011, 20:49
Dziewczyny, nie wiem czy to dobry temat, ale taka sprawa... Siedzę w UK od 3 tygodni, rodzinka jest genialna, pracuję tylko 3 dni w tygodniu bez sprzątania & gotowania, ALE... w mailu host mom napisała mi, że kieszonkowe to 85 funtów tygodniowo. Po przyjeździe umówiłam się z nimi na tryb kasy dwutygodniowy, wypłata każdego 1 i 15 dnia miesiąca. 1 września dostałam 150 funtów... czyli w przeliczeniu 75/tydz. Głupio było mi cokolwiek wspomnieć, zwłaszcza że przez pierwsze dni sporo na mnie wydali (takie rzeczy jak wyjścia do kina, restauracji, wycieczki i tak dalej) i stwierdziłam, że poczekam do następnej wypłaty. I przyszła - kolejne 150 funtów... nie chodzi o to, że tak bardzo mi zależy na tych nieszczęsnych dziesięciu funtach/tyg, ale jednak umowa była inna. Z hostami się zaprzyjaźniłam, bardzo o mnie dbają, i tak naprawdę właśnie dlatego głupio mi zacząć jakąś rozmowę na ten temat, żeby nie wyjść na sępa, co będzie marudzić o kilka funtów ;/ Co byście zrobiły na moim miejscu? -
blackcar > 14-09-2011, 21:21
Powiedz, że ( ja tak zawsze robilam, bo moja hostka zawsze mi zapominala dac, zakrecona babeczka) bardzo mi nie "comfortable" to mowic, ale umawiałysmy się na 85 funtów tygodniowo, a dałas mi chyba przez pomyłke, troszke mniej, wiem ze jestes zabiegana bla bla bla ...
wiem ze to bardzo trudne upominac się swoje, za pierwszym razem nie wiedzialam jak zaczac itd,a potem to już mowilam, gdyz to sa nasze ciezko zarobione pieniadzeniby kilka funtow,ale jednak w porownaniu z naszymi pocket money trzymam kciuki, badz odwazna z tego co wiem , to chyba wszyscy anglicy są bezposredni, u nich w kulturze to nie jest nic takiego nietaktowego, jak sie upomnisz o te kieszonkowe.. -
oczubek > 14-09-2011, 23:50
[quote name="Insula"]to wrzuć na YT w ogóle czemu nie jesteś w AuPairCare Interexcahnge jest beznadziejną agencją.[/quote]
Jestem w IE bo jak załatwiałam wszystko w Prowork, to nie wiedziałam co i jak. A potem czytając forum dowiedziałam się, że dużo dziewczyn ma tam problemy. Jakbym przeczytała forum wcześniej, to na pewno składając aplikację w Prowork poprosiłabym żeby mnie umieścili w APC. No ale trudnoTeraz przenoszę się do APIA i mam nadzieję, że będzie dobrze. -
Piotr > 12-10-2011, 16:05
Chciałem znaleźć temat studia w USA ale nie mogę więc tu zadam moje pytanie.
Moja koleżanka oblała maturę z matmy jest totalną nogą z tego przedmiotu.
Zasypuje mnie pytaniami(i innych przyjaciół) czy mimo to mogła by studiować w USA bez polskiej matury.(nie wiem)
Z angielskiego ma LTE na C2 czyli język zna biegle.Tofel też by zdała na dużo punktów.
Musi zdać Sat wiecie może jak ten egzamin z matematyki wygląda trudny??
Jeżeli by zdała Tofel i Sat to może studiować w USA bez polskiej matury??.Pomijając ile to kosztuje,ale czy to możliwe,nigdzie nie ma informacji.Chyba nie,aczkolwiek Sat to jak amerykańska matura?,Jak ktoś coś wie to niech napisze bo mi ona spokoju nie da.Tylko studia ją interesują,żadne au-pair. -
Yoanna > 12-10-2011, 19:06
niech kolezanka wysle mejla bezposrednio do uczelni, do ktorej chce isc. musi im wyjasnic sytuacje i wtedy jej powiedza co i jak. -
hellomaurice > 12-10-2011, 19:38
Jeśli skończyła polską szkołę średnią, potrzebuje matury. (Zazwyczaj. Każda uczelnia ma trochę inne wymagania, więc niech się dowiaduje bezpośrednio.) -
patrycjamarkowska > 12-10-2011, 20:39
a dla mnie interexchange jest super! no także myślę że to indywidualna sprawa.