• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

remach

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• remach

• remach
  • Re: remach

anetaar > 16-08-2011, 21:03

O kurde, ale Cie facet urzadzil. Nawet nie wiadomo za co... chyba,ze moze jednak liczyl na romans z au pairka (czyli Toba) a ze nie wykazywalas zainteresowania, to postanowil zmienic au pair.

Jezeli Ci wystawil dobre referencje, to chyba nie powinnas miec problemu. Z tego co slyszlam w APIA przeciez szybko matche ida.

A nielegelanie to bym nie radzila zostawac...ja sobie tego jakos nie wyobrazam.

Powodzenia i mam nadzieje,ze szybko znajdziesz nowa rodzinke.

Majeczka123 > 16-08-2011, 21:17

Wlasnie wiem, ze w APIA szybko matche ida, ale mimo wszystko boje sie, ze 2 tyg. to za malo i nie znajde nowej rodzinki. Ja na moim profilu nie mam zadnych informacji na temat wystawionych opinii przez Hosta, ani nie ma napisane ze czekam na rematch (a to byloby dobre rozwiazanie, bo moze mialabym wiekasza szanse u rodzin - nie musialyby placic za bilet z PL). Nie wiem jak to bedzie... Nastawiam sie na najgorsze

oczubek > 16-08-2011, 21:26

Na Twoim miejscu nie zdecydowałabym się na nielegalny pobyt. Jeśli kiedyś postanowisz, że wracasz do Polski lub wyjedziesz poza granice Stanów, to już nigdy (lub przez 10 kolejnych lat) nie będziesz miała wstępu do USA. Radzę się porządnie nad tym zastanowić.

Majeczka123 > 16-08-2011, 21:27

Przemyslalam to bardzo dokladnie i poki co poczekam cierpliwie te 2-3 tyg. na rematch. Moze sie uda.

oczubek > 16-08-2011, 21:31

Trzymam kciuki! Mam nadzieję, że szybko znajdziesz nową rodzinę

Ash > 16-08-2011, 21:57

ej ale jesteście pewne, że jak zostanie to będzie nielegalny pobyt? moja znajoma też miała wizę j1 którą dostała jako au pair, ale zrezygnowała z tego i poszła do normalnej pracy, gdy kończyła jej się wiza, pokazywała, że mimo tego nadal się uczy i przedłużali jej wizę.

Insula > 16-08-2011, 22:13

nie wiem jak jest w AuPairInAmerica ale w AuPairCare to nie rodzina wystawia komentarz lecz LCC, po wysłuchaniu 2 stron, wiem bo moje 2 koleżanki z Francji i Niemiec miały remacht, więc chociaż taki plus z całej sytuacji, kurde zawsze jak słyszę słowo remacht to przechodzi mnie dreszcz, zwłaszcza, że cała sytuacja wyglądała pięknie a tu taka zmiana o 180 stopni.

Majeczka123 > 16-08-2011, 22:23

Gdybym byla pewna, ze jak zrezygnuje to mam nadal aktualna wize to zostaje na 100%. Ale tak jak pisalam wczesniej, w umowie jest ze wiza wygasa. Byl ktos moze w podobnej sytuacji?

anetaar > 17-08-2011, 0:11

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=24&t=4984&st=0&sk=t&sd=a&start=30">viewtopic.php?f=24&t=4984&st=0&sk=t&sd=a&start=30</a><!-- l -->

Tu jest link do historii dziewczyny, ktora zostala na wlasna reke, ale sproboj sie z nia jeszcze skontaktowac.

Majeczka123 > 17-08-2011, 0:48

Dziekuje. Napisalam juz do niej i czekam z wielka nadzieja na odpowiedz.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia