-
-
Re: Po skończeniu programu AU PAIR?
maraszrum > 25-01-2012, 22:51
A jeśli jako au pair będę chodziła na kurs i będę miała certyfikat CPE albo coś takeigo to jak wtedy z maturą? A rozszerzenie jak ? I jeszcze np idąc na medycynę, biorą pod uwagę że mam mature z biologii? < tzn medycyne wymyśliłam> -
tosia_ > 25-01-2012, 23:10
Aby dostac sie na studia musisz miec zdany egzamin IELTS (lub czasem TOEFL) zazwyczaj na min. 6/7 punktow. Inne egzaminy/certyfikaty nie sa brane pod uwage, matura ZAWSZE.
[quote name="maraszrum"]A rozszerzenie jak ? I jeszcze np idąc na medycynę, biorą pod uwagę że mam mature z biologii? < tzn medycyne wymyśliłam>[/quote]
Nie rozumiem pytania odnosnie rozszerzenia.
Tak, jak w PL kazdy kierunek ma swoje wymogi. Polecam zajzec na strony interesujacych Cie uniwersytetow. -
maraszrum > 25-01-2012, 23:31
rozszerzenie mam namyśli, że np podstawa mi nie pójdzie, i będę miała dajmy na to 65%, i na tyle samo napiszę rozszerzenie. To teoretycznie mam tyle samo procent, ale zasadniczo mam poziom rozszerzony więc jest tam więcej wymagane. Więc czy na to patrzą też? Nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć -
tosia_ > 26-01-2012, 11:54
Tak, czy inaczej, podstawa musi byc zdana na co najmniej 80/90%. Rozszerzenie jest duuuuuzym plusem. -
maraszrum > 26-01-2012, 18:14
okey, dzięki bardzo -
tosia_ > 26-01-2012, 20:23
Nie ma za co. Jak masz wiecej pytan, pisz na priv. -
nikkoa24 > 27-02-2012, 9:03
a ja troszke z innej beczkiale nie chce zakladac nowego tematu (szuakalam, ale nie znalazlam info) koncze program i wracam niedlugo z usa do pl - za cholere nie wiem jak mam sie zabrac z tym wszystkim! wyslalam juz paczki, ale konca nie widac ... jak sobie poradzilyscie ze swoim 'dobytkiem' ? dzieki za wszelkie podpowiedzi! -
Patty > 27-02-2012, 14:45
sprobuj znaleźc firme, ktora zajmuje sie przesylką paczek, poczta najprawdobodobniej wyniesie Cie wiecej niz to co chcesz przeslac ;/ -
Patty > 27-02-2012, 14:46
sprobuj znaleźc firme, ktora zajmuje sie przesylką paczek, poczta najprawdobodobniej wyniesie Cie wiecej niz to co chcesz przeslac ;/ -
aivie > 27-02-2012, 22:09
Ja do polski nie wracalam co prawda ale wysylalam rodzicom spore przesylki przez firme polonez parcel service. Bardzo tanio to wychodzi. Za wyslanie paczki wazacej 20 pounds placi sie $25. paczka dotarla w 3 tygodnie.