• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Która firma: Cultural Care czy Prowork?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Która firma: Cultural Care czy Prowork?

• Która firma: Cultural Care czy Prowork?
  • Re: Która firma: Cultural Care czy Prowork?

milka > 09-08-2010, 16:30

Hej dziewczyny!

To może ja Wam trochę pomogę gdyż jestem w obu tych agencjach od 1,5 miesiąca i napisze z własnego doświadczenia.

Oba roomy mam otwarte od ok. 1,5 miesiąca

Prowork- 3 rodziny na koncie do dzisiaj

1 rodzina- weszli do room'u, przywitali się po czym przeprosili, ale odkładają poszukiwania au pair

2 rodzina- weszli i zeszli bez słowa

3 rodzina- weszli do room'u, przywitali się, po czym zeszli bez słowa

CC- 5 rodzin

1 rodzina- następnego dnia po otworzeniu room'u- fajna rodzinka, zadzwonili po czym zdecydowali się na mnie ale ja ich odrzuciłam, w sumie bez powodu, chyba nie chciałam brać pierwszej rodziny

2 rodzina- weszli do roomu, posiedzieli tydzień po czym zeszli

3 rodzina- agencja dała im moją aplikację do obejrzenia,ale chyba im się nie spodobałam i zeszli następnego dnia

4 rodzina- bardzo fajni, zadzwonili, po czym gadaliśmy na skypie, chcieli mnie i ja ich, ale ich aupairka poinformowała ich w ostatnim momencie że jednak chce zostać u nich na kolejny rok no i rodzinka musiała mnie przeprosić

5 rodzina- wczoraj zadzwonili, teraz umawiamy się na drugą rozmowę, wydają się bardzo fajni,ale nie chce zapeszać więc nie będę nic pisać;p

podsumowanie- Prowork jest beznadziejny, AuPairCare z którą współpracują ma znacznie mniej rodzin niż Cultural Care, ponadto to że rodzina w Proworku nie blokuje profilu to nie jest plus tylko minus i to wielki bo jedna rodzinka wchodzi do room'ów 10 aupairek, każdej robiąc nadzieję a potem wybierając tylko jedną

W CC to prawda że rodzina blokuje Ci profil ale tak samo Ty blokujesz profil im, bo oni będąc na waszym profilu nie widzą innych aupairek i prawie zawsze zaraz po wejściu na profil dzwonią

Z własnego doświadczenia z Proworka żadna rodzina nie zadzwoniła, kompletnie ŻADNA, z CC rozmawiałam przez telefon z 3 rodzinami

Na dzień dzisiejszy wiem że Prowork nie znajdzie mi rodziny bo jest kompletna cisza od 3 tyg. na moim roomie i 300 zł poszło w błoto, więc Prowork z czystym sumieniem- ODRADZAM!!

Napiszę jeszcze o czasie otwarcia room'u- najpierw wysłałam papiery do Proworka i room otworzyli mi po uwaga- 5tygodniach! W CC po wysłaniu do nich moich papierów room miałam otwarty po niecałych 2 tygodniach

Może CC jest droższe, ale na pewno lepsze! Mam nadzieję, że pomogłam niezdecydowanym.

Jakby ktoś miał jakieś pytania to piszcie śmiało

pozdrawiam

karolinka > 09-08-2010, 16:47

no kazda z Nas ma inne zdanie, na temat agencji.. nie wszystkich stac na CC, ktore ponoc teraz zwieksza swoja gaze o 100%.. co do rozmow z hostami, to nie wina agencji, tylko rodzinom sie cos nie podoba i schodza.. i tu raczej agencja nie ma wplywu na to, czy rodzinka sie do operki odezwie..

kasia_k > 09-08-2010, 16:54

A nikt nie bierze tutaj pod uwagę Gawo, są jakieś problemy z tą agencją?

karolinka > 09-08-2010, 17:04

Gawo i Prowork kiedys byly jedna firma, ale teraz pracuja odzielnie.. w sumie G. i P. dzialaja na takiej samej zasadzie, wspolpracuja z AuPairCare i g. lub p. wspolrpacuje jednoczesnie z InterExagne czy jakos tak, polski posrednik wysyla dok do obu agencji..

Victoria > 09-08-2010, 18:27

[quote name="milka"]

podsumowanie- Prowork jest beznadziejny, AuPairCare z którą współpracują ma znacznie mniej rodzin niż Cultural Care, ponadto to że rodzina w Proworku nie blokuje profilu to nie jest plus tylko minus i to wielki bo jedna rodzinka wchodzi do room'ów 10 aupairek, każdej robiąc nadzieję a potem wybierając tylko jedną

W CC to prawda że rodzina blokuje Ci profil ale tak samo Ty blokujesz profil im, bo oni będąc na waszym profilu nie widzą innych aupairek i prawie zawsze zaraz po wejściu na profil dzwonią

Z własnego doświadczenia z Proworka żadna rodzina nie zadzwoniła, kompletnie ŻADNA, z CC rozmawiałam przez telefon z 3 rodzinami

Na dzień dzisiejszy wiem że Prowork nie znajdzie mi rodziny bo jest kompletna cisza od 3 tyg. na moim roomie i 300 zł poszło w błoto, więc Prowork z czystym sumieniem- ODRADZAM!!

Może CC jest droższe, ale na pewno lepsze! Mam nadzieję, że pomogłam niezdecydowanym.

Jakby ktoś miał jakieś pytania to piszcie śmiało

pozdrawiam[/quote]

ABSOLUTNIE SIE ZGADZAM!!

W CC rodzinon sa oferowane profile au pairek, wiec mamy wieksze szanse by przejrzeli nasza aplikacje... a jak rodzinka ma jakies wymagania, ze au pair ma grac na pianinie, gitarze, miec jakeis kursy pierwszej pomocy i moze jeszcze chodzic na rekach, to ciezko by sie przebic osobie bez takich "szczegolnych" uzdolnien.

CC teraz po podwizce bedzie drogie, ale moze to ze wzgledu ze placi sie na koniec, wiec czesc dziewczayn moze korzystaly z ich uslug ale w koncu zrezygnowaly, a agencja pracowala i nie dostala od nich ani grosza!

Prowork to sciema... Od 26 dni mam otwarty room i nic.

A w CC tez jestem i juz mialam 3 rodzinki - z czego gadalam z dwoma i obie mnie chcialy (ale z jedna nie pasowal im fakt ze chce przyjechac dopiero za 2 miesiace, a drudzy niestety maja za duzo minusow jak dla mnie, wiec im podziekowalam). ale obie rodziny byly zachwycone moja aplikacja, wiec nie uwaqzam ze jest jakas mierna albo slaba... moze po prostu nie rzuca sie w oczy! albo moze cos nie dziala na serwerze w prowork, ze moja aplikacja sie nie wyswietla, pfff...

Jak ktos neizecydowany to zobaczcie au pair in amerika, niby najdrozsza ale slyszalam ze maja duuuuuzo rodzin!

i placi sie tez po znalezieniu rodziny. ja do nich nie ide, bo i tak jestem juz w dwoch agencjach!

Jestem ciekawa czy prowork odda mi kase, bo wydalalo mi sie ze w umowie jest takie cos ze oni zobowiazuja sie znalezc mi rodzine w ciagu 3 miesiecy!!!!! ;] a dodam ze nie mam zadnych wymagan, jedyne co to nie zgodzilam sie na homoseksualistow i tyle!

jakbym widziala ze Prowork takie jest, to bym sie tam nie zapisala. ODRADZAM!!!!!!

WhiteDove > 09-08-2010, 20:24

Teraz w sumie po tej podwyżce w CC, to AuPair In America może wcale nie być najdroższe, i może zacząć cieszyć się większym powodzeniem...

Coco > 10-08-2010, 0:09

Mam już kompletny mętlik w głowie... ale dzięki dziewczyny za wszystkie inf.

Chyba jutro postaram się poukładać sobie wszystko w głowie : ) :*

Insula > 11-08-2010, 12:15

hey dziewczyny dawno mnie tu nie było(straciłam trochę wiarę w ten program bo koleżance się nie udało). Tak czytam te Wasze posty i chyba Gawo jest niedoceniane bo w sumie możliwość bycia w 2 agencjach jednak zwiększa możliwości (Ps. Aktualnie jest promocja w Gawo-500złotych wylot do USA sprawdziłam przypadkiem dzisiaj czy coś ciekawego się zmieniło ) Prowork daje nam możliwość bycia tylko w jednej i z tego co pamiętam losowo przydzielają chyba że ktoś poprosi(jeśli coś pomyliłam to przepraszam)

Ja sama chce złożyć papiery koniec grudnia początek stycznia (wylot po maturce czyli coś koło czerwca) Zaczęłam kurs na prawko (trzymajcie kciuki i ogarniam dokumenty do paszportu

Joan > 11-08-2010, 15:15

[quote name="Insula"]hey dziewczyny dawno mnie tu nie było(straciłam trochę wiarę w ten program bo koleżance się nie udało). Tak czytam te Wasze posty i chyba Gawo jest niedoceniane bo w sumie możliwość bycia w 2 agencjach jednak zwiększa możliwości (Ps. Aktualnie jest promocja w Gawo-500złotych wylot do USA sprawdziłam przypadkiem dzisiaj czy coś ciekawego się zmieniło ) Prowork daje nam możliwość bycia tylko w jednej i z tego co pamiętam losowo przydzielają chyba że ktoś poprosi(jeśli coś pomyliłam to przepraszam)

Ja sama chce złożyć papiery koniec grudnia początek stycznia (wylot po maturce czyli coś koło czerwca) Zaczęłam kurs na prawko (trzymajcie kciuki i ogarniam dokumenty do paszportu [/quote]

pisałam do Gawo, promocja trwa do 31.08, pierwsza rata 350 zł i potem 150zł po znalezieniu rodziny, chyba się na to zdecyduję i mam blisko do ich biura bo są z Gdyni a ja z Gdańska, więc odeszłyby mi koszta za kurierów itp, mogłabym osobiście wszystko załatwiać.

Ash > 11-08-2010, 20:53

Chyba ostatecznie wybrałam GAWO ))
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia