• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Irlandia przywitala dosiunie...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Irlandia przywitala dosiunie...

• Irlandia przywitala dosiunie...
  • Re: Irlandia przywitala dosiunie...

dosiunia > 25-06-2010, 21:15

no ja tez mam lazienke w pokoju takze luzik, a klucza od siebie tez nie mam, ale moje maja powiedziane, ze nie moga wchodzic i koniec i w sumie tylko 2 razy mi weszla, ta co sie z nia nie lubie i czasem az sie boje rozbierac we wlasnym pokoju, zeby mi nie weszla. u mnie klucz albo wisi przy fytrynie albo lezy na wiec teoretycznie moglabym zabrac, ale nie czuje potrzeby.

Myslicie wogole, ze jak nas nie ma to wchodza do naszych pokoi czy cos??

Yoanna > 25-06-2010, 22:52

taaaaak. pewnie, ze wchodza, z doswiadczenia wiem niestety.. zlaszcza w jednej mojej rodzince, niedosc ze dzieciaki z rana mi wbiegaly do pokoju, ze balam sie ubrac, to jeszcze pod moja nieobecnosc. wiem, bo zjaday moje slodycze! raz nawet mialam plce odcisniete naczekolazi bo goraco bylo.. i jeszcze zszokowani byli skad ja wiem, ze u mnie byli :roll: papierkow od cukierkow tez nie zabrali... strasznie nie lubie jak mi ktos wchodzi do pokoju pod moja nieobecnosc. teraz host czasami mi listy do pokoju przynosi i nie lubie tego. dzien w dzien sprawdzam w kuchni czy cos do mnie jest wiec naprawde nie ma potrzeby zanosic tego dla mnie na gore

dosiunia > 25-06-2010, 23:32

oja wspolczuje. ja nie mam zadnych oznak, ze ktos wchodzi, na pewno nie dzieciaki, a ona to jeszcze przeboleje, bo super babka, nie zdziwilabym sie jakby sprzataczka mi po rzeczach grzebala, bo menda mi nie sprzata pokoju ;/ polka oczywiscie.

carly15 > 25-06-2010, 23:35

o ja to Twoi maja sprzataczke hehe tak to jest czasem z polskimi dziewczynami... moze powiedz hostce?chyba ze wiesz hostka moze mysli ze nie chcesz zeby ona Ci sprzatała albo coś...

A co do grzebania w rzeczach to u mnie raczej nie, maly nie wchodzi do mojego pokoju bez pukania a oni to nie wiem... moze jak mnie dluzej nie ma ale to wtedy zawsze zostawialam porzadek i wogle :-) co nie chcialam zeby widzieli to bralam ze soba

Yoanna > 25-06-2010, 23:47

moze hosci powiedzili jej ze twojego ma nie sprzatac? ja tak kiedys mialam. dom olbrzymi, sprzataczka przychodzila 2 razy w tygodniu ale mojego pokoju i lazienki nie dotykala. mimo ze lazienka miala wejscie od korytarza normalnie. mysle ze hosci nie chcieli mnie rozpieszczac :lol:

hostka mi tez kiedys do pokoju wlazla pod moja nieobecnosc, z czego dowiedzialam sie z jej listu do mnie przekazanego przez nianie :lol: :lol: :lol: urocza to byla rodzinka hhahhahahah

malaika > 25-06-2010, 23:51

moja złośnica też m wchodzi do pokoju. szczególnie rano kiedy zostaje mi przynajmniej godzina słodkiego snu, a w niedzielę, to już w ogóle! I najgorsze wskakuje mi na łóżko, a mama spokojnie przychodzi dopiero za jakieś 3 minuty. Niby dali mi klucz, ale zamek chyba jest przyklejony, więc nie działa, ale ponoć mają to sprawdzić i zmienić.

Do moich przychodzi taka jedna ciocia z rodziny co jakiś czas i sprząta dom, ale mój pokój też zawsze omija. Z tym że ja też jestem zobowiązana do pomocy w domu więc i tak odkurzam i myję podłogi w całym domu.

I najgorsze... prasowanie męskich koszul. Po tym wyjeździe chyba zostanę w tym mistrzem. Hostka nienawidzi tego robić, więc mi to przypadło. Biedny mąż. Żeby żona nie prasowala mu koszul...

dosiunia > 26-06-2010, 0:20

Ty zyjesz?! Hehe juz sie tyle nie odzywalas, ze zwatpilam Ja tez pracuje koszule, ale pracuje tylko ciuchy hostow i swoje, dzieci wogole nie prasujemy, na szczesnie ja nie musze zmywac podlog, a odkurzamy tez rzadko. Nie wiem czemu omija pokoj, ale co tam, korona mi z glowy nie spadnie

marika299 > 26-06-2010, 0:48

no to i ja sie wypowiem,moj pokoj tez sprzataczka omija!! w sumie nic mi sie nie stanie,jak sama to zrobie no ale co by jej zaszkodzilo wysprzatac i u mnie?przynajmniej zarobilaby wiecej money

dalyscie mi do myslenia z tym wchodzeniem do pokoju podczas waszej nieobecnosci..w sumie nic nic nie zuwazylam podejrzanego,co by mialo wskazywac ze mi grzebia po szafach czy cos,ale kto wie...no bo pomyslcie,np ja czasami jestem ciekawa co maja w jednej czy drugiej szafce,to zawsze lukne 8) nie zebym przegrzebala wszystko.a wiec,calkiem mozliwe ze nie tyle co dzieci ale hosci posprawdzaja Ci co masz w pokoju jak np wiedza ze Cie nie bedzie caly dzien w domu.zwlaszcza jak sa jacys perfidni.anyway,ja tam wole dmuchac na zimno,i niektore rzeczy bede chowac gdzies glebiej na wszelki wypadek,a noz cos im odbije :mrgreen:

dosiunia > 26-06-2010, 11:57

No, a kto z nas nie patrzy, przynajmniej ja patrze, ale jak cos chce od niej, to prosze, zeby mi pokazala ja w sumie nie mam, co chowac, moze na razie

mloda > 26-06-2010, 17:28

Jak ja bylam au pair w US to tez mieli sprzątaczke, ale ja jej sama wyrażnie powiedzialam, zeby mi nie sporzatala w pokoju jeydnie w lazience. Ja lubie miec swoj wlasny malay balagan, ktory jest ylko moj i nie lubie jak ktos mi wszystko uklada, bo pozniej nic znalezc nie moge :mrgreen:

A co wlazniea do pokoju, to strasznie bym sie wkurzyla gdyby hisci mi wchodzili... Ja do ich wypiali w ogole nie wchodzialam, no chyba, ze musialam umyc dzieciaki w wannie, ktora oni jedynie mieli w lazience za sypialnia. W ogole oni mi prawie na moje pietro nie wchodizli, chyba ze musieli cos wydrukowac. A tak to sie darli z 1 pietra

Z ta lazienka to dobre lol Usmailam sie! Mam nazieje, ze ja bede miala zamek u siebie

Dorota a skad ta nowa au pair sasiadów jest?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia