-
-
Re: Kursy w Anglii
AniaaaB > 15-03-2012, 17:31
Musisz popytac albo pogrzebac troszku uwazniej w internecieJa mam w Stanmore College z ESOL z tego co sie orientuje w Harrow tez jest -
Patrycja-niania > 10-06-2012, 1:04
najlepiej szukać na tronach college... albo międzynarodowe kursy dla au-pair -
Agata3443 > 15-06-2012, 23:50
Ja chodze do bardzo dobrej szkoly jezykowej w Witney, ktora jest za darmo. Wlasnie dopiero co pisalam o tym na bloguSzukajcie w swoich miastach szkol refundowanych przez UE. -
agi1992 > 09-07-2012, 15:25
Jestem od miesiąca już w Bexley, Kent. I chciała bym pójść na kurs angielskiego. Byłam zapisana na kurs ale okazało się że za miesiąc będzie to kosztowało 200 funtów. A moi hości mi tego nie opłacą... Nie wiem co robić. Więc myślałam o kursie finansowanym przez Rząd Brytyjski. Nie orientujecie się gdzie tego mogę szukać, miejsce nie ma znaczenia, dojadę sobie ale żeby ten mój angielski hehe...
P.S. Za każdą pomoc dziękuję :* -
disorder > 16-09-2012, 15:17
hej dziewczyny! juz od dawna mysle o zostaniu au pair w londynie, dzisiaj podjelam decyzje i juz znalazlam jedna rodzine, ktora z opisu mi odpowiada i bedziemy dzisiaj rozmawiac na skype :p zastanawia mnie bardzo jak jest z kursami jezykowymi w uk? placa hosci czy my? zastanawia mnie to bo mowie dobrze po angielsku, bez problemow i nie wiem czy sama chcialabym za to placic z kieszonkowego... -
dusia67 > 19-09-2012, 21:56
[quote name="disorder"]zastanawia mnie to bo mowie dobrze po angielsku, bez problemow i nie wiem czy sama chcialabym za to placic z kieszonkowego...[/quote]
W sumie mam tak samo, problemow zero prawie, czasem jakiegos slowa nie zalapie, ale zwykle po powtorzeniu wiem o co chodzi. Sama musze sie kiedys(w najblizszym czasie) wybrac do collegu niedaleko i sie spytac, bo teraz jakos sie kursy wlasnie podobno we wrzesniu i pazdzierniku zaczynaja, a moze juz sie zaczely i za pozno, w kazdym razie hostka poradzila mi ze ewentualnie, jak juz sie zaczynaja, to moge na kurs internetowy. Raz tylko probowalam to wyszukac i nie za wiele znalazlam, no ale tez nie szukalam za dobrze pewnie :/ Teraz jest moj 6 dzien od przyjazdu i jak zauwazylam komputery to chyba bardzo osobista sprawa(przynajmniej dla moich chlopakow 12 i 14, nawet nie pytam czy moge bo to bylby problem dla nich sie oderwac na chwile wiec byloby tylko raczej yyyy yyyy przez pewien czas, z drugiej strony nie chce ich przymuszac bo czuje ze chocby nie wiem co czuli to wprost nie powiedza), wiec nawet jakbym chciala na internetowy(tu akurat nie wiem ile to kosztuje...) to wypadaloby sobie najpierw zaoszczedzic na swoj laptop, ktory i tak mi sie przyda.
No i wlasnie, czy sie oplaca osobie dosc dobrze rozumiejacej isc na kurs?
Czy ktos skorzystal kiedys z kursu internetowego? na czym to mniej wiecej polega? Czy jest cos typu tylko pisanie maili do kursanta czy cos wiecej? -
PolishGirl > 21-09-2012, 17:29
zastanawiam się nad tym co napisałyście powyżej. czy macie jakiś certyfikat poswiadczajacy wasze umiejetnosci jezykowe. bo ja na waszym miejscu kierowalabym sie w tym kierunku jesli chodzi o wasz poziom. udalabym sie do jakiegos collegu, sprawdzila moj poziom jezyka i zapisala sie na jakis kurs zakonczony egzaminem o okreslonym stopniu trudnosci. nie oszukujmy się, nawet jesli dobrze mowicie to na pewno nie jest to w 100% poprawny angielski. wiec moze warto pomyslec juz o zdobyciu porzadnego certyfikatu. -
dusia67 > 22-09-2012, 0:35
Certyfikatu zadnego nie mam. Ale jednak problemem jest to wlasnie ze jakos chyba we wrzesniu z tego co slyszalam sie kursy w college'ach zaczynaja, no I koszty tez troche, chcialabym najpierw odlozyc. Jezeli jednak koszta sa dosc spore w porownaniu z moim kieszonkowym to bym sie pewnie nie zdecydowala ani teraz, ani juz po oszczedzeniu. Przydaloby sie bardzo gdybym musiala jakos oficjalnie mowic no to gramatyka wazna, ale w wypadku gdybym nie miala poprawic jezyka lepiej niz w codziennej rozmowie to w sumie nie robi wiekszego znaczenia czy mam certyfikat czy nie... -
PolishGirl > 23-09-2012, 20:16
dziewczyny, które chodzą już na kurs: ile razy w tygodniu chodzicie na kurs i po ile godzin? -
ola krk > 23-09-2012, 22:55
Jeśli chodzi o kursy w Londynie to rodziny raczej za nie nie płacą (przynajmniej jesli chodzi o rodziny znalezione przez agencje)
Myślę też że jeśli nie płacą za kurs to nie będą tego wymagać bo po pierwsze to Twoje pieniądze, a po drugie to często ich to nie obchodzi. Jestes tu zeby opiekować się ich dziećmi, nie chcesz wydawać kasy na kurs -> twoja sprawa
Ja jutro zaczynam kurs w Kingsley School of England płacę 350 Funtów z ksiązkimi i wpisowymi. I to w miarę mało. ale nie szukałam zbyt dlugo bo tam chodzi inna operka z okolicy