• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au pair w Szwajcarii

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Inny kraj

• Szwajcaria

• Au pair w Szwajcarii

• Au pair w Szwajcarii
  • Re: Au pair w Szwajcarii

Kristina > 10-08-2011, 1:02

hejo,hejo...zawrot glowy na tym foru bo 3 dniach,z tego co widze....hmmm...nie wiem czy mi sie uda,w ta sobote do Zurich...sankt gallen zurich troche kilometrow jest....nie mam gg na tym komputerze,bo nie jest moj,,,wiec nie moge sie z wami zgadac....moze na facebooku?

vieracross > 17-08-2011, 14:59

Hej dziewczyny!! =) mam pytanie do Was =) chcę wyjechać do Szwajcarii jako au pair ale i tu pojawia sie mały problem.. dzwoniłam do ok 5 biur, które zajmują się wyjazdami i żadne nie mają ofert z tego kraju =( kurcze jak byście mogły napisać z jakich siedzib wyjechałyście. Pozdrawiam

Piotr > 17-08-2011, 16:21

Pomimo że nie jestem dziewczyną postaram się doradzić.

Koniecznie musisz wyjechać z programu?? Raczej nie będzie łatwo znaleźć przez program rodzinę w tym kraju.

Ja bym ci polecał au-pairworld.com tam jest dużo rodzin z pewnością będziesz mogła znaleźć rodzinę.

Nie wiem czym się kierujesz żeby koniecznie wyjeżdżać z programu,ja pojechałem sam i mam rewelacyjną rodzinę.Nie ma reguły,ja bym ci polecał szukanie na własną rękę rodziny.Możesz znaleźć fantastyczną rodzinę i spędzić kilka miesięcy w Szwajcarii(zależy ile chcesz)piękny kraj.Ja jestem bardzo zadowolony z mojej host rodziny.

kateM > 17-08-2011, 21:54

dokladnie najlepiej poszukaj na aupair-world.com ja jestem teraz w szwajcarii i nie jechalam przez biuro, moje kolezanki jechaly przez biuro do innych krajow i to byla masakra nie dosc ze placily za posrednictwo to strasznie dlugo na rodzinke czekaly i nie mialy zbyt duzego wyboru...:/ a na tej stroni znajdziesz duzo rodzin z ktorymi bedziesz miala bezposredni kontakt od razu, zazwyczaj na tej stronie loguja sie rodziny ktore juz mialy au pairki, bo nie chca placic biurom za posrednictwo.

mam nadzieje ze sobie tam jakas rodzinke znajdziesz, a kiedy chcesz wyjechac?

pozdrawiam, pisz jak bys miala jakis problem

powodzenia

kingulath > 18-08-2011, 9:28

też polecam aupair-world.net ja znalazłam tam cudowną rodzinę!! jestem tu już 3 tygodnie i jak na razie jest super...

iwa1212 > 21-08-2011, 23:44

hej dziewczyny, mam mozliwosc wyjazdu jako au-pair do szwajcarii (zurich) i w zwiazku z tym mam kilka pytan. Jak wysokie sa tam ceny? Ile dostajecie kieszonkowego? Czy potrzebne sa jakies wizy, aby wyjechać?

kingulath > 22-08-2011, 12:07

No więc tak! Jest tu drogo. Ceny są takie jak w polsce, tylko, że we Frankach, np. tania bluzka 20 Fr., no ale np 1,5kg ziemniaków to czasem 4 Fr. więc nie wiadomo w ogóle skąd takie ceny.

Ja dostaję 700 Fr, ale zazwyczaj dziewczyny dostają 600, no i jeżeli będziesz w Zurichu, to nie potrzebujesz np, tak jak ja wydać kasy na dojazd do miasta, bo ja mieszkam w wiosce.

Nie potrzebujesz wizy tylko koniecznie musisz mieć podpisaną przez nich i przez Ciebie umowę oraz pozwolenie na pobyt, bo inaczej mało zrobisz... żadnego ubezpieczenia nie będziesz mieć, kart zniżkowych, karty telefonicznej nie kupisz itd. Więc umowa i pozwolenie na pobyt to najważniejsze. Zurich jest piękny i w ogóle cała Szwajcaria. i jest zajebiście, więc fajną masz oferte! jeszcze z Zurichu samego! masakra!

Nathalie > 22-08-2011, 14:27

jestem w Zurichu! Przyjeżdzaj tu. Jest pięknie, ale drogo, niestety... Ale co tam! Atmosfera miasta oddaje wszystko! A ile dzieci? Jakby coś, to pisz na PV, GG lub skype

j.o > 26-08-2011, 9:40

Czesc!

Jestem Au PAir w Szwajcarii, w Zurychu. Koncze umowe w polowie stycznia i szukam fajnej dziewczyny na moje miejsce. Trafilam na wspaniala rodzine, bardzo wyrozumiala, elastyczna i nowoczesna. Mam czas i mozliwosc nauki niemieckiego, ale takze wiele podrozuje - bylam w Prowansji, w Paryzu, na Mykonos, w St Tropez, w górach itp. Moja rodzina jest zachwycona Polskimi AuPairkami i dalej chce zatrudnic kogos z Polski. Jezeli ktos jest zainteresowany dawajcie znac, piszcie swojego maila, odpisze na kazde pytania. Wiadomo, ze jeszcze sporo czasu do zimy, ale lepiej zalatwiac wszystko wczesniej.

Pozdrawiam serdecznie

j.o > 26-08-2011, 9:42

a tak BTW.

jezeli ktos ma ochote sie spotkac na kawe, to bardzo chetnie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia