-
-
Re: Au Pair in America
madz > 30-12-2012, 13:42
A no własnie, czyli ja Cię źle zrozumiałam, bo myślałam że ty dałaś tą kartkę napisaną przez Ciebie i podpisaną przez osobę dającą referencje. Ja w CC większość referencji miałam on-line (to duży plus w CC jednak).
Ale w sumie ja bym się upierała żeby spróbować z takimi referencjami, powiedź że to może Ci zająć bardzo dużo czasu zanim znowu zbierzesz referencje i niech spróbuje wysłać takie.
Albo może wyślij do osób od referencji maila z tym wnioskiem i niech Ci wypełnią i odeślą pocztą, jeśli masz je daleko od domu. Albo też wyślij mailem i tylko umów się na odbiór wypełnionych referencji.
goodmorningamerica tłumaczy się samemu na takim samym wniosku i załącza się oryginał. -
Jarzebinka > 30-12-2012, 18:07
generalnie ja też dałam tylko tłumaczenia, bo u mnie nikt nie mówił po angielsku. I dzwonili do mnie z Wawy, że muszę dostarczyć orginały, bo nie otworzą mi profilu. Także niestety, ale chyba musisz jeszcze raz wszystko robić...
Zaświadczenie o niekaralności we Wrocławiu odbeira się takim małym budyneczku o nazwie Punkt Informacyjny Krajowego Rejestru karnego przy Sądzie Okręgowym we Wrocławiu. Wszystko trwa 2 minuty, kupujesz najpierw znaczek za 50 zł, poźńiej idziesz do pani z wypełnionym wnioskiem( możesz sobie wydrukować, zazwyczaj na stronie są takie druczki) a ona w ogole z Tobą nie rozmawiając podbija pieczątki na ten druczek, przykleja znaczek i mówi dowidzenia -,- -
DominikaDomi > 07-01-2013, 19:51
ja w CC dałam tylko przetlumaczone referencje z popdisami osob wystawiajacych i nie bylo problemu. -
Jarzebinka > 07-01-2013, 21:34
Widocznie APiA ma z tym problem... -
Sharon > 08-01-2013, 13:50
Zbieram teraz tak, ze raz po polsku mi piszą, na drugiej stronie dają podpis i ja to bede tłumaczyła. Mam nadzieje ze wystarczy. U nas juz wiem tez, gdzie zaswiadczenie zabrac, w Sądzie ;< Ale trudno, zrobie to! ;>
Teraz tylko mam problem z tym czy dobrze deklaracje medyczna wypelnilam. I w ogole lol, pytania tam sa masakryczne. -
balbina > 05-02-2013, 17:53
Hej dziewczyny
Wiecie może jak sprawdzają referencje nad dziećmi konsultanci z APiA? o co pytają?
aaa i jak wygląda interview?;> -
Jarzebinka > 05-02-2013, 18:09
PRZECIEŻ CI JUŻ MÓWIŁAM! -
balbina > 05-02-2013, 18:12
nie krzycz!
Może ktoś ma coś jeszcze ciekawego do powiedzenia -
Jarzebinka > 05-02-2013, 18:16
;* -
Majena > 07-02-2013, 1:56
Hej, trochę mnie tu nie było. Co do agencji to jest na prawdę OK. Moja koordynatorka niestety się rozchorowała i moja aplikacja była z opóźnieniem, ale wszystko płynnie zostało załatwione. Warszawa się wszystkim zajęła i to 100%Interview było i trwało ok 1,5godz z tego ok 40 min po angielsku. Jeśli chciałby ktoś test który trzeba wypełnić to piszcie mam go na mailu i z chęcią się podzielę !