• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Coś trzeba zmienić :)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Coś trzeba zmienić :)

• Coś trzeba zmienić :)
  • Re: Coś trzeba zmienić :)

karolinka > 25-08-2009, 18:58

az sie usmiechnaleam jak przeczytalam o tym realnium hehe

ale dobrze, ze ona Cie informuje, ze zadzwoni! bedziesz przygotowana ja nie lubie jak rodziny do mnie dzwonia niespodziewanie, bo nie jestem w stanie sie przygotowac...

Ola, bedzie dobrze

a jak juz bedziecie po, to daj znac, ale to juz wiesz ;]

kamildzianka > 25-08-2009, 19:04

Nie podoba mi sie, ze ta baba z gory zalozyla, ze bedziesz miala czas i ze odbierzesz telefon. Mysle, ze powinna byla zapytac, czy moglaby zadzwonic do ciebie jutro i czy ci godziny odpowiadaja, a nie narzucac od razu swoja wole.

Nie podoba mi sie ta baba.

aaleeksaandraa > 25-08-2009, 19:35

Nię dziękuję Przyda się

Ale czemu oni tak bombardują?

aaleeksaandraa > 25-08-2009, 19:36

Nie no ona mnie pytała i ja powiedzialam, że owszem mam czas

Tylko teraz to mam cykora. wolalabym przez maile się kontaktować...

karolinka > 25-08-2009, 19:52

Bedzie dobrze ;] ale nie dziwie sie, ze masz cykora

ell > 25-08-2009, 20:43

[quote name="kamildzianka"]Nie podoba mi sie, ze ta baba z gory zalozyla, ze bedziesz miala czas i ze odbierzesz telefon. .[/quote]

w regulaminie jest chyba napisane, że hości muszą odbyć dwie rozmowy telefoniczne przed podpisaniem umowy, a widać kobieta z góry założyła, że żadna operka nie ośmieli się odrzucić jej oferty :roll: .

Ale oni pracują dla rządu, tak? Więc może jej zachowanie nie wynika z braku szacunku, ale ma kobitka taki charakter, że zamiast dużo gadać/pisać, woli działać. Zwłaszcza jeśli potrzebny im ktoś szybko.

aaleeksaandraa > 25-08-2009, 22:11

Słuchajcie jestem po rozmowie

Super nam się rozmawiało jako jedynej nie musiałam jeszcze raz opisywać mojego doświadczenia, bo je znała, tak samo z wykształceniem.

Bardzo pozytywnie ja odebrałam. Moim obowiązkiem będzie zajęcie się małym Connorem 2 latka.

Ona jest po prostu dobrze zorganizowana. Dlatego wydawała się w mailach taka zimna.. Ale świetnie nam się rozmawiało Powiedziała, że będzie ceniła moją niezależność i z doświadczenia z poprzednią au pair wie, że na początku będę jeździła z nimi na weekendy, ale potem będę wybierała przyjaciół.

Dla niej najważniejsze jest stworzenie dobrego teamu do opieki nad dziećmi.

Dla mnie dobra jest taka otwarta sytuacja. Odpowiadają mi.

aaleeksaandraa > 25-08-2009, 22:14

odnośniegadania i pisania Julii- w liście do au pair napisała wszystko! Nawet ile lat ma jej przyrodni brat, takie szczegóły, że naprawdę nie miałam o co pytać..

A dwa następne maile były tylko ustaleniem rozmów, które odbyły się w naprawdę przyjaznej atmosferze

Bardzo dobrze ich odebrałam. Intuicja mi mówi, że z nimi będzie ok

PawelAuPair > 25-08-2009, 23:01

To jedź dziewczyno, jedź! Niezbyt dużo obowiązków, sympatyczna rodzinka no i Meksyk czekają!!

arven86 > 25-08-2009, 23:20

ja mysle ze to super ze tak dobrze jest zorganizowana, a jesli dobrze sie z nimi gada, to jedz! ja na Twoim miejscu zaraz po uslyszeniu nazwy Seattle bym chciala pedzic ale to z osobistych powodow hahahah xD Nie no, tak serio to z tego co mowisz wydaje sie byc ekstra, wiec chyba warto zaryzykowac btw, kiedy planujesz wyjazd?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia