-
-
Re: nie znam języka, nie potrafię się dogadać
kamildzianka > 06-07-2009, 22:24
-
vegemilka > 06-07-2009, 22:31
Koniecznie napisz jak ci jutro pojdzie.. Czesto jest tez tak, ze jak dziecko wie ze sa rodzice, zachowuje sie inaczej. Nie boj sie zostac z nim sama, moze byc lepiej niz Ci sie wydaje. -
kamila.k > 06-07-2009, 22:32
przegladalam, teraz juz nic nie znajde. za pozno.. -
cailet > 06-07-2009, 22:34
to jak twoi hości szukają nowej operki, to może spróbuj poszukać nowej rodzinki. Na greateaupair, czy gdzieś jest pełno rodzinek. Może tam coś znajdziesz z dzieciakami w wieku, który by ci odpowiadał. -
kamila.k > 06-07-2009, 22:35
dam znac jak jutro pojdzie.... w sumie bede z nim 1,5 h miedzy 12 a 13.30 gdy odprowadzam go do przedszkola, pozniej gdzies do 18-19
za to w srode caly dzien z nim..
moze sobie jakies formulki po niemiecku napisze.. znacie jakies stronki w necie z gotowymi wyrazeniami, albo niemiecko jezyczna au pair moglaby pomoc... -
vegemilka > 06-07-2009, 22:38
Jezeli i tak nie masz co robic a siedzisz na necie, pisz maile do hoteli, czesto potrzebuja kogos, bo ktos inny poszedl na zwolnienie i olewa prace czy cokolwiek. Wiem, ze jestes w strasznym humorze ale dzialaj. Nie jest za pozno, trzeba tylko chciec. -
kamildzianka > 06-07-2009, 22:39
Ale jak to jest - ty w ogole nie znasz niemieckiego?
No, chociaz holele w twojej okolicy. Jak bedziesz szukac, to znajdziesz. -
kamila.k > 06-07-2009, 22:41
moj niemiecki jest slaby, to co sie w szkole uczylam. wylapuje pojedyncze slowa, czasem rozumiem co mowia, ale mam ograniczony zasob slownictwa.
zeby wyjechac do innej pracy "dojechac" musze tez miec kase, a teraz jestem gola. -
vegemilka > 06-07-2009, 22:44
Jestes zalogowana na jakas stronke typu greataupair? Jezeli nie, to juz sie logujNie zabiera super duzo czasu. Na razie sie zaloguj podajac podstawowe informacje. Napisz mi widomosc na priva, co chcesz napisac o sobie, jaci to przetlumacze na niemiecki.. tzn tam bedzie takie okienko, gdzie masz napisac wiadomosc do rodzinki, w jakis sposob sie przedstawic. Albo napisz na razie po angielsku pozniej jak juz ci przetlumacze to wkleisz tez wersje po niemiecku. -
vegemilka > 06-07-2009, 22:46
Za duzo wymowek... albo chcesz albo nie.
Z gory przepraszam jezeli brzmi to obrazajaco.. ale sie musisz zdecydowac. Jak nie podejmiesz decyzki, w ktora strone idziesz, nic nie wyjdzie.