• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?

• KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?
  • Re: KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?

Insula > 14-07-2011, 2:52

tak Hości płacą, w umowie jest, że na szkołę mają wydać 500$

Majeczka123 > 14-07-2011, 2:55

A jesli szkola kosztuje wiecej to my pokrywamy pozostala czesc. Chyba, ze HF zdecyduje, ze zaplaca za wszystko.

Piotr > 16-07-2011, 14:59

Ja za kurs angielskiego w Reading płacę 8 futów za 2 godz zegarowe.

Kurs jest co dzień,można chodzić jak się ma czas i ochotę.

Książki 12 funtów ćwiczeniówka(do pracy w domu) i 26 książka(do nauki na kursie).Do tego dochodzi parking który tu jest dosyć drogi.

Osobiście uważam że płacenie za każdą lekcje jest praktyczniejsze.

Korzyści: z pewnością taki kurs na którym o dziwo nie ma polaków(jest ich tu ok 10 tyś lub więcej)

zaliczę większy progres ucząc się tu na kursie,niż w kraju ojczystym.

W mojej grupie dużo Hiszpanów Włochów,Libia głównie dziewczyny.Takie kusy językowe lub jakieś inne na których regularnie spotykamy te same osoby,to dosyć praktyczne.W europie nie ma spotkań au-pair jak w USA więc trzeba sobie jakoś radzić.

wercia109 > 29-02-2012, 12:39

Witajcie

Pytanie dotyczy kursów, na które Au pair przez cały rok musi uczęszczać. Przejrzałam wiele tematów na tym forum i przepraszam, jeśli swoim jakiś dubluję, ale najwidoczniej nie zauważyłam

Na jakie kursy uczęszczacie? I jakie kursy miałyście do wyboru? Pozdrawiam serdecznie

(Chodzi mi głównie o dziewczyny z USA, ale z innych krajów też mile widziane)

anetaar > 02-03-2012, 2:29

JA chodze na 2 kursy. Angielski ESL, ktory jest w San Francisco darmowy i zapisalam sie tez, na 3kredytowy kurs dziennikarski "news writnig i reporting" w City College

lusija.93 > 04-03-2012, 22:02

biuro Au Pair in America ponoc nie wymaga ukonczenia zadnego kursu...pisalam z konsultantką na ich stronie i ponoc jadac od nich nie trzeba na zaden kurs uczeszczac...jechal ktos z nimi?

gatta > 04-03-2012, 22:18

Musiało dojść do jakiegoś nieporozumienia. Będąc Au Pair w USA musisz zdobyć 6 kredytów, niezależnie ode tego z jakiego jedziemy biura. Jest to ogólny wymóg programu, zatem bez względu na to, kto organizuje twój wyjazd, musisz uczęszczać na zajęcia.

Nowa_02 > 20-03-2012, 17:32

hej hej Hej!

czytam tutaj o kursach i w dalszym ciagu malo informacji jest zamieszczone.

Jest któraś dziewczyna która chodzi na kurs w USA ? jakie są tam popularne kierunki, koszty!?

Pozdrawiam

Benna > 23-03-2012, 12:43

Właśnie wpadłam na pomysł, że może by poszukać kursu nie stricte językowego, ale takich warsztatów ćwiczących akcent, wiecie elementy logopedii i fonetyki. To by mi się baardzo przydało.

marvellous > 26-03-2012, 23:03

[quote name="Benna"]Właśnie wpadłam na pomysł, że może by poszukać kursu nie stricte językowego, ale takich warsztatów ćwiczących akcent, wiecie elementy logopedii i fonetyki. To by mi się baardzo przydało.[/quote]

smietny pomysl z tym faktcyznie!

ja myslalam o czyms gramatrycznym co przypadloby sie do jakiegos certyfikatu moze FCE, CAE czy TOELF
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna