-
-
Re: Mam matching ;D
dominikan@ > 15-05-2009, 22:49
Anka co ty możesz wiedzieć o przebieraniu rodzin. Sama pewnie zdecydowałas się na pierwszą lepszą rodzinę a teraz jeździsz po innych. Ciekawi mnie ile ty niby miałas tych ofertZenuła tyle ci powiem. W Pl dzieliłaś łazienkę z całą rodziną a nagle w USA nie możesz dzielic z dziećmI!! a samochodu to pewnie wogóle nie miałaś a w USA to wielka mi Pani dupe tylko samochodem wozi. Rozwalają mnie takie laski panoszace się za granica. -
agulka > 15-05-2009, 23:09
bez komentarza :roll:
Wracajac do tematu - Marlena, jak ida poszukiwania rodzinki ? Sa jakies nowe oferty ? -
marlenao > 16-05-2009, 3:26
Agulka, dostałam ofertę z CC rodzinka mieszkająca w [juz nie pamietam] , mają 2 dzieci. Nie dostalam od nich maila ani nic..
O...wlasnie sprawdzilam, juz chyba ze mnie zrezygnowali bo nie mam ich na stronie.
Ciesze sie ze juz mialam 2 oferty, to znaczy ze sie cos ruszyło. Mam ndzieje ze wkoncu znajde ta wymarzona rodzinkeDobrze ze wyjazd mam na sierpien, mam jeszcze dosyc duzo czasu -
89dzoana89 > 16-05-2009, 8:01
Znajdziesz marlenao znajdziesz
Wszystkie znajdziemy :mrgreen:
Super ze u Ciebie zaczelo sie juz cos dziac
Ja wciaz czeeeekam :wink: -
annka1000 > 16-05-2009, 8:27
pragne was poinformowac ze mialam 23 rodziny z czego wybralam dla siebie najlepsza... tak wybrzydzalam jak moglam bo chcialam miec to co moglam miec... wiec w czym sa gorsze dziewczyny ktore maja auta, telefon, net i inne pierdoly ? to wy, naskakujecie na laski ktore wiedza czego chca i nie daja sie wykorzystywac... przyklad ja i MONIKA ...
dominika@ jesli rzeczywiscie masz takie podejscie do tematu to takie laksi jak ty powinny wybierac rodziny pierwsze lepsze... a potem rematchingi i narzekanie ... jesli juz cos piszesz to poprzyj to argumenatmi. owszem nie mialam auta w polsce, tytaj mam dla siebie... i co w zwiazku z tym ?? tak, dzielilam lazienke z cala swoja rodzine- tu nie... i co ?? czy to oznacza ze sie panosze bo mam auto i lazienke ?? pisalas ze nie mnie oceniac twoja sytuacje a sama to robisz?? zaprzeczasz sama sobie... bylas kiedy kolwiek w stanach ?? znasz tutejsze realia ?? NIE, a ja TAK
masz jakis argument ?? upsss pustooo nie odnioslas sie w zadnym stopniu do tego co napisalam, ale nei dziwie sie...
kamildzianka : "Rodzinki biora sobie operki wlasnie dlatego, ze nie beda wybrzydzac, biora to, co jest, bo nie znaja realiow. No i wiedza, ze operce duzo sie nie placi, a pracuje duzo" czyli twoja rodzina wziela cie tylko po to bo wie ze guzik ci da a ty i tak bedziesz szczesliwa bo przeciez jestes w usa.... podejscie swietne.... a wiesz co to jest deadline ?? chyba nie za bardzo...
" pomoz im w delikatny sposob " hmmm... zaczelam swoj post... "moim zdaniem ..."
a co wy zrobilyscie ?? " boze dziewczyno co ty wiesz..."wow hehe reprezentujecie same siebie...
co do sikania... wystarczy przejrzec posty...
no ale czego moglam sie spodziewac bo maturzystkach wyjezdzajacych w wielki swiat, jadacych byle gdzie byle tylko rpzed znajomymi moc powiedziec... bylam w Ameryce
jakies argumenty?? pewnie nie
nie przedstawilam sie i weszlam bez pukania... oj, niegrzeczna ja, niegrzeczna... -
jadlasiebie > 16-05-2009, 9:20
anka1000- z całym szacunkiem do ciebie, ale nie generealizuj proszę. sama nie chcesz byc oceniana przez nikogo, więc nie oceniach innych uzytkownikow forum - masz wymianę zdań z jedną osobą, a niestety Twój ostatni post dotyczył większośc z nas tutaj. albo to zmień, albo nie dziw się, że inni będą na Ciebie naskakiwać. Do wszystkich- czy my, jako ludzie rozumni, mający pewne już doświadczenie zyciowe, nie potrafimy zamiast wyskakiwac z bądź, co bądź obrażającymi formami, zamienić to na zdania bez jakiejkolwiek formy agresji?? przeciez każdy może mieć swoje zdanie. I piszę "my" bo w tej chwili własnie poddałam się tej dziwnej dyskusji, cóż.
i pamiętajmy- oceniając kogoś, sami poddajemy się ocenie .
miłego dnia WSZYSTKIM zyczę -
dominikan@ > 16-05-2009, 10:07
Kurde to strasznie mało przebierałaś wiesz. Zdecydowałaś się na pierwszą 30!!! Ja miałam 20 ofert z agencji + kolejne 20 z great au pair i jeszcze niestety nie znalazłam tego czego szukam.
Ps. I niby z jakiej agencji jechałaś? Bo w życiu ci nie uwierzę że podziękowałaś tylu rodzinom bo nie odpowiadało ci to co mieli do zaoferowania. Wiesz czemu ? Bo ja odrzuciłam tyle rodzin ale miałam ku temu powód o czym agencja doskonale wie! A ty niby czemu? -
agulka > 16-05-2009, 15:57
annka znasz Monike?
swoja droga, kiedys byla juz wielka klotnia na forum i nikomu nie wyszlo to na dobre. uwazam, ze skoro jestesmy dorosli, nie wypada sie zachowywac jak przedszkolaki...
kazdy ma prawo do swojego zdania i moze je smialo wyrazic. trzeba pamietac jednak o szacunku dla drugiej osoby, po co wzajemne obrazanie sie?
wiele razy zdarzylo mi sie nie zgodzic z kims z forum, ale nie oznacza to, ze bedziemy sie wzajemnie przezywac...dziewczyny, jesli macie ochote na taka wymiane zdan - uzyjcie PW, bo forum nie jest od tego, zeby sie przekrzykiwac jedna po drugiej i udowodnic , kto ma racje. osobiscie uwazam, ze kazdy ma po troche racji i tyle.
kazdy wyraza opinie oparta o wlasne dowswiadczenie, wiec wiadomo, ze historie sa rozne.
decyzja o wyborze rodziny nalezy do kazdego z osobna. jednym odp takie warunki, drugim inne... normalne.
ps. Kamila slusznie zauwazyla - annka - moglas sie przywitac -
annka1000 > 16-05-2009, 16:48
nie, nie znam Moniki.
dominikan@ mialas tyle rodzin i zadnej nie wybralas ?? czyli po raz kolejny sobie zaprzeczasz, bo przeciez twierdzisz ze au pair nie moga wybrzydzac !! hehe no i tak, oczywiscie ty wiesz z jakich to ja powodow odrzucalam rodzinki ... magia... ale wiem, wiem... to bardzo duzo rodzin...moze dlatego ze mam licencjat z pedagogiki, mnostwo kursow zwiazanych z dziecmi, obozy, praktyki w domach dzieckach i zagraniczne referencje ? ha ! a no i pewnie dlatego ze ja do programu zglosilam sie na 7 miesiecy przed wyjazdem ... no ale tak, ty wiesz lepiej czemu wybralam 23 rodzine. ciesze sie.
a to w co ty wierzysz to twoj biznes. Ja dzieki temu ze nie sluchalam takich bredni jakie opowiadasz ty, dzis mam takie zycie o jakim zawsze marzylam !
tyle w temacie bo argumentow jak zwykle brak od dominikan@
Dziewczyny, I wcale nie uogolniam, to ze nie wymianiam z nazwiska czy nikow osob nie oznacza ze pisze o wszytskich au pair. wyrazilam swoje zdanie wy naskoczylyscie, bo ... ktos mial odmienne zdanie od was !!!
aha no i tak legendarne great au pair ! tam to juz oferty z wyzszych polek !!! -
dominikan@ > 16-05-2009, 18:05
Ciekawe czemu nie napisałaś z jakiej agencji jechałaś?
Gdzie ja niby napisałam że au pair nie mogą wybrzydzac? Nie wkładaj w moje usta czegoś czego nie powiedziałam. Napisałam że dla mnie odrzucanie rodziny bo nie bedę miała łazienki, telefonu albo samochodu to lekka przesada!
A na great au pair często zdarzają się bardzo ciekawe oferty. Zresztą bardzo wiele rodzin tam zalogowanych współpracuje z agencjami (jak byś chciała wiedziec).
"dzis mam takie zycie o jakim zawsze marzylam" widzie właśnie a swoje życiowe porażki i frustracje wyładowujesz na forumtylko pozazdrościć!
Ps. Nie odpisuj szkoda fatygi. Wiesz napisałaś raptem kilka postów a już zraziłaś do siebie i obraziłaś połowe osób na tym forum. Gratulacje.