• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

czy host rodzice pomagają wam poznać kulturę kraju?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• czy host rodzice pomagają wam poznać kulturę kraju?

• czy host rodzice pomagają wam poznać kulturę kraju?
  • Re: czy host rodzice pomagają wam poznać kulturę kraju?

kamildzianka > 30-04-2009, 16:34

Ale wiecie, ze to nie jest duze miasto!

Ja nie chce, zeby potem bylo, ze tak zachwalalam, a tam wiezowcow nie ma!

Spokojne miasto, ludzie sa tacy mili i pomocni, jest bezpiecznie. Wiecie, nie wiadomo jeszcze, co chcecie robic w czasie wolnym. Mnie sklepy, kino, park, jezioro, kajaki odpowiadaly, bo ja nie potrzebuje jakichs superatrakcji.

agulka > 30-04-2009, 16:37

DC tez nie ma wysokich budynkow i za to je kocham. jest bardzo europejskie i to princeton tez wydaje sie byc takie normalne..

mowia, ze jak ktos lubi NYC to nigdy nie polubi DC i na odwrot.. u mnie tak jest. do NYC to ja jezdzilam na pare dni i mi wystarczalo, wracalm szczesliwa, ze mam to swoje czyste i spokojne DC

dominikan@ > 30-04-2009, 16:40

Narazie tylko dodali mnie do ulubionych i wysłali krótkiego maila wiec to nic pewnego. Nawet nie wiem czy chcieli by to ząłatwić przez agencję. Odpisze na maila i zobaczymy. Dużo rzeczy podoba mi się w tej rodzinie:

- ilosć i wiek dzieci

- w końcu dziewczynki!!! - tak bardzo chciała bym się opiekowac dziewczynkami a zawsze trafiam na chłopców

- w sumie miejsce zamieszkania nie jest takie złe

- samochód do dyzpozycji

- to iz tyle o sobie pisza ma dla mnie duże znaczenie

- to że wyglądają na taką w sumie tradycyjną rodzinę

- to że mają rodzinę na Folrydzię itp

kamildzianka > 30-04-2009, 16:49

Mysle, ze fakt, ze babka pracuje na uniwersytecie, czyni ja bardziej ludzka i bedzie dla ciebie bardziej dostepna. Skoro przebywa duzo w srodowisku studenckim, zna potrzeby mlodziezy, to bedzie chyba dobra i dla ciebie.

No i na Floryda, to inne miasta - duzo podrozuja. Biedni nie sa.

Moja kolezanka stamtad trafila na taka rodzinke z taka chalupa... Nie chce was zachecac, bo to sie trafia jednej na milion. Facet robil interesy na gieldzie w NYC. Dom - marzenie celebrities.

Marmurowe schody i porecze, fortepian, zyrandole, operka miala wlasny apartament, bo pokojem tego nazwac nie mozna: lozko na podwyzszeniu, fotele, telewizor, toaletka i buduar, szafka z ksiazkami - normalnie pokoj hotelowy.

Mieli basen, fantastycznie wielka kuchnie, 5 samochodow, z czego ona dostala Jeepa ze skorzanym obiciem, stereo, itd... Dom chyba 4 pietrowy, ich dzieci mialy OSOBNE jazienki z kabinami, wszystko w szkle i kamieniu.

Masakra!

Ja ogladalam dom z otwarta geba, tak mnie olsniewalo wszystko.

W Princeton biedacy nie mieszkaja...

dominikan@ > 30-04-2009, 18:45

W sumie oni na jakiś tam bogaczy mi nie wyglądają ale za to wyglądają mi na taką "normalną rodzinę" a tego własnie szukam. Chociaz wiem że czasem się można zdziwić. No własnie to ze pracują oboje na Uniwerku też mi się podoba.

Ps. Być może pozory mylą z tym że wyglądają tak skromnie bo w sumie mało kto ma 2 domy No i troche mnie przeraza ten dom na wodzie!!

agulka > 30-04-2009, 20:07

2 domy w usa to normalka, jesli ich stac.

moja kolezanka pracowala dla przyjaciolki hedi klum - bardzo sobie chwalila.

z kolei jedna trafila do takich mega wielkich bogaczy, strasznie sie tym chwalila... a okazalo, sie ze mieszkala ze sluzba w piwnicy...ok, piwnica byla zaaranzowana na pokoj, lazienke itd, ale u gory bylo 7 wolnych pokoi dla gosci, ktorych rodzina nigdy nie miala..a niania i sprzataczka spaly na dole, mialy male pokoje, w ktorych okna byly tak male, ze szkoda gadac...

nie zawsze bogata rodzina to plus...

kamildzianka > 30-04-2009, 20:09

Moze ten dom na Florydzie to taki domek plazowy? Moi hosci tez cos takiego mieli, ze wynajmowali ten domek tuz przy plazy na tydzien, caly umeblowany, itd.

A poznala Heidi Klum osobiscie? 8O

agulka > 30-04-2009, 20:17

oczywiscie, pokazywala mi zdjecia, milion ich miala. dzieci jej hostki i dzieci heidi czesto sie razem bawily. widywali sie na kolacje, heidi zapraszala wszystkich- ja takze. mowila, ze seal jest bardzo sympatyczny.

bogaci ludzie, ale normalni - to samo rodzina, u ktorej pracowala moja kolezanka. mozna trafic....mozna

kamildzianka > 30-04-2009, 20:19

O rany, ale jaja!

Powaznie?!

8O

agulka > 30-04-2009, 20:28

tak.

duzo osob ode mnie ze szkolenia jechalo do ludzi znanych w okolicy, niekoniecznie aktorow, modelek itd, ale ludzi biznesu itd.

to sa tez ludzie, ktorzy maja dzieci i szukaja nian
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia