-
-
Re: Czy jedzie ktoś do USA bez prawka??
Johnson > 19-04-2009, 19:42
Nie jest to bezsensowne gdyz sie ucze jezdzac
a egzamin mam za aaa nie wazne
ale nie okreslilbym tego "niebawem" -
agulka > 19-04-2009, 21:55
pamietaj, ze jesli bedziesz karany - to nie wpuszcza Cie na teren USA... a przed wyjazdem musisz poswiadczyc zaswiadczeniem o niekaralnosci. nie warto ryzykowac ;/ -
radzio > 20-04-2009, 0:12
dominikan@ ma rację... Znam ten temat bo kolega też tak kombinował i jeździł bez prawka a jednocześnie robił kurs. Drogówka Go złapała mandacik 500 zł i sprawa do sądu i na 2 lata może zapomnieć o prawku. Nie było żadnego tłumaczenia. Może jak by trafił na innych policjantów to by się skończyło tylko na mandacie. Ale za głupotę zapłacił. -
agulka > 20-04-2009, 0:17
sprawa do sadu = karalny = brak wizy = polska a nie usa... -
radzio > 20-04-2009, 0:20
dokładnie... jeśli komuś bardzo zależy na czymś to nie warto robić jakiś głupot przez które wszystko może być przekreślone... -
kamysia > 20-04-2009, 10:59
./ -
cailet > 20-04-2009, 11:54
Ja niestety raz wsiadłam do auta z kimś, o kim wiedziałam że pił. Nie dużo, ale pił. I najprawdopodobniej nie popełnię już więcej tego błędu.
A bez dokumentów... Nie wiem, czy warto mówić coś takiego w ogóle, bo chyba wszyscy o tym wiedzą, ale Johnson, jak chcesz ryzykować własne życie, to twoja sprawa, ale na drogach są też inni ludzie i warto byłoby o tym pamiętać. Jak sam gdzieś zaznaczyłeś, uczysz się. Jak bardzo chcesz jeździć, wykup sobie więcej godzin. Jak masz instruktora obok siebie, to zawsze może nacisnąć hamulec.
Wiem dobrze, że jak dostajemy prawko, to większość z nas i tak nie umie jeździć, nie pewnie i dobrze. Ale mimo wszystko żeby zdać egzamin trzeba jakieś podstawy umieć. A po kursie... sama widzę, jak ja się czuję za kierownicą, jak jeżdżą inne elki.
Już nie mówiąc o ty, że z całym szacunkiem, ale twój instruktor to idiota.
A tak poza wszystkim, zdajesz sobie oczywiście sprawę z tego, że bez prawka nie masz ubezpieczenia? Jakie koszty będziesz ponosił, jak coś się stanie?
A co do Kodeksu drogowego:
http://isip.sejm.gov.pl/prawo/index.html
... i od razu kodeks wykroczeń:
http://isip.sejm.gov.pl/prawo/index.html
... nawet nie trzeba iść do księgarni -
dominikan@ > 20-04-2009, 12:14
Postanowiłam więcej już nie pisać nic w tym wątku ale nie mogę odpuścić
Gdyby to było tylko 500 zł to wszyscy Ci którzy mają problem w zdaniu egzaminu lub którym zabrano prawko jeżdzili by bez . Przecież to tylko 500 zł!!!!
Ps. Johnson chyba miałeś na myśli ksiegarnie a nie komisariat bo na komisariacie chyba kodeksów nie sprzedają -
Johnson > 20-04-2009, 12:27
wrrr
lapiesz za slowka
chodzilo mi o to ,ze sie przejde tam i poczytam
nie kupuje takich zbednych rzeczy jak kodeks drogowy
nie wazne
koniec tematu -
kamysia > 20-04-2009, 12:43
.