• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?

• Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?
  • Re: Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?

kamysia > 01-06-2009, 12:00

.

agulka > 01-06-2009, 12:32

a mnie znowu czeka mega wielkie pakowanie :/

20 sierpnia wyjezdzam z genewy, mieszkalam tutaj 2 lata, nagromadzilam mnostwo rzeczy, ubran, dupereli , ze juz nie wspomne o wyposazeniu mieszkania.

nie ma opcji, zebym sie spakowala jak normalny czlowiek..chyba sobie wynajme jakas ciezarowke do Pl

a co najgorsze, jak juz sie spakuje, wroce do Pl. to po miesiacy znowu bede musiala sie pakowac :/

kamysia > 17-06-2009, 12:10

.

89dzoana89 > 17-06-2009, 12:17

# Przygotuj karteczki z imieniem i nazwiskiem, które potem przymocujesz do swojego bagażu.

# Możesz zabrać ze sobą 2 sztuki bagażu. Waga jednej sztuki nie może przekraczać 23 kg oraz wymiarów: wysokość + szerokość + długość = 158 cm! Bagaż podręczny, który możesz zabrać ze sobą do samolotu może ważyć 6kg a jego wymiary to 115 cm (55x40x20).

# Opłata za nadbagaż wynosi 55$ dlatego lepiej spakuj się w dwie mniejsze walizki niż jedną dużą. Jest mniejsze prawdopodobieństwo, że przekroczysz dopuszczalną wagę i będzie Ci łatwiej go przenosić.

Prosze bardzo

kamysia > 17-06-2009, 15:46

.

89dzoana89 > 17-06-2009, 15:55

Hehe a to trudne zadanie co??

POwiem ci ze ja mam walizke ktorej laczne wymiary wynosza okolo 150cm i nie mialabym problemu zeby sie w nia spakowac

Takze tylko pozazdroscic ilosci ciuchow i innych rzeczy :mrgreen:

kamysia > 17-06-2009, 20:35

.

dominikan@ > 17-06-2009, 20:44

Ja od począku planowałam jechać z 1 dobrze wypchaną walizką która przezemnie spakowana zwykle wazy ok 26 kg. Ale po tym jak zobaczyłam że jedna walizka ma miec max 23 kg to chyba wezmę jeszcze taką małą torbę do tego dorzuce Nie mam zamiaru brac dużo rzeczy w Kaliforni jest ciepło więc w sumie dużo letnich ciuchow wezmę a poza tym już nie moge się doczekać zakupów w Victoria Secret. Oni mają takie czadowe ciuchy!!

89dzoana89 > 17-06-2009, 20:44

Tez tak kiedys mialam

A teraz weekendowe wyjazdy z mala torba podreczna

Chyba wyroslam z tego juz

agulka > 17-06-2009, 20:57

ja jestem stara i nadal nie wyroslam. na weekend w gory pojechalam z najwieksza mozliwa walizke, mega plecakiem..a spalam tam tylko 2 noce

na powrot do polski nie wiem jak sie spakuje... ja w ogole nie nawidze sie pakowac, bo wtedy widze ile kupilam glupot,ubran , ktorych w ogole nie nosze... albo mam dylemat, co zabrac czego nie..i nagle wychodzi , ze wszystko musze zabrac

dobrze, ze teraz nim wylece do pl, to oddam czesc rzeczy christine - oni wysylaja caly dobytek z 8 lat w europie, wiec na moje 2 walizki tez znalezli miejsce

ja oprocz tego mam jeszcze 2 walizki plus 3 podreczna...i reszte rzeczy planuje wyslac autokarem do pl. tragedia z tym pakowaniem :/
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia