• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

This is what dreams are made of :) - my story...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• This is what dreams are made of :) - my story...

• This is what dreams are made of :) - my story...
  • Re: This is what dreams are made of :) - my story...

89dzoana89 > 08-04-2009, 23:06

Ja tam do dentysty 21 i 23 smigam

Jakos nigdy na bol nie narzekalam ale teraz i tak kaze aplikowac sobie znieczulenie hehe

Mam nadzieje ze do wyjazdu uda mi sie zrobic z nimi porzadek :wink:

Kamysia a ile placisz za czyszczenie i fluoryzacje?

kamysia > 09-04-2009, 10:16

.

cailet > 09-04-2009, 18:11

A ja dziś przeprowadziłam poważną rozmowę z moją mamą. Tzn. uświadomiłam jej, że mam plan wyjazdu do USA i ten plan już jest praktycznie zrealizowany. Mówiłam jej to już pół roku temu, ale najwyraźniej nie dotarło. Zdziwiła się, to prawda, ale myślałam, że gorzej to przyjmie.

kamysia > 09-04-2009, 19:12

,

cailet > 09-04-2009, 19:19

Nie, no, ja już mojej mamie powiedziałam jak zaczęłam składać papiery, w grudniu. Wtedy mi powiedziała, że i tak zrobię, co będę chciała. Potem jak były mi potrzebne jakieś dokumenty to też jej mówiłam, że sobie wszystko organizuję. Ale chyba myślała, że zrezygnowałam, czy coś, nie wiem. W każdym teraz już wie, że tylko na rodzinkę czekam i wybywam . Nic nie powiedziała. Przyjęła do wiadomości, stwierdziła, że dobrze i tyle.

Ale moi rodzice nigdy mi nie mówili, co mam robić, kiedy i jak. Zawsze twierdzili, że moje życie i moje decyzje. Ja będę ponosiła konsekwencje, więc co oni się będą wtrącać.

A tak w ogóle, to plan był taki, że nie powiem nikomu dopóki nie będę miała biletu i wizy w ręce :twisted:

A jak moim przyjaciółkom powiedziałam (jakiś miesiąc temu), to stwierdziły, że mam załatwić taką rodzinkę, żeby mogły do mnie przyjechać Więc one już się do wizyty u mnie też przygotowują

kamysia > 09-04-2009, 19:24

.

cailet > 09-04-2009, 19:29

No, to też niezła jesteś

Ja tam nic nie muszę takiego załatwiać. Ale generalnie chodziło o to, że dla mnie ten wyjazd jest bardzo ważny, długo na niego czekałam i nie chciałam, żeby ktoś miał szansę mnie od niego odwieźć. Bo dla większości osób to jest jak cofnięcie się w rozwoju, a dla mnie wręcz przeciwnie

No ale powiedziałam i nie postawiłam nikogo przed faktem dokonanym, więc jest dobrze

kamysia > 09-04-2009, 19:32

.

cailet > 09-04-2009, 19:57

No i dobrze, nie daj się ! 8)

kamysia > 09-04-2009, 20:39

.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia