-
-
Re: Kachaaa wyrusza na podbój Londynu;)
Kachaaa > 28-04-2009, 16:18
aha no to fajnie Shante:] -
shante > 28-04-2009, 16:23
[quote name="agulka"]ja mam nadal w planach Australie - Sydney i Perth. pozniej chce Tokyo zobaczyc...i cala reszte swiata jak znajde czas[/quote]
Dołączam do tej całej reszty świata
[quote name="Kachaaa"]aha no to fajnie Shante:][/quote]
Fajnie będzie wiesz kiedy. Teraz nie mogę zapeszyć -
Kachaaa > 28-04-2009, 16:34
fajnie bedzie od 1 sierpnia -
Kachaaa > 02-05-2009, 9:50
hehe
mi hostka napisala maila
wyslala fotki z planu filmoego i nowe fotkaski malutkiej Willow
sliczna jest :lol: -
Kierlajn > 08-05-2009, 20:10
oł, szkoda, że dopiero za dwa miesiące, gdyż ja się wybieram za tydzien do miasteczka godzine od Londynu i tak już poszukuję kogoś, kto tam gdzies jest -
Kachaaa > 17-05-2009, 0:37
dzwonila dzis Hostka
tyak z zaskoczenia:]
dobrze bo nie mam czasu sie denerwowac :lol: Ryanairem lece o 16.55 z poznania do London Stansted
kupila mi Hostka bilet
a do domu lece 26 wrzesnia o 12.30
ona wybulila 700zl na moj bilet 8O
nie mialabym tyle nawet :roll: :o
wydrukowalam o dwa razy wiec musze doczytac jeszcze dokladnie co tam pisze
napisala mi w smsiaku ze:
"You will need a copy of it for the flight check-in, and photo I.d. i reserved 2 bags for you to be able to check in, maximum 15kg each which they are very strict about. You have 1 caryy-on bag too."
czyli dowod to to photo i.d tak?i moge miec po 15 kg 2 torby i podreczny czy jak?
bo jestem a ciemna nigdy nie latalam, pomozci ciemnej dziewczynie :?
__________________ -
shante > 17-05-2009, 0:41
Tak, możesz mieć dwa bagaże rejestrowane i każdy po 15kg, czyli max 30kg w sumie. Do tego możesz mieć bagaż podręcznyZdjęcie ID to najprawdopodobniej dowód. Albo paszport. Chyba wszystko jedno :wink:
Cieszę się, że już masz wszystko załatwione
Ach, już nie mogę się doczekać, kiedy ja zamówię lot i będę znała dokładną datę... -
Kachaaa > 17-05-2009, 0:46
a kiedy bedziesz wiedziec?
ja w sumie nie ciesze sie... mam sytuacje ciezka w domu
moj dziadzia mial dzis druga operacje i sie z niej nie wybudzil
to chyba koniec -
shante > 17-05-2009, 10:21
ojj współczuję strasznie. mi się dziś śniło, że mój wujek kochany zmarł i strasznie nie mogłam się po tym śnie pozbierać. ech, do teraz zbiera mi się na płacz. mam nadzieję, że jednak się uda coś zrobić... a jak nie to przynajmniej nic już nie będzie go boleć i będzie spokojny... <przytul>
dokładną datę poznam pod koniec maja, mam nadzieję, że uda się 21 sierpnia, ale się jeszcze okaże -
Kachaaa > 17-05-2009, 12:32
w rezerwacji jest cos takiego
Cytat:2 x (Pax carrying 2 Checked in Bag) 240.00 PLN
Cytat:Checked Baggage
Each passenger is permitted to check in up to a maximum of 3 bags with a combined weight of 15kgs subject to the payment of the applicable checked baggage fees. No pooling or sharing of baggage allowances is permitted, even within a party travelling on the same reservation.
Excess Baggage
Any passenger exceeding their 15kg personal checked baggage allowance will be charged for the excess at the prevailing fee on the day of travel. The excess baggage fee is currently at the rate of £15/€15 per kilo (or local currency equivalent).
Cabin Baggage
Strictly one item of cabin baggage per passenger (excluding infants) weighing up to 10kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm is permitted. Handbag, briefcase, laptops, shop purchases, cameras etc. must be carried within your permitted 1 piece of cabin baggage.
wiec jakies wymiary ma miec specjalne.?
to znaczy ze dwie po 15kg mi zamowila tak?
heh ja nie wiem czy mam o tych wymiarach walizke ;/
a jak w jedna strone np wezme tylko 15kg, a w druga bym miala 2x po 15kg tak jak zamowione to moze byc?
nic jej nie mowilam a dobrze ze w sumie o tym pomyslala
duzo podrozuje to wie ze ciezko sie spakowac
dostalam wlasnie potwierdzenie sms lotu
dobrze ze mam motorole to zablokowalalm ta wiadomosc zeby sie nie wykasowala czasami bo tam nr lotu i cos tam jest 8)
wczoraj jak dzwonila to sie pytrala jak sie zapatruje na ten wyjazd i itd a ka mowie ze wszystkim mowie ze jade i nie moge sie juz doczekac, a ona ze tez i ze sie cieszy i mowi ze jak mam jakies pytania to smsa czy maila moge jej napisac o kazdej porze dnia i nocy :lol: