• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

PawelAuPair > 21-03-2009, 15:39

No ten ambasador to niezła alternatywa ale niestety nie miałem i nie mam czasu się za to zabrać. I tak się fartem udało bo kto złożył aplikację w marcu ma zniżkę 400 zł ale w tym wypadku wiadomo, że skorzystam z kuponu i nie będę płacić tej opłaty programowej.

Co do opinii - jak wszędzie zdania są podzielone.

A Ciebie Johnson jaki region w Stanach interesuje? Czy nie jest to dla Ciebie istotne?

Johnson > 21-03-2009, 16:58

Wiadomo ,że powiem CA,FL, NYC, ale w sumie zrezygnuje tylko z rejonów kompletnie wiejskich, chce być albo blisko gór, albo oceanu, albo jeziora

nic nie chce mówić, bo ja mam tak ,że mnie coś musi tak "wciągnąć"

tak samo wybieram zawsze wakacje, czytam sobie nazwy, oglądam zdj i dopiero potem wiem gdzie chce jechać

wszystko przeeed nami

a Ty gdzie chcesz lecieć ? Hehe mało nas tu męskich osobników

dominikan@ > 21-03-2009, 18:44

Dziewczyny (te które jadą z Gawo) czy aplikację do wypełnienia dostałyście przed wpłaceniem pierwszej raty?

Właśnie przeglądam sobie stronkę Gawo i Proworku i robię liste co mi się podoba i co nie w jednej i drugiej agencji. Zaczełam od Gawo i tak mi się nie podobają dotychczas następujące rzeczy:

1. To że napisane jest tam że ma się ubezpieczenie AVI ale nie jest nic napisane o tym że jest to ubezpieczenie rozszerzone i nie jest równiez napisane czy jest ono darmowe czy nie darmowe.

2. Nie podoba mi się że w kosztach jest napisane coś o ewentualnej dopłacie do biletu powrotnego za odcinek międzystanowy. Myślałam że agencja za to płaci.

3. Bardzo mi się nie podoba to "Upewnij się, że na przejazd z lotniska do hotelu wybierasz busa State Shuttle, a nie zwykłą taksówkę. Na wszelki wypadek zapytaj o koszt dojazdu do hotelu - powinien wynieść 22-30 USD. Zwykła taksówka zażąda od Ciebie większej kwoty - nawet 100 USD. Szczegółowe instrukcje dotyczące przejazdu znajdziesz wśród informacji dołączonych do Twojego biletu - koniecznie się z nimi zapoznaj!" - Dziewczyny wiedziałyście o tym że z lotniska do NJ musicie się dostać same? Czy ja coś źle zrozumiałam???

89dzoana89 > 22-03-2009, 2:17

Dominika wiec tak:

1. co do ubezpieczenia to oni nie maja podstawowego czy roszerzonego tylko jedno do wyboru i ono jest w cenie oplaty programowej przynajmniej ja trafilam ze oplata z ubezpieczeniem i depozytem mnie 600zl kosztowala taka promocja

2. No z tego co mi wiadomo to bilet powrotny jest oplacony z NY do Wawy...i musisz doplaciac jesli z innego stanu lecisz ale to pewnie tez od host rodzinki zalezy

3. Co do tej taksowki to nikt wczesniej nie uprzedzal ze ktos sie po ciebie zjawi na lotnisku, niczego podobnego na stronach innych agencji tez nie znalazlam od samego poczatku jestes w USA zdana na siebie i to mi sei bardzo podoba bo o to w tym wszystkim naprawde chodzi zeby sie spradzic, miec mozliwosc i mus poslugiwania sie angielskim i radzienia sobie w kazdej sytuacji

Dodam tylko ze mi podoba sie bardzo ze napisali o tych taxi, doradzili jak zrobic zeby nie wywalic niepotrzebnie 2 razy wiecej kasy na sam dojazd do hotelu

Pamietaj ze ten wyjazd polega na spradzeniu sie bo tak naprawde nie iwesz co czeka cie za oceanem Jaka naprade bedzie rodzinka itp

Dlatego juz od pierwszych chwil ja chce czuc ze musze sobie poradzic, jakos dac rade

A ze polak potrafi wszystko to wiem ze jakos to bedzie w koncu po to jade

Poradzimy sobie

A co na stronce Proworka ci sie nie podobalo?? bo jakos o tym nic nie wspomnialas...

Pozdroooo :wink: :wink: :wink: :wink:

89dzoana89 > 22-03-2009, 2:19

Aaaa i co do aplikacji to mi ja przyslali poczta i dopiero po wypelnieniu musialam razem z dokumentami wyslac potwierdzenie wplacenia 1 raty w moim przypadku to bylo 350zl

dominikan@ > 22-03-2009, 12:31

Dzięki Dzoana. W CC jest tak że ktos przyjeżdża po au pairki busem na lotnisko. I wtedy wszyscy jadą do tej szkoły. W sumie to nie jest jakiś tam wielki problem bo wielkie mi halo wsiąść w taxi i podjechać do hotelu. Chodzi tylko o to że po tylu godzinach lotu, wcześniejszego stresu ( bo jak by nie było zawsze są nerwy czy wszystko pojdzie ok) mam się jeszcze uganiać za taxi. Pamiętam jak jechałam do UK jako au pair wtedy mój angielski był bardzo podstawowy i gdybym wówczas miała sama sobie zapewnić transport tam do jakiejś szkoły to pewnie nie dała bym rady.

A co do tej dopłaty międzystanowiej to juz wiem o co chodzi. I jest to chyba raczej we wszytskich agencjach. Chodzi o to że jeśli np: zostajesz na 13miesią i zwiedzasz stany i np wylądujesz wówczas np w Vegas a dp PL będziesz leciała z NY to musisz sama sobie zapłacić za bilet z Vegas do NY. Jesli lecisz teraz do rodziny która mieszka np na Florydzie a lecisz najpierw do szkoły to rodzina ci wówczas zapewnia albo transport albo płaci za transport z NY na Florydę.

Co do Proworku to chyba jednak bardziej mi się podoba od Gawo. Nie wiem czemu. Napiszę może co bardziej mi się podoba niż w Gawo. Bo nie znalazłam nic dotychczas co by mi się nie podobało. Jeśli ktoś by cos znalazł to dajcie znać być może coś przeoczyłam. No więc w Proworku podoba mi się tak:

1. Ma lepszy elektroniczy sposób dobierania rodziny niż Gawo bo tu ja sama sobie moge wyszukiwac rodziny.

2. Nie trzeba robić Orientation Project

3. Jest tam wyraźnie napisane że oferują pełne ubezpieczenie bez dopłat

4. "Oferujemy rodziny z dużych miast na terenie całych Stanów Zjednoczonych, min. Waszyngton, Nowy Jork, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Boston, Chicago."

5. Szkolenie jest w NY a nie w NJ co ma dla mnie pewnie znaczenie.

6. W chwili obecnej w Gawo wpaca się depozyt a w Proworku nie

Johnson > 22-03-2009, 13:02

No tak

w sumie w drugą stronę też powinni Ci fundnąć bilet z Florydy do NY

wiecie co....

chyba lece

PawelAuPair > 22-03-2009, 15:15

Leć leć Koniecznie ;p A kiedy planujesz?

W CC rodzina płaci za bilet za wszystkie odcinki w obie strony.

No i kolejny plus dla CC - odbiór z lotniska i transport do szkoły.

A dowiedziałem się, że to spotkanie z "gościem z USA" to będzie spotkanie z szefową Cultural Care z Bostonu... może być ciekawie.

bunia_90210 > 22-03-2009, 17:15

Zależy kto co lubi.Poczytaj na forum-jest wiele napisane na temat miejsc- i wybierz coś co najbardziej Cię ineteresuje

Johnson > 22-03-2009, 18:31

Ja wiem gdzie chce lecieć

pisałem o tym

a kiedy

hmm przełom lipca i sierpnia
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia