• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Pomocy!!! co zrobić?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Pomocy!!! co zrobić?

• Pomocy!!! co zrobić?
  • Re: Pomocy!!! co zrobić?

Summertime > 11-03-2009, 1:14

Ta rodzinka od której dostałaś tą dziwną wiadomość jest coś podejrzana. Po co ryzykowac, skoro są inne oferty? A co do tej drugiej, jakbyście się zdecydowali, o może zaproponuj, że w ramach tego, że siebie zaakceptowaliście poprostu nawzajem zawiesicie profile?

justineee > 11-03-2009, 2:09

Faktycznie ta wiadomosc jest dziwna i ja tez bym zrezygnowala z tej rodziny, Summertime ma racje, po co ryzykowac? Tym bardziej, ze ta rodzina " polska" Ci odpowiada. Ja mimo odpowiadajacej mi ofery zdalam sie na intuicje... niektore rodziny nie wzbudzaly we mnie zaufania, natomiast ta wydaje mi sie w porzadku. Chyba tak samo jest w Twoim przypadku Niestety zawsze jest ryzyko, ale bedzie dobrze :lol:

Summertime > 11-03-2009, 2:20

Dokładnie, po coś intuicja jest nam potrzebna co do mojej rodzinki czuję, że wszystko będzie ok, średnio wysyłamy sobie 3 maile dziennie, kobietka wydaje się być naprawde fajna, a to czy wyjedziesz dwa tygodnie wcześniej czy później nie ma w tym momencie znaczenia, jeśli masz tam źle trafić, tak mi sie bynajmniej wydaje

Iren > 11-03-2009, 11:43

ja już z tej dziwnej rodzinki całkowicie zrezygnowałam po tej wiadomości

teraz tylko myślę czy lecieć do tej pierwszej bo pisze im maile ale oni nic nie odpisują napisze im dzisiaj smsa bo moja rodzina chce znać dokładny adres wiec jak odpiszą cokolwiek to będę myśleć nad biletem ale oni już wydają mi się ok, napisze do nich czy możemy wspólnie zawiesić konto żeby czuć się pewnym. A nie wydaje wam się to dziwne że nie gadaliśmy nigdy przez skypa, przez telefon, napisali że powiedzą tej Polce żeby do mnie dzwoniła żeby się lepiej dogadywać. Ale chyba nie podawali by się za kogoś bo oni są dość znani w swoim regionie bo wczoraj wpisałam ich nazwisko i sam numer telefonu to w Googlach były ich zdjęcia i ośrodek

Iren > 11-03-2009, 15:43

myślę jeszcze nad ta rodzinka z agencji na pewno jest pewna

Czy rodzinki z agencji nie rozmyślają się?

Klarasek > 14-03-2009, 10:14

Do mnie np napisała p. Elizabeth Bradley. Powiedziała, że ma dwoje dzieci w wieku 4 i 6 lat. Znalazła mnie ponoć na jeden ze stronek, ale wiadomość to już z facebooka wysłała...Pokazała mi zdjęcia dzieci i moje wprawne aupairskie oko mówi mi, że dzieci mają jakieś 8 i 11 lat...Nabrałam podejrzeń i wpisałam jej imię nazwisko oraz adres (tak, adres też podała!) w google. A tu niespodzianka! W 2008 roku w kwietniu ukazał się na jakiejś stronce dokładnie taki sam, no jak babcię kocham, identyczny mail tyle że napisany przez niejaką Debohre Cole...Ale dzieci nadal mają tyle samo lat...

Także sprawdzać trzeba. hmm a może zagospodaruję niszę na naszym rynku i założę agencję sprawdzającą host rodzinki...?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia