-
-
Re: Emi, skandynawska syrenka ;)
(-:MARZENA:-) > 18-12-2005, 0:27
Tez sobie postawilam za cel ze wroce, ehh tylko ze teraz sie to coraz bardziej komplikuje a chcialabym ich odwiedzic najpozniej w lecie, tylko ze taki wypad do Irlandii to slono kosztuje :? no ale coz cos wymysle -
Gość > 18-12-2005, 9:55
No to lece. Samolot za 2 godziny, za 10min opuszczam chate...
Koniec mojego pierwszego operskiego przystanku
Jeszcze nie wyjechalam a juz tesknie
Spedzilam tu mniej lub bardziej udane 11 miesiecy i 2 tygodnie - a minelo jak 1 dzien
Nastepnego posta bede pisac juz z Polski. -
Gość > 18-12-2005, 10:51
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA 'NOWEJ DRODZE ZYCIA '
GOOD LUCK -
Gość > 19-12-2005, 0:41
No to wiec... Jestem w "domu", spotkalam Marte na lotnisku, pomachalysmy sobie przez szybke, na roamingu poszlo mi (przez jej telefon) 60 zl :lol:
Lot byl raczej nudnawy, w szoku bylam, ze tyle Polakow w Kopenhadze na lotnisku dzisiaj - z Turku sama lecialam. Nawet jakis Finow zawialo w nasze polskie strony 8)
W sumie to nie wiem co pisac, spac mi sie nie chce (chociaz na finska strefe czasowa to juz powinna byc 0.15), probuje sie odnalezc w domu u rodzicow. Pies mnie poznal - zadziwiajace, po roku nie widzenia mnie... :o
Za 2 tygodnie i 1 dzien ---> Szwecja
ok, zbieram sie do lozka, odezwe sie jutro
PS. cala droge myslalam, ze ja wcale nie chce jechac do Szwecji, ja chce byc w Finlandii... i troche mi sie nawet plakalo troszke...
oh well, life goes on... -
Gość > 19-12-2005, 21:10
Jak mi minal pierwszy dzien w ojczyznie?
Obudzilam sie o 7.30, wlaczylam pare kawalkow Kotiteollisuusa, Nightwish i Hanoi Rocks zeby sobie zrobic swoja mala Finlandie, kawusie zaparzylam (moj nowy nalog, jeszcze nie denerwujacy :lol: ). Pogadalam z siostra, pobawilam sie z psem, wlazlam na forumpotem ----> dentysta (okazalo sie ze tylko 1 zabek do zrobienia i to taki, ktory juz mieli w rejestrze rok temu zaznaczony, reszta extra )
od razu tez polecialam do babci i... zgadalam sie przez telefon z moja chrzestna, ze bedziemy razem wracac do mojej miesciny (bo jutro na Wroclaw z samego rana uderzam). Wiec moj pobyt w stolicy Dolnego Slaska przedluzy sie z 2 dni do 3, a ogolnie pobyt poza domem do 4 :lol:
8)
Wrocimy samochodem z Polkowic w piatek ranoNo... No i fajnie :wink: :twisted:
Wloski mi sie moje nowe podobaja, zakupilam tez nowych majteczek i staniczkowNo i euro zamienilam na zlotowki i... oddaje wlasnie ostatnia czesc mojego dlugu mojej mamie, jestem wolnym czlowiekiem od dzis
ale tatuazu nie zrobie bo przepilam w ostatnim tygodniu z Jussim
Jak szok po rocznym pobycie poza Polska? Dziwnie mi, ze rozumiem ludzi na ulicy. Dziwnie mi, ze w radiu po polsku mowia. Dziwnie mi, ze napisy na sklepach czy artykulach sa w jezyku, ktory sam sie rozumie w mojej glowie...
Ale nie czuje sie tu jak w domu. Wszystko niby znajome, ale jednak obce. I nagle... tesknie za jezykiem finskim dookola! Nigdy bym nie przypuszczala...
Pewnie nowy szok bedzie mnie czekal za 2tyg, kiedy to zawitam do Sztokholmu. Ok, ide sobie pograc na gitarze, ktorej w rekach nie mialam od 4.stycznia.
Odezwe sie z akademikow na wroclawskim Placu Grunwaldzkim pewnie jutro lub pojutrze -
agulka > 19-12-2005, 21:52
oj emi..jak ja Ci zazdroszcze..kocham wroclaw a polowice to rzut beretm od mojego glogowa...
buuuuuuuuuu
ciesze sie, ze u Ciebie wszystko ok i zycze powodzenia -
Sol > 19-12-2005, 22:28
No Emi a myslalam ze tylko ja jestem taka glupiatyralam jak wol zeby na tatuaz zarobic a jak juz kase mialam to rozwalilam na jakies glupoty :mad: teraz do Dani wzor biore takiego tatuaza jaki mi sie marzy-moze wkoncu sie tam dorobie :wink: -
Gość > 19-12-2005, 23:44
To sie nazywa MILOSC DO SKANDYNAWII -
martamaua > 20-12-2005, 13:57
No Emcia gratuluje!
Teraz poznasz smak operskiego zycia,zaczniesz kase wydawac
Iza Finlandia juz nie jest skandynawia jako tako.Tak mowia bynajmniej. -
Yoanna > 20-12-2005, 17:08
a u mnie mowia ze jest :lol: