-
-
Re: jak za granica wymawiaja wasze imiona???
ell > 24-06-2010, 15:25
świetny wątek, wiec go odświeżam :mrgreen: . Moje imię w wersji skróconej jest łatwe do wymówienia, ale zawsze je zapisują z podwójnym L, czyli Ella. Na szczęście nikt nie nazwał mnie jeszcze "ilej" od Ela haha -
Metallinka > 24-06-2010, 15:45
A ja mam o tyle dobrze, że Marlena jest chyba uniwersalne we wszystkich krajach -
dosiunia > 24-06-2010, 17:12
Ja jestem Dorolta przez £ jak £ódz, nie mam polskich znakow xd smiesznie czasami, bo jedna mala nie wymawia pierwszej literki xd -
mloda > 24-06-2010, 17:25
U mnie było Olllla z akcentem na O i tym długim lAle mój facet, normalnie mówi. Jak kogoś nie znałam to po prostu Alex bo nie chciało mi się tłumaczyć ze nie mam na imię cześć :lol:
Kiedyś byłam na rozmowie o prace i mowie, ze jestem Aleksandra, ale że mogą do mnie mówić Ola, na co tatuś mówi, ze to wlanie jak "Spanish hi"... a po chwili mi walnął, ze to brzmi podobnie do high i ma nadzieje, ze nie jestem, naćpana.... :evil: Od tamtego momentu tylko i wyłącznie najbliżsi mówili mi Ola.
Teraz tez nikogo nie uświadomiłam, ze jestem Ola. Przyzwyczaiłam sie juz do bycia Alex -
Kachaaa > 24-06-2010, 18:49
Hostka - Kasha jakos tak to brzmi
Mała - Kasssa:mrgreen: :mrgreen: -
Yoanna > 24-06-2010, 21:54
a moi wrecz idealnie wymawiaja asiaostatnio myslalam, ze padne. przyjechala do mnie kolezanka, polka, mloy otwiera drzwi. ona sie go pyta czy dzoana w domu? a on, kto taki? :lol: myslalam, ze padn ze smiechu ahhahaha zreszta on sam z siebie potem sie smial, ze tai niekumaty :lol: -
ell > 25-06-2010, 7:47
[quote name="Yoanna"]a moi wrecz idealnie wymawiaja asia[/quote]
ha, czyli jak chcą to potrafią! 8) Ale wiecie, w sumie to poznałam parę Azjatek i za nic nie byłam w stanie poprawnie wymówić ich imion na początku (ba! miałam problem żeby je rozróżnić - tak, wiem, wstyd :wink: ), więc jestem w stanie zrozumieć, że nasze imiona z ż, sz, ę, ą itp. też są trudne -
as88 > 25-06-2010, 10:37
Wymowienie mojego imienia, Joanna, przekracza mozliwosci mojej rodzinki(tylko hostka tak na mnie mowi). Ulatwilam wiec im i mowia na mnie po prostu Jeanne. -
Yoanna > 25-06-2010, 18:28
ell ja mialam o tyle dobrze, ze moja poprzedniczka to tez asia byla. temu wlasnie asia na mnie mowia, u poprzednich rodzin zawsze bylam dzoanaplus ich wszystkie byle operki to polki, asia, kasia, pewnie i inne jakies podobne imiona byly :lol: -
Estuś > 17-08-2010, 11:55
no to mam zle przeczucia co bedzie z moim imieniem....Estera ..o lol