• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Czy każda dziewczyna ma szansę na hostrodzinę?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Czy każda dziewczyna ma szansę na hostrodzinę?

• Czy każda dziewczyna ma szansę na hostrodzinę?
  • Re: Czy każda dziewczyna ma szansę na hostrodzinę?

Foxy Lady > 13-04-2013, 21:56

Obczaiłam ją ja fejsie, normalna babka I tym razem zgadza się miejsce zamieszkania, nawet ma zdjęcia ze swoimi dziećmi.

No dobra, a teraz mam małe pytanko... O co pytanie obecne au pairki? Chodzi mi o to, że jeśli rodzina proponuje wam kontakt z ich obecną au pair, to w ogóle korzystacie z tego? A jak tak, to jakie kwestie poruszacie (zakładając, że niemal wszystkie omówiliście już z rodziną)?

blanca > 14-04-2013, 11:11

Poruszam podobne kwestie co z rodzinką- pytam się o dzieci- czy się jej słuchają, czy ma z nimi jakieś problemy(jeśli tak to jakie), w co się lubią bawić, jak traktują ją hości, czy naprawdę opłacają np. kurs językowy, jak się u nich czuje, jak wygląda jej dzień i jakie ma obowiązki, ile ma wolnego czasu, jak wygląda okolice itp.

Warto skorzystać z rozmowy z operką, bo może powie coś, czego hości nie powiedzieli- chociaż jeśli operka chce się uwolnić od jakiejś rodzinki, to na pewno złego słowa o swoich hostach nie powie :p

Ronie > 14-04-2013, 14:24

[quote name="Arvis"]Ronie nie poddawaj się ! : D trzymam kciuki za Hiszpanię, moja koleżanka ostatnio założyła konto trzeciego dnia napisała do niej super rodzina z Alicante (wsch wybrzeże )

wysyłaj dalej i nie bądź za bardzo wybredna ;p[/quote] Dzięki za wsparcie. O wybredności nie ma mowy, bo po prostu nie ma w czym wybrzydzać. Od początku marca zgłosiła się JEDNA rodzina (z tym, że zero angielskiego, a mój hiszpański nie jest jeszcze komunikatywny) + dwie odpowiedziały pozytywnie, ale albo termin od kwietnia, albo co najmniej 6 miesięcy, co mnie wyklucza. Co jakiś czas staram dodawać się coś do profilu, dzisiaj zmieniłam wszystkie teksty, kilka zdjęć, staram się jak mogę.

Niby lepiej jest na GreatAuPair, bo tam dwie rodzinki odpowiedziały pozytywnie na moje dodanie do ulubionych (jedna nawet dwa razy...), ale i tak nie mogę do nich napisać... :/

Jak czytam Wasze wypowiedzi, to tak strasznie Wam zazdroszczę, stres stresem, ale fajnie byłoby w końcu porozmawiać z jakąś potencjalną host rodzinką. Nawet jeśli na tym się kończy, to zawsze macie poczucie, że jednak jest jakieś zainteresowanie.

evvve01 > 14-04-2013, 20:07

Ronie- jeśli ty zamierzasz wyjechać tylko na wakacje, to ja nie dziwię Ci się, że nie możesz znalezc rodziny... W sumie większość z tych, które szukała au-pair na wakacje, to już swoje znalezli... teraz przeważnie rodziny poszukują au-pair na co najmniej tak jak napisałaś 6 miesięcy :/..

Cassie > 14-04-2013, 21:39

Ronie - ja miałam to samo i udało mi się znaleźć świetną rodzinkę na facebooku ( w grupe Au pair in Spain ) .

Spróbuj też !

blanca > 15-04-2013, 14:13

[quote name="evvve01"]Ronie- jeśli ty zamierzasz wyjechać tylko na wakacje, to ja nie dziwię Ci się, że nie możesz znalezc rodziny... W sumie większość z tych, które szukała au-pair na wakacje, to już swoje znalezli... teraz przeważnie rodziny poszukują au-pair na co najmniej tak jak napisałaś 6 miesięcy :/..[/quote]

Na APW widziałam wczoraj kilkanaście ofert od rodzin, które szukają kogoś na miesiąc, dwa lub trzy. Najczęściej po hiszpańsku, ale po angielsku też były oferty-. Akurat w Hiszpanii ofert na wakacje chyba jeszcze nie brakuje, więc się nie poddawaj Ronie

Ronie > 15-04-2013, 19:05

Właśnie niekoniecznie jest tak, że już nie ma rodzin, które szukają kogoś na wakacje. Są i cały czas pojawiają się nowe. Tyle tylko, że są one tak oblegane, że nie ma szans na przebicie. Tym bardziej, że rośnie też konkurencja. Dlatego już dawno zrezygnowałam tylko z krajów anglojęzycznych, liczę jeszcze właśnie na Hiszpanię albo nawet Włochy, jeśli tylko ich język nie jest wymagany.

W moim przypadku FB odpada, bo nie posiadam. Choć już kolejny raz słyszę, że tam łatwiej znaleźć rodzinkę, więc niewykluczone, że założę tylko z tego powodu...

Cassie > 15-04-2013, 19:35

Spróbuj !

Ja na apw nie mogłam znaleźć nic , a na facebooku znalazłam świetną ( jak na razie ) rodzinkę w ciągu tygodnia

evvve01 > 15-04-2013, 20:24

Ha ha ! Nie ma jak to niedoświadczona au-pairka. Tak się podniecałam i wyszło jedno wielkie nić ... Wszystkie rodzinki z którymi pisałam urwały nagle kontakt -,-....

mam dość... już jestem załamana...

A czy mogłybyście mi powiedzieć w jaki sposób szuka się rodzinki na fb ?

Cassie > 15-04-2013, 21:49

evvve01 - a gdzie chcesz jechać ?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia