-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
Gość > 27-08-2005, 0:18
Ja tez nie widzialam i jakos sie nie zapowiada by sie to mialo zminic ,nie widzialam tez ani jednej czesci Matrixa i Gwiezdnych Wojen co moim hostom sie w glowie nie miesci :wink:
No to jeszcze ja sie przedstawie
Iza lat 20 ,poznanianka ,wiecznie na diecie ,obecnie jestem au pair w Californii ,dokladnie w San Ramon. Rodzinka nienajgorsza ,jedno ,najcudowniejsze w swiecie baby .Raczej spokojna ,nie lubie sie klocic, jak mi cos nie wychodzi to mowie CO MA BYC TO BEDZIE ,zazwyczaj pomaga
Kocham czytac (King i Grisham w szczegolnosci ,w przeszlosci Sapkowski ) ,internet ,plywanie , kocham sie smiac i budzic sie w dobrym nastroju ,kocham POLSKIE jedzenie i moje wspaniale miasto ,kocham moich przyjaciol za ktorymi okrutnie tesknie ,kocham mojego chlopaka ,ktorego nie widzialam od 6 miesiecy ( nie licze web cam ), lubie otaczac sie dobrymi ludzmi
Nie cierpie hamstwa,glupoty i obludy
Wyjechalam z tego 'niepopularnego'wsrod niektorych biura i nie narzekam ,dopasowano mnie swietnie,rodzine znelezli szybko ,pomagali jak mogli (poza jedna zolza w biurze ) ,ja tam jestem zadowolona
Co do powrotu ? NIE WIEM ... -
joelle > 27-08-2005, 15:31
Dobra, to ja też się przedstawię i powiem Wam co? o sobie :-) ...
Mam na imię Paula, mam 17 lat, mieszkam w Gdańsku. Nie jestem operk? (mój młody wiek na to wskazuje), ale w przyszło?ci planuję ni? zostać :-) Nie wiem jeszcze, czy od razu po maturze, czy może w czasie studiów, albo już po ich skończeniu, chociaż najchetniej wyjechałabym już po zdaniu egzaminu dojrzało?ci :-) Na forum jestem dlatego, że chciałam się dowiedzieć jak operskie życie wygl?da "z bliska" z relacji różnych osób, które mieszkaj? za granic? i opiekuj? się dziećmi.
No, to na razie tyle...
Pozdrowienia;-) -
madzzia > 27-08-2005, 18:01
Witam
No to ja tez sie przedstawie. Magda, odzywalam sie przed moim wyjazdem,nom i troche przerwy bylo...duzo latania z zalatwianiem papierkow. Nom i jestem w Londynie)) W okolicach Enfield. Dzieciaczki mam dwie blizniaczki 3 latka jak na razie sa slodkie i w sumie wtapiam sie powoli ale dobra mam rodzine
A teraz szukam osob, ktore sa gdzies niedaleko,w poblizu...hehe chetnych na koncerty itp. Muzyka?? Glownie rock..planuje koncert U2 ale nie ma ich jak na razie w London....ale ale The Porcupine Tree beda gracjuz w grudniu wiec czekam jest ktos chetny???
Pozdrawiam i mam nadzieje ze znajde tu jakies osobki do towarzystwa bo na razie jest krucho z tym... -
Gość > 28-08-2005, 10:57
[quote name="madzzia"] Muzyka?? Glownie rock..planuje koncert U2 ale nie ma ich jak na razie w London....ale ale The Porcupine Tree beda gracjuz w grudniu wiec czekam jest ktos chetny???
[/quote]
juz cie kocham! Za znajomosc Stevena Wilsona i jego grupy kocham(moj ulubiony kawalek "Buying New Soul", umieram zawsze jak slysze)!
szkoda ze ja w grudniu to akurat przeprowadzki planuje wiec kasy nie mamWynosze sie z Finlandii, odwiedzam rodzine w Polsce i przenosze do Szwecji w tym samym czasie... -
madzzia > 28-08-2005, 15:00
hehe..dzieki. Ja kurcze mam nadzieje ze do tego czasu znajde kogos chetnego na pojscie,a jak nie to sama sie wybiore
Hmm ??? a dlaczego opuszczasz Finladie?? Szkocja tez jako aupair??
Pozdrawiam i zaluje ze sie nie skusisz na koncercik :/ -
Gość > 28-08-2005, 15:45
Szwecja, ja tam do Szkocji sie nie pcham, angielskiego nie lubie
na poczatek jako au pair jezyk podszkolic a potem sie rozgaszczam na calego, jakis housekeeper live out czy nanny live out, szkole mam zamiar zaczac i w ogole
a Finlandie opuszczam ze wzgledow jezykowych - na razie jednak finski to nie dla mnie, szybciej naucze sie szwedzkiego i znajde normalna prace, a tu w Finlandii bez finskiego nic sie nie dostaniea zeby finskiego sie nauczyc to potrzeba ze 4 lat i to i tak sie slabo czlowiek nauczy (mowie o 4 latach mieszkania tutaj)
Zreszta madziu, spedzilam tu jak dotad 8 miesiecy, a mam w planach caly rok - wystarczy na jeden kraj 8) -
Gość > 29-08-2005, 10:07
Heloł! India wita. 8) jestem juz (albo dopiero) na forum od stycznia 2005.
niektore słonka mnie znaja, inne mniej, dlatego napisze cos o sobie. duzo jest tu ludzi na tym forum i czasem trudno sie polapac kto kogo zna a kto kogo nie. jestem z jeleniej góry, skonczylam ekonomie, jeszcze czeka mnie mala drobnostka. obrona pracy na poczatku pazdiernika. phiii...to pestka, Oliwka nieprawdaz? :wink:
jestem na etapie poszukiwania rodzinki, ktora apropo mam nadzieje znajdzie sie we wrzesniu, wyjazd do USA(Boston, NY, Philadelfia, lub Waszyngton DC)planuje pod koniec pazdiernika. wiem ze operkowanie to nie bajka ale to swiadomy wybor, wiec postaram sie byc odpowiedzialna za swoja decyzje przez 12 nastepnych miesiecylubie podrozowac, zwlaszcza tak daleko i tam gdzie mnie ejszcze nie bylo. jesli nie dostane wizy, (co moze byc prawdopodobne, bo majac 24 lata nie pracowalam nigdzie i nie wiem co ja wpisze w te formularze 8O , chyba bede musiala cos pozmyslac :wink: ) wcale nie zamierzam zostac w polsce. wyjezdzam wtedy do mojego Marcinka ktory pracuje w Bristol w Anglii. jedno jest pewne. zycie jest piekne.a każdy kraj jest dobry i wszędzie jest dobrze, o ile się ma pieni?dze w kieszeni i wesoło?ć w sercu. :wink: -
Madzia_88 > 29-08-2005, 10:38
[quote name="joelle"]
Mam na imię Paula, mam 17 lat, mieszkam w Gdańsku. Nie jestem operk? (mój młody wiek na to wskazuje), ale w przyszło?ci planuję ni? zostać :-) (...) Na forum jestem dlatego, że chciałam się dowiedzieć jak operskie życie wygl?da "z bliska" z relacji różnych osób, które mieszkaj? za granic? i opiekuj? się dziećmi.
(...)[/quote]
No, to ja prawie tak samo jak koleżanka wyżej. Magda, lat 17, mieszkam w Nowym Dworze Maz. Chcę wyjechać jako au pair zaraz po maturze, najchętniej do Irlandii :wink: . Jestem tutaj, by tak samo jak Joelle poznać zdania prawdziwych operek, dowiedzieć się jak to jest naprawdę "być aupair" z relacji dziewczyn i chłopaków, które już nimi s? lub były. -
joelle > 29-08-2005, 18:18
Madzia, miło mi Cię poznać, to fajnie, że też planujesz zostać operk?, i że jeste? w takiej samej sytuacji jak ja:-) -
Madzia_88 > 29-08-2005, 20:41
Hihihi - mi również :lol: