• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Grudzień 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Grudzień 2012

• Wątek zamknięty
  • Grudzień 2012
  • Re: Grudzień 2012

Jarzebinka > 08-11-2012, 2:16

To może opisz w ogole jak to bylo z wizą? o co Cie pytali!

balbina > 08-11-2012, 2:35

pełno tych pytan na forum Sylwiaaaaaa : P

ambiwacencja > 08-11-2012, 2:40

Dziewczyny zdecydowalybyscie sie na rodzine ze wsi? Rodzinka jest na prawde swietna i jedyna rzecz ktora mnie martwi to lokalizacja

Tak sie zastanawiam ile jest w porzadku rodzinek, ktore traktuja au pair jak czlonka rodziny. Masakra z tym podjeciem decyzji, nie myslalam, ze jest to az takie ciezkie.

Jarzebinka > 08-11-2012, 2:43

Cichocicho! ja bym chciała się dowiedzieć jak to pokolei jest bo są 2 rzeczy ktoych sie boje samego loty ( że zgubie się na lotnisku ) i tej cholernej wizy!! WIEM PANIKUJE, ale byłabym wdzięczna za jakies info

a ta rodzinka ze wsi ma jakies połączenie z wiekszym miastem? Udostepnia samochod? daleko miasto?

Magda89 > 08-11-2012, 2:45

Wieś moim zdaniem nie jest najgorszą rzeczą o ile masz dostęp do auta i blisko miasto. To zależy od Ciebie...nie wszyscy są w stanie mieszkać na wsi, z dala od cywilizacji. Na pewno wieś ma swoje plusy i minusy, ale musisz sobie to przemyśleć.

ambiwacencja > 08-11-2012, 2:46

.

Magda89 > 08-11-2012, 2:49

Przed wizytą w ambasadzie miałam niezłą trzęsiawkę, mimo ze wiedziałam, że z wizą problemów być nie powinno. No i faktycznie niepotrzebnie, bo wizę dostałam. Pan konsul mnie trochę przemaglował, ale to nie były trudne pytania. Dlaczego chce jechać, co mam zamiar robić w USA, sporo pytań o rodzinke: jakimi dziećmi się będę opiekować, czym się zajmują host parents i takie tam. Co do "obaw lotniskowych" mam tak samo!!

ambiwacencja > 08-11-2012, 2:49

Albo juz napisze tutaj... moze nikt nie bedzie mnie sprawdzal.

Host mom ma korzenie polskie, ogolnie widac ze sa swietna rodzina. Ich terazniejsza au pair jest z nimi juz prawie 2 lata. Samochod udostepniaja po pracy. Au pair nie ma "wlasnego" ale jeden jest zawsze wolny. Wies jest w polowie drogi do NYC i Bostonu. Niedaleko Hartford bodajrze...

Jarzebinka > 08-11-2012, 2:50

Dzięki dzieki, czkeam na tą wiadomość!

ja chyba nie dałabym rady mieszkać na wsi...

ambiwacencja > 08-11-2012, 2:55

Rozmawialam tez z ich obecna au pair i sama mowi ze rodzina jest swietna, traktuja ja jak czlonka rodziny. Tylko od razu powiedziala ze jezeli wole duze miasta to nie jest to miejsce dla mnie. Dzieciaczki taz super. Tylko ta lokalizacja....I teraz sie zastanawiam czy zyc nadzieja ze znajde tak samo wspaniala rodzine w miescie czy po prostu sie na ta zdecydowac. Zdecydowanie wolalabym blizej NYC, Miami albo SF bo poznawanie ludzi tez jest wazne, przynajmniej dla mnie.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia